Vítězi Zubří OPEN 2014 Staňa Děcký a Honza Valčuha + VIDEO sestřih z akce

0

Zubří se nadechlo k maratónskému běhu v podobě sportovních a kulturních akcí. Už třetí sobotu v řadě se v tomto malém městečku mezi Rožnovem a Valmezem pořádala akce pro veřejnost. Po nočním fotbalovém turnaji a Dnu města, který byl tentokrát pojat zároveň jako dobročinná akce na podporu obnovy vyhořelého Libušína, se na Polyfunkčním hřišti u nové školy, uskutečnil 2. ročník tenisového turnaje ve čtyřhrách. O tento turnaj se opět strhl v řadách veřejnosti nebývalý zájem, jak to v poslední době u těchto akcí bývá.

Je zkrátka vidět, že v tomto městečku jsou lidé hladoví po společenském vyžití a organizátoři se snaží dělat maximum pro jejich spokojenost.

Když se všech 24 párů dostavilo v krásném zářijovém ránu k tenisovým kurtům, a všichni zúčastnění vstřebali posilující welcomedrink, mohlo se přistoupit k samotné hře. 12 hráčů obsadilo tři kurty a po krátkém rozehrání se začalo bojovat naostro. První výměny se nesly v přátelském duchu a hráči se spíše seznamovali s kvalitou soupeře. Postupem času bylo čím dál tím více jasné, že v turnaji nejsou žádní slabí hráči a ti, kteří si dělali naděje na vítězství, museli být neustále ve střehu.

Mezi tenisovými kurty vládla přátelská a veselá nálada. Jednotliví hráči měli mezi svými zápasy třeba i hodinové pauzy, a tak svůj volný čas trávili ve společnosti svých známých, fanoušků  nebo osvěžovali svoje vysportovaná těla několika doušky piva. Oázou pro vyprahlé sportovce se jako už tradičně stal stánek restaurace TIP cafe ve kterém ochotný personál vařil kávu, točil piva a griloval klobásy a steaky. Nejeden tenista, zde nalezl síly ztracené ve vyčerpávajících bojích na antuce.

Krásné zářijové babí léto vyzývalo borce ke stále lepším výkonům. O výsledkové i herní překvapení nebylo nouze. Jedním příkladem za všechny by mohl být osmifinálový boj pořadatele Pepy Randuse ve dvojici s Petrem Randusem proti loňským vítězům Jiřímu Fiedlerovi a Petru Štůskovi. Tento tuhý boj se rozhodoval až v tie breaku, kde k překvapení chyběly zdánlivě slabší dvojici v tomto zápase pouhé dva míčky. Bratrské duo se tak s turnajem rozloučilo už v osmifinále, naopak dvojice Fiedler, Štůsek zdárně obhájila svou roli favoritů a dokráčela směle až do semifinálového boje.

S postupem času se na kurtech zvyšovala nervozita a ve vyřazovacích bojích se některé páry doslova překonávaly ve svých výkonech. Po výraznějších výsledcích z bojů ve skupinách se najednou bojovalo o každý gem a jednotlivé zápasy byly čím dál tím více vyhrocené. Nervozita stoupala a výlevy emocí se vršily. Dá se říct, že v takto emotivních chvilkách vyhrávala chladná hlava a zkušenosti, jež mohli zúročit právě jedni z nejzkušenějších tenistů Jan Valčuha a Stanislav Dětský. Tato zdánlivě z počátku nenápadná dvojice, zaskočila soupeře postupně ve všech částech play off a dokráčela tak až do samotného finále. Valčuha s Dětským překvapovali a dávali o sobě vědět nejen svými skvělými tenisovými údery, ale také bylo vidět, že jdou za výhrou v turnaji se sebezapřením a bolestí. Pochroumaná kolena obou tenistů nedovolovala 100% nasazení, ale tento handicap oba borci smazali svou předvídavostí, a klidem a rozvahou ve hře. Ve finále tak porazili bratry Pšenicovy, Libora a Jarka, 6:2.

Téměř 12-ti hodinový turnaj tak před setměním poznal své nové vítěze. Pořadatelé odměnili nejlepších 8 párů turnaje věcnými cenami a po společném focení si mohli všichni zúčastnění s úlevou oddechnout a vzájemně si poblahopřát. Všichni se pak shodli na jednom, byl to skvěle strávený den, kdy přálo počasí, kde vládla skvělá nálada a atmosféra, a kde se 48 tenistů na příští ročník jistě rádo opět vrátí. Na následujících odkazech se můžete podívat na zápasy ve skupináchplay off a celkové pořadí turnaje.

 

Závěrem dovolte poděkování sponzorům, kteří svým dílem přispěli ke zdárnému průběhu a kvalitě turnaje. Byli jimi Město ZubříSportovní poháry PSkavárna TIP cafe a Coloria.

Autor článku: Tomáš Indrák

 Sestřih ze Zubří OPEN 2014


 

Za finanční pomoc při zakoupení kamery a potřebných komponentů děkujeme:

Skupině FARAONMARŤAS-KOVOOBRÁBĚNÍTIP cafe kavarněDuel restaurant, Robertovi Jurajdovi, Pneuservis DavidTeam SolanskýLuboš DědekSDH ZubříPizza bar Javis,  Martin Pšenica – servis výpočetní techniky Aleš Měrka

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář