Lovci perel 2017

0

Hra Lovci perel mění čtení v dobrodružství a z práce s knihou dělá zábavu. Vybrané dětské knížky se ve hře stávají perlorodkami a přinášejí svým čtenářům zajímavý zisk v podobě opravdových perel.

O co tedy přesně jde? Děti se nejprve zaregistrují do hry, poté při vypůjčení knihy označené perlorodkou dostanou dotazník, který po přečtení knihy vyplní a odevzdají paní knihovnici. Dotazník se skládá ze dvou částí, a to z povinných a nepovinných otázek. Paní knihovnice zkontroluje správnost povinných odpovědí a dítě pak dostane na svou stužku umístěnou v knihovně perlu. Za vyplnění nepovinných odpovědí malý čtenář dostane bankovku, tzv. Moriony. Za ty si pak v prosinci může nakoupit v knihovně různé ceny. Vyhlášení největších čtenářů pak proběhne v rámci Dne pro dětskou knihu, který bude na začátku prosince.

Projekt původně vznikl v Knihovně města Hradce Králové v roce 2013, pro úspěch se rozšířil i do dalších knihoven po celé České republice. Věříme, že i v Zubří se najdou nadšení dětští čtenáři, kteří na svých stužkách v knihovně ukáží, že dnešní generace opravdu čte! Lovit začínáme 1. března v Knihovně města Zubří, hra je určena dětem a mládeži do 15 let.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář