Počasí povýšilo tenisový turnaj Zubří OPEN na dvoudenní

0

První zářijová sobota již tradičně patří tenisovému turnaji Zubří OPEN. Na antukových kurtech Polyfunkčního centra jsme se vzhledem k nejasné předpovědi počasí ráno scházeli s vírou, že stejně jako v minulých letech nebude pršet! Už ráno nám krátký déšť pokropil kurty, a po tradičním povzbuzujícím welcome drinku, jsme se pustili do nelítostných bojů o každý fiftýn. Šestatřicet zápasů v základních skupinách postupně naznačovaly, kde asi hledat favority letošního ročníku.

Slibně vypadal výkon rodinného týmu Matulových, když taťka Petr se svým desetiletým, a suverénně nejmladším účastníkem turnaje, synem Maxem, prošli skupinou bez ztráty kytičky. Zahanbit se nenechal ani pár nejstarší, ve složení Jirka Křenek a Ivo Němec, kteří do bojů play off postoupili z místa druhého. V dalších zápasech základních skupin nebylo daleko k překvapení. Dvojice Petřek, Ondruch podlehla jedněm z favoritů Děcký, Skalík v tiebreaku, duo Koláček, Pavlíček zdolali pár Juříček, Perutka taky až po velkém boji. Na výsledky základních skupin se můžete podívat zde.

A přišly zápasy play off. Zde již museli hráči vytáhnout na své soupeře všechny trumfy, aby se posunuli do čtvrtfinále. I v této fázi nejvíce „kousal“ pár Petřek, Ondruch, když svůj duel dovedl proti dvojici Fiedler, Novák až k tiebreaku, ale nakonec v turnaji skončil. Až do této doby probíhalo vše dle plánovaného časového harmonogramu, v areálu i přes vyřazení párů panovala dobrá atmosféra, některé páry měly silnou rodinnou diváckou podporu a všichni společně jsme se těšili na závěrečné souboje.

A přišlo to, co si nikdo z nás nepřál – déšť. Pokud by se opakoval ranní deštík, tak bychom po malé pauze mohli pokračovat, ale toto byl déšť, který schoval kurty pod vodu, a byl konec! Aspoň pro sobotu. S touto situací pořadatelé samozřejmě nechtěli počítat, nicméně ji museli řešit. Vzhledem k ochotě a toleranci všech čtvrtfinalistů jsme se nakonec domluvili na pokračování. Nedělním… . Za tento vstřícný krok nezbývá než moc poděkovat všem postupujícím. Poděkovat za to, že i když mnozí z nich měli na neděli jiné plány, vše zrušili, aby mohl být turnaj dohrán. Poděkovat za to, že nechtěli nechat rok 2015 na novém putovním poháru bez jmen vítězů, že chtěli turnaj dohrát!

Snad už nás ani nemohlo překvapit, že i v neděli nás na kurtech přivítal déšť. Tentokrát na kurtech u sokolovny, kde jsme se vzhledem ke kvalitě kurtů, rozhodli pokračovat! Sami hráči se pustili do potřebné úpravy kurtů, aby se mohl turnaj opravdu dohrát! Suverénně nejkratší čtvrtfinálovou dohrávkou byl duel mezi páry Válek, Janošek a Mičola, Maléř, který vzhledem k tomu, že se dohrával jen tiebreak, trval opravdu jen pár minut. V dalších zápasech už to byl opravdu boj a mohli jsme vidět nádherné tenisové momenty.

Největší bitvu předvedli bratři Libor a Jarek Pšenicové, kteří odvrátili dva mečboly a přes pár Fiedler, Novák postoupili stejně jako vloni do finále. Zde na ně opět čekal Staňa Děcký, tentokrát ale s Mírou Skalíkem, který nahradil zraněného Honzu Valčuhu. Zřejmě vysíleni semifinálovým soubojem, už Libor s Jarkem na své soupeře nestačili a po vítězství 6:2 se stali vítězem turnaje Zubří OPEN 2015 Staňa Děcký a Mirek Skalík!! Gratulujeme!! Na zápasy play off se můžete podívat zde.

Co říci na závěr? Počasí si s námi letos zalaškovalo. Všichni účastníci se s tím, ale vyrovnali, nebojíme se říci, že s úsměvem a za to jim patří veliký dík. Pogratulovat nejen párům vítězným, ale i těm, které do závěrečných bojů nepostoupily. Vždyť ta dobrá a přátelská atmosféra za to stála! Poděkovat musíme i partnerům, kteří tento turnaj podpořili. Jsou to Město Zubří, kavárna TIP cafe a Martin Pšenica – servis výpočetní techniky.

Nyní již nezbývá než se těšit na příští rok, kdy by se měly tenisové turnaje ve dvouhře a čtyřhře opět uskutečnit. A pokud nechcete čekat až do roku příštího, vězte, že letos pro Vás ještě tým OKS města Zubří připravuje turnaj pingpongový a badmintonový!!

Autor článku: Pepa Randus

Všechny fotografie naleznete ZDE

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář