1.ročník tenisového turnaje ve dvouhře O pohár starosty města Zubří

0

V sobotu 15.6.2013 se na antukových kurtech polyfunkčního centra uskutečnil 1. ročník tenisového turnaje ve dvouhře O pohár starosty města Zubří. Stejně jako o týden dříve na Den dětí vyšlo počasí a když se k tomu přidá ještě krásné prostředí sportovního areálu, dobrá parta tenistů a v neposlední řadě jejich kvalitní výkony, tak si dovolím tvrdit, že se jednalo o vydařenou akci.

Šestnáct účastníků turnaje bylo rozděleno do 4 skupin po čtyřech. Už po losování bylo jasné, že souboje ve skupinách nabídnou opravdu kvalitní zápasy. Bohužel, ze skupiny mohli postoupit jen dva nejlepší. Pro ty, kterým se to nepovedlo, bylo play off útěchy a je nutno říct, že i v těchto zápasech nedal nikdo nikomu nic zadarmo!

Již v odpoledních hodinách turnaj gradoval vyřazovacím systémem osmi nejlepších tenistů, z nichž nakonec vyšel jako vítěz Tomáš Macháček, který v napínavém finále porazil Pavla Pernicu poměrem 6:4. Do finále se tito borci dostali po semifinálových vítězstvích nad Janem Mužíkem 6:1, kterého zdolal Tomáš Macháček a Pavel Pernica zase porazil Josefa Boráka poměrem 6:2. Ve finále útěchy porazil nejstarší účastník turnaje Antonín Krupa po velkém boji Ivana Daňka poměrem 6:5.

Již v podvečerních hodinách proběhlo vyhlášení vítězů, kterým předal ceny starosta města Zubří pan Jiří Randus. Již nyní je naplánován turnaj další a to ve čtyřhře, a měl by se uskutečnit 7. září opět v krásném prostředí polyfunkčního centra.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem borcům za opravdu kvalitní výkony a za fair play přístup ke hře, Tomášovi Pavlištíkovi za občerstvení, které pro tenisty připravil, firmám LB Silver a Sportovní poháry – PSza krásné ceny a v neposlední řadě městu Zubří za ceny a za to, že se mohl turnaj ve zdejším areálu uskutečnit. Více z turnaje a fotogalerie na FB stránkách Sportoviště města Zubří.

Sdílet.

Zanechat komentář