1. ročník Bison’s Night fotbalového turnaje v Zubří je za námi – přidáno VIDEO

0

Dne 22. 8. 2014 se na polyfunkčním hřišti v Zubří uskutečnil 1. fotbalový turnaj. Od vzniku myšlenky na uspořádání tohoto turnaje uplynula krátká doba a tento turnaj se před očima pořadatelů zjevil doslova jako blesk z čistého nebe. Nádherné polyfunkční hřiště, které vzniklo v roce 2010 a jehož výstavba byla spolufinancována Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj jako projekt s názvem „Polyfunkční centrum sportovních a volnočasových aktivit Zubří“, přímo vyzývalo k uspořádání této akce.

Umělé osvětlení a skvělé povrchy rozvířily v hlavách organizátorů myšlenku na vytvoření nového typu turnaje v Zubří, a sice nočního fotbalového turnaje. Objevily se drobné obavy, jak tento bleskový projekt dopadne a možná se tu a tam dala drobná chybička najít, ze všech stran, ale zaznívají pozitivní ohlasy, a tak si říkáme: „Dopadlo to dobře“.

Blížila se 18:00 hodina. Hráči z 12 týmů oblékli dresy a kopačky, na mixážním pultu DJ Shannyho se rozsvítily kontrolky a spustily se efektní světla. Ve stánku TIP Cafe byla naražená první bečka piva a smažily se první kousky steaků. Rozhodčí byli připraveni na svých místech a vyzvali hráče k prvnímu výkopu turnaje.

Do poklidného a pozvolného začátku turnaje se začalo pomalu stmívat, a na řadu přišlo umělé osvětlení. Rozsvítilo se 8 stožárů s reflektory, v tu dobu už byl turnaj v plném proudu. Jednotlivé týmy se řítily základními skupinami a v pauzách mezi svými zápasy si čas krátily ve společnosti známých, fanoušků, u stánku s pivem nebo u svých týmových stolů v zázemí velkého party stanu, kde měl své stanoviště taky DJ Shanny. Vzduch s přibývající tmou chladnul, ale na všech třech hřištích bylo hráčům čím dál tím více horko.
Zápas od zápasu byla utkání vyhrocenější a týmy dávaly do svých výkonů vše. Fotbalisté opouštěli bojiště s potůčky potu ve tváři, s odřeninami na rukou i nohou a s odhodlaným výrazem ve tváři je střídaly týmy, které se chystaly ke svému zápasu. Některá utkání se rozhodovaly až na penaltové rozstřely, jiné byly zase jasnou záležitostí, všechny ale spojovala jedna společná myšlenka, a to touha po vítězství. S přibývajícím časem měly jednotlivé zápasy také čím dál tím větší odezvu u přihlížejících diváků a atmosféra na hřištích rostla společně s důležitostí zápasů. Začalo se fandit, tleskat, a diváci byly zkrátka ve varu stržení povzbuzováním střídajících hráčů, kteří z laviček prožívali boj svých spoluhráčů na hřišti.  Ve finále už se polyfunkčním centrem neslo hlasité skandování, kdy zuberští fanoušci povzbuzovali své favority z Drda Teamu, kteří v zápase o první místo narazili na soupeře z Dolní Bečvy – Jager Team.

Nasazení všech zúčastněných týmů bylo opravdu obdivuhodné. V kulisách nočního nebe, za zvuků rytmické hudby a ve vůni grilovaného masa se útočníci překonávali v počtu nastřílených gólů, brankáři v počtu vychytaných nul a hráči v tom, kdo z nich bude oceněn jako nejlepší z celého turnaje. Alespoň malou náplastí za prohru ve finálovém utkání bylo pro Drda Team zvolení dvou jejich hráčů jako nejlepšího střelce – Karel Drda a nejlepšího brankáře Vacláva Mičolu. Cenu pro nejlepšího hráče si pak z turnaje odnesl Radek Růčka z vítězného Jager Teamu.

Za to, že celý turnaj proběhl bez větších zádrhelů vděčíme všem, kteří se podíleli na jeho realizaci. Zejména pak několika oporám, bez kterých by podobné akce ztrácely na své váze. Konkrétně děkujeme vedení restaurace TIP Cafe, které vždy zajistí skvělý servis a postará se o dostatečný přísun tekutin a jídla. Tentokrát si na pomoc přizvali novou číšnickou dvojici Aleše Měrku s Natálkou, kteří svoji roli zvládli také na jedničku. Dále děkujeme firmě BP Služby s.r.o. z Valašského Meziříčí, která zasponzorovala tištěnou propagaci. Děkujeme DJ Shannymu, který zprostředkoval hudbu. Poděkování patří také firmě Coloria ze Zubří, která do turnaje věnovala výherní poukazy a jejíž zaměstnanci se postarali také o hasičské a zdravotnické zajištění. Za pomoc při organizaci děkujeme také Pepovi Malinovi a dalším.

Ještě jednou a naposled, všem zúčastněným, ať už hrajícím sportovcům, nebo nehrajícím divákům a návštěvníkům děkujeme a doufáme, že v příštím roce se opět sejdeme na polyfunkčním hřišti pod reflektory. Tentokrát na 2. ročníku nočního fotbalového turnaje v Zubří s podtitulem – Bison’s Night 2.

Pořadí:

1. Jager Team
2. Drda Team
3. Dream Team
4. Nulová šance
5. Draci
6. FC Rebel
7. TJ Sokol Pivec
8. Horní konec
9. Betonáři
10. Beskyďáci
11. Lucky Team
12. Emiráty

Na kompletní výsledky se můžete podívat zde. Play off k dispozici zde.

Autor: Za odbor OKS Města Zubří Tomáš Indrák

 Sestřih z celého večera ( záběry z kamery GOPRO )


 

Za finanční pomoc při zakoupení kamery a potřebných komponentů děkujeme:

Skupině FARAONMARŤAS-KOVOOBRÁBĚNÍTIP cafe kavarněDuel restaurant, Robertovi Jurajdovi, Pneuservis DavidTeam SolanskýLuboš DědekSDH ZubříPizza bar Javis,  Martin Pšenica – servis výpočetní techniky Aleš Měrka

 

Autor fotek: www.coloria.cz

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář