Skupina Elubic

0

Zdravíme, Zubřané!

Byli jsme požádáni, abychom napsali krátký článek o nás, naší skupině a její dvouleté „historii“.

Skupina vznikla vlastně úplnou náhodou, s původní představou jednoho, maximálně dvou vystoupení na školní benefici pro Stonožku. Když jsme začínali, byli jsme tři sedmáci ze Zubří s kytarou a flétničkou a když jsem mezi nás přivedla basistku Aďu, byl tam ze začátku hodně velký ostych a všichni jsme se tak nějak styděli. Postupem času, se všemi těmi zkouškami a koncerty, jsme si mezi sebou vytvořili přátelství, moc jsme se bavili, smáli a akcí taky přibývalo. Hráli jsme na Dni města Zubří, na hasičských akcích, na Metlářském jarmarku a letos v létě se nám, ani nevíme jak, podařilo dostat na Gulášfest ve Valašském Meziříčí.

Co se repertoáru týče… Od začátku jsme chtěli hrát takový ten pohodový český „folkopop“. Začínali jsme s písněmi od Syrové Cibule… a v té době vznikla ona fáma, že se nějakým způsobem snažíme pokračovat v jejich stopách… To jsme vlastně nikdy nechtěli. Syrová cibule pro nás byla vzorem, ale v žádném případě jsme se je nesnažili napodobovat. Potom jsme začali hrát písničky od Tomáše Kluse a Voxela a zaujali jsme tím i naše spolužáky. Na letošním „koncertním playlistu“ teprve začínáme pracovat. Určitě do něj zařadíme skladby jak mladých, tak i těch osvědčených českých folkařů, nějaký ten popík a možná… Nic neslibujeme, ale možná… Se pokusíme i něco napsat.

Jinak jsem chtěla říct, že moc děkujeme za podporu! Je opravdu fajn slyšet, že se koncert líbil a že jsme aspoň trochu zaujali, pobavili a zvedli lidem náladu. To, co děláme nás baví a snad u toho vydržíme alespoň ještě rok.

 

 

Karolína Martikánová

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář