MORAVSKOSLEZSKÝ SPOLEK NA OCHRANU ZVÍŘAT

0

Snažíme se pomáhat v případech týraní zvířat či zanedbání péče, a to většinou na základě informací těch z Vás, kteří si všímáte, co se děje ve Vašem okolí. Podáváme podněty k šetření případů na příslušné kompetentní orgány, případně poskytujeme rady nebo doporučení ke konkrétním případům. Zasazujeme se o změnu legislativy (konkrétní zákony, předpisy, vyhlášky a nařízení týkající se ochrany zvířat), která ovlivňuje každodenní život zvířat. Chceme, aby zvířata přestala být vnímána jako věci, se kterými mohou jejich majitelé nakládat dle své libosti a bez větších postihů. Zjišťujeme situaci a monitorujeme podmínky v útulcích našeho regionu. V krajních případech informujeme o nesrovnalostech a tlačíme zodpovědné orgány ke sjednání nápravy

Pomáháme s péčí a umisťováním opuštěných zvířat do nových domovů, a to prostřednictvím inzerce v různých médiích a spoluprací s podobně zaměřenými organizacemi. Do budoucna chceme vytvořit fungující síť pěstounských rodin, které by byly pro tato zvířata bez domova jakousi přestupní stanicí. Poskytujeme finanční prostředky soukromým osobám, které na vlastní náklady pečují o větší počet zvířat. Tímto způsobem v současné době přispíváme na stravu psů z útulku paní Synkové v Ostravě-Heřmanicích a od 1. června 2009 poskytujeme finanční podporu kočkám v péči paní Dziadkewicové. Peníze spolku využíváme také k financování akutních případů.

 

PĚSTOUNSKÁ   PÉČE

Pokud byste se chtěli do péče o zvířata zapojit aktivně, můžete fungovat jako dočasní pěstouni nebo dobrovolníci. Žádosti o pomoc v konkrétních případech budeme uveřejňovat v sekcích Aktuálně a SOS, sledujte tedy pozorně naše internetové stránky. Prostřednictvím různých dobrovolnických akcí a pěstounské péče se můžete realizovat, ale hlavně máte možnost se tímto způsobem podílet na zlepšení životních podmínek zvířat. V případě, že Vás tato forma angažovanosti oslovila, neváhejte nám napsat na náš e-mail. Předem děkujeme všem, kteří mají chuť aktivně pomáhat.

Pěstouni

Pěstouni neboli dočasná péče jsou lidé, ke kterým se umísťují zvířata (zejména psi a kočky), kterým se v průběhu jejich pobytu u pěstounů hledá nový domov. Psí a kočičí pěstouny potřebujeme pro malé i velké psy, pro psy 2kg i 60kg, bytové i venkovní, chlupaté i holé, pro štěňata i seniory, pro zdravé i mrzáčky nebo marody, prostě pro kohokoliv zvířecího, kdo potřebuje prozatímní dočasný azyl, než se najde nový domov.

Do pěstounské péče umísťujeme zdravá i bohužel nemocná nebo velmi zanedbaná zvířata, která pak naši pěstouni dají do kupy. Samozřejmě po jejich souhlasu předem. Jedná se hlavně o koupání, odblešení, odčervení, popř. ostříhání nebo vyčesání. V případě, že je pěstoun schopen tohle vše zařídit sám, jsme moc rádi, pokud ne, pomůžeme, popř. zařídíme salón. Je to opravdu individuální, případ od případu. Také naše pěstouny žádáme, aby pejskům (i kočičkám) pomohli se socializací, aby je naučili hygienickým návykům (pokud je nemají), aby je naučili kontaktu s lidmi, popř. s jinými zvířaty. Tím se pejskům zvyšuje šance na úspěšnou adopci.

Tato forma pomoci je vhodná zejména pro lidi, kteří se nechtějí uvázat na několik let, ale mají zvířata rádi a příležitostně chtějí pomoci akutním případům zvířat. Veškeré náklady spojené s pěstounstvím, s výjimkou veterinárních výloh, si hradí pěstoun sám. V případě štěňat nebo velkých psů či nemocných psů se zvláštními nároky na stravu nebo v individuálních případech (po domluvě) jsme ochotni a schopni dodávat i krmení plus výbavičku – pelíšek nebo deky, vodítko, obojek, hračky, …

S pěstouny jsme samozřejmě v kontaktu po celou dobu, kdy mají zvíře u sebe a to až do té doby, než se pro ně najde vhodný domov. Pokud se vyskytne jakýkoliv problém, společně s pěstouny jej řešíme ku prospěchu všech zúčastněných stran. Po pěstounech taky vyžadujeme fotky či videa našich pejsků u nich plus nějaké informace k chování psa. Čím více podrobných informací o pejskovi budeme mít, tím lépe pro něho, protože má větší šanci na nalezení nového domova.

Opakujeme ještě jednou – veškeré veterinární hradíme my! Očkování, odčervení, odblešení, kastraci, léky, ……, prostě cokoliv dalšího, co je po vet. stránce zapotřebí.

Všichni pejsci v dočaskovém albu jsou u pěstounů, pěstounská péče je jen přechodná. Někdy je zvířátko u pěstouna dvě hodiny, někdy dva měsíce nebo dva roky. Je to vždy individuální a nikdy nejsme schopni dopředu říct, jak dlouho pejsek u vás bude. Fakt to nevíme. Zájemci i pěstounskou péči, napište nám na: docasnapece@seznam.cz

Moc děkujeme.
Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat

ADOPCE

Rozhodli jste se pomoci? Právě teď je ta nejlepší chvíle. Nejen v útulcích, ale také u našich pěstounů a dalších čeká řada zvířat na nový, laskavější domov. Před vánoci i v dalších ročních obdobích se stává, že je zvíře dárkem. Několik měsíců po té však končí jako bezdomovec. Také proto si náš spolek na ochranu zvířat dal za cíl těmto zvířatům pomáhat. Organizujeme vzdělávací akce, zachraňujeme životy v případech týrání a také – a to především – razíme heslo:NekupujteADOPTUJTE!

pes

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář