Se Čtyřlístkem v knihovně

0

 

I letos se Knihovna města Zubří zapojila do celorepublikové akce Noc s Andersenem. V pátek 31. března do knihovny přišlo nocovat 25 dětí. Nosným tématem tohoto ročníku byl Čtyřlístek.

Po přivítání a krátkém úvodu o této kreslené čtveřici jsme se společně vrhli na výrobu originálních čtyřlístkových záložek. Po večeři se děti s nadšením pustily do stěžejní části programu. Po rozdělení do skupinek dostaly shodné balíčky materiálu a vajíčko. Úkolem bylo vymyslet důmyslný obal, aby vejce přežilo pád z okna knihovny. Dvěma skupinkám se podařilo obalit vejce tak dobře, že pád přežilo naprosto bez úhony, jedné skupině se pouze nakřáplo. Zbývajícím dvěma skupinkám vejce prasklo. Což ale ničemu nevadilo, protože i tak jsme si při výrobě schránek nebo obalů užili legraci, včetně očekávání na výsledek snažení. Společně jsme si pak ještě zahráli Activity a Tichou poštu, a pomalu jsme se přesunuli do spacáků.

Ráno se někteří aktivně zapojili do rozcvičky, jiní si vytáhli knihu z regálu. Poté jsme se společně pustili do buchet, koláčů, koláčků, muffinů a štrůdlů, které napekly maminky. Tím jim také moc děkujeme, že se postaraly o výbornou snídani. Dík patří také všem, kteří se aktivně zapojili do příprav celého večera.

zuberské knihovnice Veronika a Eliška

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář