Festival miniházené v Zubří 2014

0

Festival miniházené

V sobotu 7.6. uspořádal Zlínský krajský svaz házené pod záštitou Zlínského kraje 2. ročník Festivalu miniházené pro všechny “minihráčky” a “minihráče” :), kteří se během roku zůčastňovali našich turnajů v miniházené 4 +1 a později i 6+1. Díky organizátorům z HC Zubří, TJ Rožnova pod Radhoštěm a KH Z Vsetín, tak mohlo bezmála 260 dětí strávit slunečnou neděli v multifunkčním areálu v Zubří a těšit se nejen z házené. Ke konci týdne doplníme odkaz na vysílání regionální televize Beskyd.


V loňské sezóně uspořádala závěrečné kolo pro minižáky pod názvem “Superfinále” Zlínská strana našeho kraje, tak letos byla na řadě ta “Valašská” :).

 

Pro závěrečný turnaj jsme si vybrali sportovní areál v Zubří, kde jsme pro děti připravili celkem 6 hřišť a v horkém letní dnu na ně čekalo celkem 75 utkání. Ale ještě než to všechno začalo, zahájil Festival předseda našeho Zlínkého svazu Petr Novák.

 

 

 

Během prvních utkání proběhlo i focení všech družstev a naši galerii si můžete prohlédnout zde:

Autorkou fotografii je Vladislava Vaňurová 

 

Družstva byla rozdělena do tří “desetičlenných skupin dle ročníku narození. Skupina “A” (ročník narození 2003 a mladší) hrála “šestkovou házenou”. Skupiny “B” (ročník narození 2004 a mladší) a “C” (ročník narození 2005 a mladší) pak hrály miniházenou 4+1. Každá skupina byla ještě rozdělena na dvě “pětičlenné” skupiny a každý tým sehrál ve skupině 4 utkání. Hrálo se 2 x 10 minut a nutno podoknout, že všechny děti podaly na “sluníčku” neuvěřitelné výkony. Sem tam bylo potřeba se však i zchladit.

I když se na každém hřišti otáčelo skóre, na tabuli výsledků jsme zapisovali pouze SMAJLÍKY, kdo měl více usměvavých smajlíku, ten prostě vyhrál :). Dle počtu smajlíku jsme určili pořadí ve skupinách a všechny týmy pak ještě čekal zápas o umístění se stejně umístěným družstvem ve druhé skupině. Ale než jsme se pustili do těchto utkání, čekala na děti autogramiáda hráčů Petra Šlachty, Tomáše Čípa a Jakuba Krupy a trenérů Jiřího Miky a Jiřího Kekrta.

 

A kdo už získal podpis a měl ještě málo pohybu, tak mohl využít další “sportovní nářádí” či se občerstvit v bufetu….
A pak už začala další utkání, atmosféra byla úžasná, rodiče a spoluhráči z ostatních týmů fandili a pomáhali i plyšáci :).

 

Po odehrání všech utkání pak na děti čekalo slavnostní vyhlášení, na kterém byly oceněny všechny děti, bez ohledu na konečné umístění. Všichni si domů odnesli fotku svého týmu, placku s logem festivalu, sladkosti a další drobnosti. Na závěr turnaje děti pozdravil a za jejich sportovní výkony jim poděkoval pan inženýr Jaroslav Kučera (člen rady Zlínského kraje, zastupitel města Rožnov pod Radhoštěm), který převzal záštitu nad naším festivalem.

 

 

Článek na IDNESu s našimi hosty autogramiády ZDE.

 

Konečné pořadí
 SKUPINA “A”  SKUPINA “B”  SKUPINA “C”
 1. Zubří “A”  1. Lesana Zubří  1. Bystřice p. H. “C1”
 2. Junior Zlín “A1”  2. Zubří “B”  2. Junior Zlín “C1”
 3. Junior Zlín “A2”  3. Junior Zlín “B1”  3. Junior Zlín C2
 4. Luhačovice “A”  4. Bystřice p.H. “B”  4. Zubří “C2”
 5. Vsetín “A”  5. Rožnov p.R. “B”  5. Bystřice p.H. “C3”
 6. Bystřice p.H. “A”  6. Vsetín “B”  6. Vsetín “C”
 7. Valašské Meziříčí “A”  7. Junior Zlín B2  7. Rožnov p.R. “C”
 8. Kopřivnice  8. Valašské Meziříčí “B”  8. Bystřice p. H. “C2”
 9. Otrokovice “A”  9. Luhačovice “B”  9. Zubří C1
 10. Rožnov p.R. “A”  10. Otrokovice “B”  10. Kunovice

 

 

Naše poděkování patří na závěr Zlínskému kraji, městu Zubří, městu Rožnov pod Radhoštěm, městu Vsetín, ZŠ Zubří, ZŠ Pod Skalkou, oddíllům HC Zubří, TJ Rožnov pod Radhoštěm, KH Z vsetín a všem téměř 50ti dobrovolníkům kteří nám pomohli zajistit organizaci tohoto turnaje – DĚKUJEME.

 

Autorkou fotografii je Vladislava Vaňurová 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář