Ohlédnutí za beneficí pro Stonožku

0

 

23. března se konala již 9. benefice pro Stonožku, jíž se zúčastnilo kolem 190 vystupujících a “pomocného personálu”.

Ranní vystoupení navštívili paní Bela Jensen a rtm. Bednář, účastník pěti misí do Kosova a Afghánistánu. Oba byli vyzpovídáni moderátorkami, které rtm. Bednáře rozesmály otázkou, co si dovezl z dovolené v Thajsku. Jeho odpověď ale všechny překvapila – byla to manželka!

Během večerního programu proběhlo vyhlášení vítězů městského i okresního kola literární soutěže O poklad strýca Juráša, v níž už léta naše škola zaznamenává pravidelné úspěchy.

A co mohli diváci zhlédnout? Jako vždy úžasné gymnastky, ale i “vlastnoručně” sestavené a nacvičené vystoupení děvčat z 5. B, tanec chlapců a děvčat z 5. A, kluky, kluky s klukama (a samozřejmě s děvčaty) z 2. C, děti z družiny, z 1. B, Mustachild…. První stupeň letos benefici naprosto ovládl a kromě zmíněných tanečních vystoupení nesmíme zapomenout i krásný zpěv Adélky Mitášové, která za hudebního doprovodu své sestry slavnostně ukončila celou benefici, a absolutně neskutečná představení částí Svěrákovy pohádky Tři bratři. 4. A zachránila Šípkovou Růženku a krátce představila i Červenou karkulku, 5. B pojala Dvanáct měsíčků jako fantastickou operu!

2. stupeň měl letos co dělat, aby náporu svých mladších spolužáků stačil. Zpěvem se o to zasloužili Natka Ondřejová, Patrik Vašek a sbor paní učitelky Janušové. Děsuplné zombice ze 7. A vstaly z hrobu, aby nás potěšily nejen tancem, ale i skvělým make-upem, 6. B prozradila, jak to bylo s osmým trpaslíkem od Sněhurky, a B-Art upoutal dokonalým tancem. Jsme moc rádi, že na nás nezapomínají naši bývalí žáci – Matyáš Juříček všechny pobavil a potěšil svým hudebním vystoupením.

9. benefice je minulostí. Snad se líbila – usuzujeme tak nejen z potlesku, který provázel všechna čísla, ale i z rekordní sumy, kterou děti získaly nejen svými vystoupeními, ale i prodejem svých výrobků – 28 550 Kč. A tato suma stále roste, protože jsou v prodeji DVD z ranního představení. Až budeme mít zcela “jasno”, odešleme peníze (po odečtení nezbytných nákladů – jako každý rok) na konto hnutí Na vlastních nohou a vás budeme informovat o konečné sumě.

Závěrem bych chtěla moc poděkovat všem dětem, které se podílely na zdárném průběhu benefice a věnovaly pečlivému nácviku spoustu svého času, jejich učitelkám za ochotu a pomoc s nácvikem, paní Juříčkové a jejím dětem za výrobky na prodej a všem ostatním, kteří nám pomáhali a drželi palce, a těm, kdo se přišli podívat na naši benefici a podpořili tak dobrou věc.

Ještě jednou díky vám všem a příští rok snad na shledanou.

 

Helena Dufková

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář