Vánoční benefiční koncert CHRISTMAS STAR vynesl přes 37 000,-Kč

0

Již od září byly v osmi zuberských obchodech umístěny kasičky, které vyzývaly občany k podpoře léčby Damiánka Fabiána a současně zvaly na benefiční vánoční koncert. Ten každoročně spolu se svými žáky připravuje učitelka hry na klavír, paní Irena Benová. Z obyčejných klavírních předehrávek se za několik posledních let stala nádherná akce, která má duši a rozdává spoustu radosti. Letos se díky ní podařilo od lidí ze Zubří a okolí vybrat úctyhodných 37 791 Kč, které byly dojatým rodičům malého Damiána předány ještě v průběhu koncertu.

Na jevišti zuberského Klubu se postupně střídali malí i velcí muzikanti, kteří postupně předváděli, co se v hodinách klavíru naučili. Pro mnohé to bylo vůbec první představení před tak velkým publikem a tak o chvilky napětí, trémy a závěrečného oddechnutí a uvolnění nebyla nouze. Celý koncert průvodním slovem provázely dvě sympatické mladé dámy: Kamila Bartoňová a Adéla Ulrychová.  A aby se nejednalo o jednolitý monotónní program postavený pouze na klavírních tónech, tu a tam zazněl i zpěv nebo jiný hudební nástroj (flétny – L. a D. Novákovi). O milé zpestření koncertu se postarali i Bumbrlíci, předškolní děti pod vedením cvičitelek I. Dukátové, V. Pobořilové a I. Krupové. Děti ve svém novém pestrobarevném vystoupení tančily na motivy písně Chňapík maličký krokodýl. O další předěl se postaraly mažoretky ze ZŠ Záhumení z Rožnova p. R., které rozpohybovaly svá těla a kužely v rytmu Madonina hitu „Girl gone Wild“.

Jak postupně rostla úroveň klavírní hry, rostlo v sále i napětí spojené s očekáváním předání výtěžku z dobrovolného vstupného. Když Irena Benová vyzvala rodiče malého Damiana na jeviště a oznámila jim to krásné pětimístné číslo, jen málokdo v sále se ubránil slzám dojetí. Maminka chtěla moc poděkovat, ale dlouhé připravené slova díků zůstaly pod návalem emocí jen v její hlavě. V tu chvíli však všichni věděli, co svým „DĚKUJI“ chce říci a jak moc si nabídnuté pomoci ze strany zubřanů váží. Irena Benová si po koncertu jen povzdychla: „Kdyby nebyla ukradena ta jedna kasička, mohlo být i 40 000“. V tuto chvíli se však můžeme radovat z toho, že v naší společnosti žije ještě dost dobrých lidí, kteří neberou, ale naopak dávají! A těm patří obrovský dík, podobně jako Ireně Benové, která se postarala o další velké okamžiky letošní kulturní sezóny v Zubří.

 

Autor: Lenka Přečková

 

Autor Fotek: Lenka Přečková

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář