Třída pod oblohou aneb kterak se vyhnout pozdnímu příchodu do školy

0

Na to my máme zaručený recept. Především je nutné vyrazit včas (nejlépe tak o den dříve) a vzít s sebou celou svoji třídu. Nesmí se zapomenout spacák a karimatka a je nezbytné zvolit u Bečvy vhodný terén, na kterém se čirou náhodou vyskytuje 11 volných stanů. Tam se odhodí zbytečná zátěž a vrhnete se na výlet do kopce. Z toho Videčského je navíc krásný rozhled!  Nejlepší je trasa skrz roští a kopřivy, ať si to řádně užijete. Inu, když vás tam vedou fáborky, nenaděláte vůbec nic. A na vrcholku se neodpočívá. Pustíte se do hledání a sepisování moudrostí přírody. Během toho možná někdo bystrooký a pozorný odhalí i poklad ve větvích. Shodou příznivých okolností to bývá hromada špekáčků, které můžete hned opéct a spořádat.

Cestu zpět je možné naplánovat bez překážek a plazení rovnou ke stanům. Bývá obvykle těžké se dohodnout v takovém počtu kdo, s kým a kde bude sdílet pochrupování, převalování, úpění ze sna, pochechtávání či případné posmrkávání. A pak, když máte štěstí, přijde poslední teplá letní noc a po ní jitro jako z pohádky…voňavé buchtami, slaninovými šneky, horkým sladkým čajem a rosou.

Nejhrůznějším okamžikem je pak narvat spacáky do pytlů a sbalit věci, které čistým vzduchem asi nabobtnaly. Vyučování v tomto případě začíná na louce a do školy pak 1. září dorazíte v pravou chvíli…když je čas jít domů.

P.S.: Z našich třeťáků se tak stali místo poškoláků předškoláciJ.

P.P.S.: Děkujeme našim  milým Divínům za ochotu a otevřenou náruč , Adamovi, Mojmírovi, všem stanovým specialistům a  maminkám za snídani…

Střapatka Bludná a Podzimnice Bláhová

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář