V boji o stříbro nakonec úspěšnější Oktopus

0

18.3.2016

Obrázek

Až poslední ligové kolo rozhodlo o pořadí na stupních vítězů! Nakonec jej obsadil tým Oktopusu, když při stejném zisku bodů měli lepší poměr pomocných bodů než bronzový celek TIP cafe. Suverénním vítězem zuberské ligy se stali Marodi, kteří prošli celou soutěží bez jediné porážky! Podívejme se na zápasy posledního kola podrobněji. V úvodním zápase potřeboval tým Oktopusu porazit Lutomidaje 8:0, aby měl jistotu stříbrných medailí. Hned na úvod předvedl výkon kola Milan Leška, když shodil 279 kolků a určil ráz utkání. Pěknými výkony ho doplnily Naďa ml. (240) i Naďa st. (219) a Oktopus tak na závěr předvedl svůj nejlepší výkon v soutěži. Z domácího týmu se přes hranici 200 kolků dostal jen Dan Krupa (205). Lutomidaji tak jako nováčci zakončili soutěž na solidním sedmém místě.

V dalším zápase mezi týmy KO-SA a Paneláci šlo už jen o prestiž a o účast některých hráčů v turnaji TOP 12. Hned úvodní zápas ale přinesl drama až do konce, když o jediný kolek zvítězil Vašek Zeman (220). I další duel byl vyrovnaný a jako vítěz z něj překvapivě vyšel Miloš Logner pěkným výkonem 227 kolků. Za stavu mělo dojít k rozhodujícímu duelu, ale hosté již, bohužel, neměli dalšího hráče!! Místo napínavého souboje tak došlo ke kontumaci souboje a celek KO-SA si připsal další dva body do tabulky a zakončil sezónu na čtvrtém místě stejně jako vloni. Paneláci obsadili místo deváté. Poslední středeční souboj přinesl jednoznačné vítězství týmu Skittles crew, když porazili poslední tým ligy TPV poměrem 8:0. Nejblíže bodům byl z hostujícího týmu Víťa Krupa, kterému ale nestačilo k jejich získání ani solidních 222 kolků. Z domácího týmu byl nejlepší Michal Balhárek výkonem 232 kolků, za ním o moc nezaostali ani bratr Radim (225) a Kuba Douda (227).

Čtvrteční zápasy zahájily týmy marodů a Dvě+jeden. Hned na úvod byla překvapivě blízko bodu Eva Gazdová (238), když o pouhé dva kolky podlehla nejlepšímu hráči soutěže, Lubovi Krupovi (240). Další zápasy již byly jednoznačné a dominovali v nich domácí hráči – Jirka Křenek (255) a Jarda Pavlát (239). Celek Marodů tak obhájil prvenství, tým Dvě+jeden obsadil stejně jako vloni osmé místo. V úplně posledním zápase ligy se utkaly týmy Gumotíků a TIP cafe. Domácím by případné vítězství přineslo posun na páté místo, ale nakonec podlehli stříbrnému celku TIP cafe 2:6. O dva bodíky se postaral v posledním duelu Laďa Adámek výkonem 248 kolků. Z týmu domácích byl nejlepší stejným výkonem Pepa Randus, jehož doplnili pěknými výkony Petr Pavlíček (239) a Robert Jurajda (241). Nelze nevzpomenout, že v tomto kole padl i rekordní počet kuželek na tým – průměr 662,9!! Na kompletní zápisy všech utkání se můžete podívat zde.
Poslední kolo tak dalo definitivní podobu tabulce i pořadí jednotlivců a podívat se na konečné pořadí můžete zde. Kompletní pořadí jednotlivců je rozděleno na dvě části. Hráče s devíti a více zápasy (pořadízde), kteří splnili podmínku a mohli se kvalifikovat na závěrečný exhibiční turnaj TOP 12, který se uskuteční v sobotu 26. března od 14 hodin. Na pořadí hráčů, kterým se nepodařilo odehrát devět zápasů, se můžete podívat zde. K celkovému hodnocení ligy se vrátíme až po úplném konci, tedy po turnaji TOP 12.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář