Zubří ve sportu a sport v Zubří

0

Jakkoliv je na území našeho města a jeho blízkém okolí ze sportů jednoznačně nejvíce populární házená, pozadu nezůstávají ani jiná sportovní odvětví, resp. lokální týmy. Pojďme si ve stručnosti představit družstva a sporty, které reprezentují naše město na místní i celorepublikové úrovni, a které můžete přijít ve svém volném čase podpořit nebo se dokonce sami stát součástí. Nabídka je přitom skutečně velmi pestrá.

Házená – HC Zubří

Náš házenkářský klub pravděpodobně netřeba dlouze představovat. Snad jen to, že se Handball club Zubří aktuálně pere v play-off extraligy házenkářů o postup do finále. Uvidíme, zda se zelenožlutým podaří navázat na výsledky z přesně před deseti lety, kdy se našincům podařilo domácí soutěž opanovat a poté i postoupit do šestnácti finále PMEZ, resp. osmifinále Ligy mistrů. Sázkové kanceláře nám letos dávají vcelku slušnou šanci na úspěch, podaří se proto našim házenkářům potvrdit dobrou formu a papírové předpoklady? Buďte u toho i Vy! Pokud jsme u házené, sluší se pro úplnost dodat, že bychom nicméně neměli zapomínat ani na náš druhý tým Lesany Zubří!

Zubří vs Dukla Praha Házená 2014 2015  0055

Fotbal – FC Zubří

Dosavadní průběh letošní fotbalové sezóny z pohledu FC Zubří nelze označit za zklamání, současně však ani není důvod k přílišné euforii. Jakkoliv do konce ročníku samozřejmě ještě zbývá nemálo zápasů, s ohledem na dosavadní výsledky lze očekávat, že náš mužský „A“ tým skončí v krajské I. A třídě tak jako loni opět někde okolo 4. místa. Pokud byste se chtěli vyrazit podívat na některý z následujících zápasů či tréninků „áčka“, rezervního týmu nebo některé z mládežnických družstev, rozpis předmětných zápasů naleznete na internetových stránkách klubu zde, celkové přehledné statistiky I. A třídy Zlínského kraje pak na stránkách fotbalunas.cz.

Další sporty – TJ Gumárny Zubří

Pokud Vás neoslovila nabídka házené ani fotbalu, pak si jistě vyberete z pestré škály sportovních aktivit Tělovýchovné jednoty Gumárny Zubří. Zajímá-li Vás moderní gymnastika, pak by Vaší pozornosti neměl ujít 3. závod ESG Cupu 2017, který se koná na domácí půdě 22. dubna 2017. Lyžařský oddíl TJ Gumárny Zlín má pro tuto zimu již splněno, uvidíme, s čím tedy přijde v sezóně následující. Rovněž i kuželkářská sezóna se již pomalu chýlí ke konci, i což však rozhodně není důvod, abyste do kuželny nezavítali a třeba si nevyzkoušeli kuželky sami. Bližší informace o kuželkářském oddílu TJ Gumárny Zubří, jakož i o možnosti pronájmu kuželny najdete na oficiálních internetových stránkách kuzelky-zubri.webnode.cz. Alternativou k uvedeným sportovním odvětvím je pak oddíl tenistů (nenechte si zejména ujít dvoudenní Zubří Open), stolních tenistů (kontakty a časy tréninků najdete zde), šachistů a klubu českých turistů.

Pokud byste po zimní pauze spíše jen tak protáhli svaly, vězte, že v pondělí 20. března se opět otevřelo Polyfunkční centrum. Využijte proto aktuální přízně počasí a vyražte si proto třeba jen tak pro radost zaběhat – alternativou pro deštivé dny je pak sportovní hala, sokolovna, nebo již zmiňovaná kuželna. Hledáte-li spíše pouze místo, kam o volném čase vyrazit se svými malými ratolestmi, můžete využijte například dětských hřišť (hřiště jsou určena dětem od 3 do 12 let). Zmiňovaná dětská hřiště se nachází u Kulturního domu na Starém Zubří nebo v relaxačním centru v Čertoryích či na Sídlišti 6.května.

Sdílet.

Zanechat komentář