Tomáš Štverák – Vítěz na Kopřivnickém Mount Everestu

3

Akce se v Kopřivnici konala poprvé v roce 1992. Získala si značnou oblibu nejen pro možnost sáhnout si na dno fyzických sil, ale i pro neopakovatelnou atmosféru, kterou se tehdejšímu pořadateli – místnímu lyžařskému oddílu – podařilo vytvořit. Při prvním ročníku žádný z účastníků v kategorii sólolezec Everestu nedosáhl. Následující rok už přemožitelé himalájského obra byli čtyři. O nesmírné fyzické náročnosti svědčí fakt, že tento počet nebyl v žádném z dalších ročníků překonán, přestože zdolat Everest přijelo stovky zájemců.

 

,,TOMÁŠ EVEREST ZDOLAL“ a to v celé historii třetím nejlepším čase za 15h a 5min. Neskutečný výkon na všech 39 výstupech s celkovým převýšením 8848 metrů po sjezdovce na Červeném Kameni v délce 55km byl nadlidský výkon. Tomáš se stal absolutním vítězem.     Na druhém místě s časem 19h a 45min. se umístil Jiří Žurek z Ostravy. O třetí místo bojoval Lukáš Vonšík, ale ve 32 kole pro vyčerpání vzdal, tak jako ostatní závodníci.

 

Nemohu nenapsat, že nejdelší odpočinek za 15h a 5min. byl po 21 výstupu a to 4min. a 30sek., kde si Tomáš dopřál polévku. Přestávky trvaly maximálně do 2 minut a to se ještě s úsměvem stačil vyfotit s fanoušky, které si získal během závodu.

 

Tomovi přejeme spoustu úspěchů v dalších závodech.

Velké poděkování patří pořadatelům z Kopřivnice za skvělou atmosféru.

The Cooling Birds Team

 

Autor: Robert Jurajda

Sdílet.

About Author

3 komentáře

  1. Lukáš Vonšík dne

    Dobrý den,
    Tomáši ještě i touto cestou děkuji, že jsem ho mohl sledovat “naživo”. Děkuji i za tento kratičký report, jen prosím upravte mi příjmení, z Vončík na Vonšík. Díky.

    Lukáš

  2. Jiří Žůrek dne

    Ode mne, Tome, taky velká gratulace 😉 opravdu heroický výkon hodný nejvyššímu ocenění… Přeji ať ti to neskutečné nadšení a vášeň vydrží…potom bych si troufnul říct, že se nám tu rýsuje další Cypra, či Zemaník 😉 Držím pěsti a přeji hlavně pevné zdraví (štěstí nepotřebuješ, od toho máš fyzičku 😀 ). Jo a pro úplnost, píšu s s kroužkovaným ů 😉 ALOHA Jirka Žůrek

Zanechat komentář