DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2016

1

Divadelní předplatné pro příští sezónu přinese pod střechu zuberského Klubu to nejlepší z regionálních divadel a ještě něco navíc. Vedle fantastických výkonů regionálních herců ze Slováckého divadla, z Českého Těšína, ze Zlína či Ostravy se můžete těšit i na Richarda Krajča s Davidem Švehlíkem či na paní Ivu Janžurovou. Chybět nebudou ani valašskobystřičští ochotníci. Divadelní předplatné v Zubří na příští rok, to je:

  • Výběr ze dvou předplatných
  • 4 profesionální + 1 ochotnické divadlo v každém z předplatných
  • jednotná cena: 1 300 Kč/permanentku
  • divadelní sál, ve kterém dobře uvidíte a uslyšíte z každého místa
  • nově zavedena elektronická rezervace míst včetně možnosti bezhotovostní platby

Páteční divadelní předplatné

Přívlastek „páteční“ neznamená, že všechna představení Divadelního předplatného jsou v pátek.

 
Program pátečního DP
pátek 29. 1. 2016
Divadlo Chaos, Valašská Bystřice
Nikdo není dokonalý, aneb polib tetičku
 
pátek 25. 3. 2016
Divadlo Kalich, Praha
Božská Sarah   
 
neděle 17. 4. 2016
Těšínské divadlo, Český Těšín
František z Assisi
 
říjen 2016 (pátek)
Divadlo Petra Bezruče, Ostrava
Nahniličko
 
pátek 2. 12. 2016
Slovácké divadlo Uherské Hradiště
Autista

 

Sobotní divadelní předplatné

Přívlasetek „sobotní“ neznamená, že všechna představení Divadelního předplatného jsou v sobotu.

 

Program sobotního DP

sobota 30. 1. 2016
Divadlo Chaos, Valašská Bystřice
Nikdo není dokonalý, aneb polib tetičku
 
pátek 4. 3. 2016
Slovácké divadlo Uherské Hradiště
Fraška à la krab  (Krabaret)
 
sobota 16. 4. 2016
Těšínské divadlo, Český Těšín
František z Assisi
 
sobota 24. 9. 2016
Městské divadlo Zlín
Splašené nůžky
 
listopad 2016
Divadlo Ungelt, Praha
Deštivé dny

Představujeme páteční DP

Největší hvězdou „pátečního“ divadelního předplatného je bezesporu legenda české herecké školy, herečka Národního divadla, paní Iva Janžurová, která se vám představí jako Božská Sarah po boku jednoho z alternujících mladých herců (Kryštof Hádek nebo Igor Orozovič). Páteční předplatitelé ale také přivítají poprvé v Zubří herce z Divadla Petra Bezruče z Ostravy a zaručeně se skvěle pobaví u jejich Tří mušketýrů. Autista v podání Jožky Kubánika?  To je příslib další hry, u které nejde jen o to se skvěle pobavit…

 

Divadlo Chaos, Valašská Bystřice

Nikdo není dokonalý aneb polib tetičku

Autor:  Simon Williams, překlad:  Renata Menclová.

Děj hry nás zavede do Londýna, kde nesmělý, trochu nudný Leonard žije po rozvodu se svojí pubertální dcerou a veselým otcem, kterého pro jeho svéráznou povahu nechtějí v žádném domově důchodců. Leonard, aby si přivydělal, píše tajně pod ženským pseudonymem knihu. Vše se začne nečekaně zamotávat, když se jednoho dne nakladatelka Harriet Copelandová rozhodne knihu vydat.

 

Divadlo Kalich

Božská Sarah

Autor: John Murell, režie: Alice Nellis, obsazení: Iva Janžurová, Kryštof Hádek / Igor Orozovič

Silnou a působivou hrou Božská Sarah si herecká legenda Iva Janžurová plní dlouholetý profesní sen…

Komorní komediálně laděná hra o několika dnech na sklonku života herečky Sáry Bernhardtové, legendy francouzského divadla, ve společnosti jediného muže – oddaného tajemníka Georgea Pitoua. Groteskní i jímavé rozhovory již nemohoucí a nemocné herečky s tajemníkem, který trpělivě snáší její rozmary i hašteřivost, otevírají nejen poutavý pohled na svět přelomu 19. a 20. století, ale především do osamělé duše velké osobnosti světového divadla…

 

 

 

 

 

 

 

Těšínské divadlo, Český Těšín

František z Assisi

Autor: Martin Kákoš, skladatel: Gabo Dušík, textař: Martin Sarvaš, režie, choreografie: Jaro Moravčík.

Muzikál z rukou tvůrců fantastické „Báthoryčky“ slibuje v obsazení takřka 40 herců a tanečníků opět nezapomenutelný kulturní zážitek, který si v ničem nezadá se slavnými pražskými muzikály.

Muzikál František z Assisi popisuje životní pouť světce, který je schopný jít neústupně za svojí pravdou a jehož duše vítězí v těžkém boji láskou nad utrpením, bolestí a ponížením. Děj je širokospektrální freskou raného středověku se všemi krutostmi, kde nevázanou zábavu a bohatství tvůrci postavili do kontrastu s bídou, utrpením a asketickým odmítáním pozemských požitků.

 

 

 

 

 

 

 

Divadlo Petra Bezruče Ostrava


Nahniličko 
Autor: Jan Kraus, Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová
Obsazení: Ondřej Brett, Markéta Haroková, Jan Vlas, Kateřina Krejčí, Marcela Čapková, Dušan Urban
Páteční předplatné: říjen 2015
Neobyčejně trefná groteska o začátcích naší nové demokratické reality, divoká devadesátá léta, ze kterých jsme se ještě nepoučili. Božena, Andy a Třetí bydlí daleko od zvuků velkoměst – v krajině, kde hodně fouká vítr a lidé žijí ze dne na den. To ovšem ale jen do toho momentu, než se objeví pan Jorge Ejar Clavijo, to se pak začnou dít věci! Protože každý přece touží udělat obchod svýho života! Vydělat krvavý love. Vydělat prachy, o kterých se nám ani nesnilo… A o peníze jde dycinky až v první řadě, nebo?

 

Slovácké divadlo Uherské Hradiště

Autista

Autor: Alžběta Michalová, režie: Michal Zetel.

Obsazení: Josef Kubáník, Alžběta Kynclová, Tereza Hrabalová, Pavel Majkus.

Současná hra o mladém muži, který žije s autismem. O jeho rodině a přátelích. O světě, ve kterém žijeme všichni společně…

Často se říká, že autisté žijí ve vlastním světě. Máme za to, že je to pitomost – autisté žijí ve světě vedle nás a s námi. Nemůžou si pomoct, nemůžou uhnout – a vůbec to pro ně není jednoduché. Kašpar je skoro dvacetiletý muž, který má sestru, nejbližšího člověka na světě. A právě jeho sestra je tím, kdo s ním zažívá jeho dennodenní dobrodružství ve světě, kterému on sám nerozumí. Často je to k neunesení náročné a těžké, často je to neuvěřitelně legrační, často se tomu směje Kašpar i jeho sestra, často se Kašparovi směje celý svět. Společně pak můžeme ohledávat hranice toho, co je normální, ptát se po tom, kdo a co normálnost určuje, a hledat, jak žít ve světě spokojeně. Spokojeně a dohromady, třeba i s autisty.

 

 

 

 

 

 

 

Představujeme sobotní DP

Největší devízou pro „sobotní“ předplatitele bude bezesporu herecký výkon Richarda Krajča, který se představí v listopadu po boku Davida Švehlíka v Deštivých dnech (termín bude upřesněn za půl roku). „Slovácké“ přijede s roztomilým „Krabaretem“, kdy bude v akci na pódiu i naše letité pianino a můžete se těšit také na zlínský bestseller, který se prý nedá vidět jen jednou … tak uvidíme, příští rok třeba znovu!

Následně Vám představíme jen představení, která jsme ještě nepředstavili v „páteční“ variantě.

 

Slovácké divadlo Uherské Hradiště

Fraška à la krab (Krabaret)

Autor: Milan Šotek, režie: Martina Schlegelová j. h., obsazení: Jiří Hejcman, Klára Vojtková, David Vaculík, Petr Čagánek, Alžběta Kynclová, Kasmila Zetelová, David Vacke, Jan Laník.

Novodobá fraška, původní „krabaret“, o bláznivém milostném trojúhelníku. Vztah logopedky Zuzany a nohejbalisty Jáchyma už delší dobu neklape. Oba začínají propadat pocitu, že jedinou věcí, která je ještě pojí, je nepříliš vzrušivé hraní „slovního fotbalu“. Když si však ze společné dovolené omylem přivezou kraba, nabírá jejich soužití dosud netušené obrátky. Netrvá dlouho a krab poprvé promluví…

V první řadě půjde o čirou radost ze hry – slovní, pohybové, hudební!

 

Městské divadlo Zlín

Splašené nůžky

Autor: Paul Pörter, překlad: Petr Novotný, režie: Jakub Nvota.

Komedie s detektivní zápletkou, v níž detektivem jsou i diváci.

Komedie s názvem Splašené nůžky udivuje diváky již mnohá desetiletí. Od roku 1980, kdy uvedli hru Splašené nůžky v Bostonu, byla přeložena do 11 světových jazyků a vidělo ji přes 9 miliónů diváků na více než 36 místech světa.

A co diváky na celé zeměkouli přitahuje ke Splašeným nůžkám? Možná to, že mohou svými nápady pomoci vyřešit zločin. Možná se nechávají bavit vtipnými a zamotanými situacemi. Nebo si užívají improvizace herců, kteří se častokrát musí trošku odchýlit od napsaného textu… Kdo ví. Jisté je, že kdo byl na Splašených nůžkách jednou, bude chtít přijít podruhé. A potřetí…

Divadlo Ungelt

Deštivé dny

Režie: Janusz Klimsza, obsazení: Richard Krajčo, David Švehlík.

Americké drama je hrou o síle přátelství a zároveň kriminálním příběhem. Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie. V americké a zároveň světové premiéře této hry hrály mladé policisty světové filmové hvězdy Daniel Craig a Hugh Jackman. V české premiéře se v Divadle Ungelt v těchto rolích představují  Richard Krajčo a David Švehlík. Richard Krajčo získal za ztvárnění role Dennyho cenu Thálie 2012, David Švehlík se umístil v širší nominaci.

 

Divadelní předplatné – rezervace

Cena permanentky: 1 300 Kč

Rezervace v týdnu: od pondělí 30. 11. 2015

Nabízíme dvě možnosti, jak si rezervovat vaše místa na Divadelní předplatné 2016. V obou případech si před zahájením rezervace dobře promyslete, o které ze dvou nabízených předplatných máte zájem.

a)              elektronicky přes web: http://kultura.mesto-zubri.cz – pouze v týdnu 30. 11. – 4. 12. 2015

b)              telefonicky v kanceláři Klubu Zubří – 571 659 447, 602 483 785 (v úředních hodinách: PO a ST: 8.00 – 11.30, 12.30 – 17.00, ČT: 8.00 – 11.30, 12.30 – 14.00, PÁ: 8.00 – 11.30)

 

 

Sdílet.

About Author