Zuberské gymnastky ve finále na Světovém poháru v Budapešti

0

Ve dnech 27. – 29. listopadu 2015 se v maďarské Budapešti konal první závod Světového poháru World Cup I. Gracia 2015, kterého se zúčastnilo 56 týmů z 12 zemí světa a také moderní gymnastky ze Zubří. V tomto případě ale v premiérové sestavě. Do Budapešti totiž zamířilo nejen nejstarší družstvo seniorek, ale také 2 družstva dětských kategorií (dĕti 8–10 let a 10–12 let), celkem tedy 22 zuberských gymnastek spolu s trenérkami.

Stejně jako v životě platí i ve sportu, že starší předávají zkušenosti mladším, tak i seniorky mohly „malým“ gymnastkám ukázat a trošku předat svých sportovních zkušeností. Mají přece jenom za sebou již několik závodů se světovou gymnastickou špičkou.

Cesta tam vypadala docela dobrodružně. Po krátké prohlídce Rybářské Bašty a Citadely (krásného vyhlídkového místa) a nakoupení drobných suvenýrů, už čekal na děvčata náročný program. Během pátečního odpoledne musely zvládnout oficiální trénink před mezinárodními rozhodčími, ubytování a spánek před důležitým dnem. Sobota byla celá závodní. Dopoledne závodila dvě družstva kategorie 8–10 let a 10–12 let, která měla postup do nedělního finále jistý. Obě družstva předvedla ve své premiérové účasti na mezinárodním závodě své závodní sestavy velmi dobře a trenérky byly na své svěřenkyně právem pyšné. Seniorky nastupovaly na závodní koberec jako sedmnácté kolem osmé hodiny večerní. V jejich kategorii startovalo celkem 19 týmů z celého světa a jen 10 z nich mohlo postoupit do nedělního finále. My někteří jsme věděli již před jejich závodním vystoupením, že pokud neudělají žádnou chybu a zacvičí svou sestavu s grácií a srdcem, že se jim může podařit otevřít brány finále, stejně jako se jim to podařilo v Barceloně v květnu 2013. Všichni v hledišti jsme jim drželi pěsti a mávali českou a zuberskou vlajkou. Bylo krásné vidět, jak všechny holky ze Zubří drží za jeden provaz a přejí si to samé. Aby všechna 3 zuberská družstva byla v nedělním finále. A taky se to povedlo. Sobotní večer byl plný radosti a také písniček. Večeře v restauraci byla pro všechna děvčata malou oslavou a poděkováním za jejich skvĕlý výkon. Nedělní den byl nejen slunečný, ale také úspěšný.

Družstvo kategorie 8–10 let ve složení Adéla Fiedlerová, Markéta Křivová, Eva Holubová, Tereza Mizerová, Pavlína Žemlová a Štěpánka Cibulcová spolu se svou trenérkou Adélou Zedníčkovou vybojovaly na svém prvním mezinárodním závodě krásné 4. místo.

Družstvo kategorie 10–12 let ve složení Terezie Románková, Kateřina Vrátilová, Bára Kachtíková, Anna Pernicová, Klára Mikulenková, Taťána Nečyporuková, Michaela Šimurdová, Alžběta Mizerová, Alžběta Petřeková si spolu s trenéry Hanou Šírovou a Kryštofem Havlem odvezly ze svého premiérového mezinárodního závodu také velmi ceněné 7. místo.

Družstvo seniorek ve složení Karolína Davidová, Dominika Chudáčková, Daniela Martinková, Klára Chlápková, Valentina Havlová, Barbora Cábová, Sára Bambuchová pod vedením trenérek Hany Šírové a Jany Šírové vybojovaly krásné finálové 9. místo.

Chtěla bych moc poděkovat všem gymnastkám za nádherné zážitky ze závodu a úspěšnou reprezentaci v zahraničí, trenérům za přípravu závodnic a všem rodičům za podporu děvčat a také našeho oddílu.

Poděkování patří také sponzorům naší účasti na světovém poháru, a to firmám: ZPV Rožnov s.r.o., Těsmat CZ s.r.o. Zubří, Höldor s.r.o., Innovative Sensor Technology s.r.o. Rožnov, Knihkupectví Nohavica Rožnov, Myslivecké sdružení Střítež, Truhlářství Petr Pomkla Val.Bystřice, Destel s.r.o., Bonver Club Zubří, fa Holiš Zubří, Marťas, Husqvarna Zubří Antonín Šupler, KSK Systém s.r.o. Zubří, EP Rožnov, Styrol a.s. Valašské Meziříčí, OÚ Zašová, Aluminium Mould Production Hrachovec, Euromobilní domy s.r.o. Rožnov, Maxis a.s. Val.Meziříčí, Radomír Kachtík a  Jiří Žáček.

(Gabriela Cábová)

 

Všechny fotky ke stažení ZDE

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář