Změny v divadelním předplatném pro rok 2015

0

Vzhledem k nepředpokládaným událostem jsme nuceni přistoupit ke změnám v programu Divadelního předplatného pro rok 2015. První změna (o které už jsme vás informovali dříve) se týká termínu uvedení hry pražského Divadla V Rytířské „Frankie & Johnny“. Tereza Kostková a Aleš Háma se vám představí již ve čtvrtek 1. října 2015 (namísto původně plánovaných termínů – 16. nebo 23. 10. 2015).  Největší zásah do dramaturgie předplatného však spočívá ve výměně letošního posledního představení. Namísto plánované „Koule“ z Klicperova divadla uvedeme Rychlé šípy z Uherského Hradiště.

Ačkoliv máme snahu vždy vše řádně naplánovat a dostát svým slibům, ne vždy se to podaří. Plánujeme pro vás předplatné v době, kdy většina divadel nezná časový harmonogram stěžejních herců a podrobnosti týkající se připravovaných premiér. Tak se letos stalo, že Terezu Kostkovou angažovala Česká televize do StarDance o dva týdny dříve, než tomu dělala v letech minulých nebo že díky zaneprázdněnosti herečky Pavly Tomicové muselo Klicperovo divadlo zrušit slíbené představení Koule. My jsme díky tomu nuceni přistoupit k avizovaným změnám. Doufáme, že naprostou většinu z vás nezklameme a že vám naopak naším rozhodnutím přineseme radost.

Program  podzimní části divadelního předplatného 2015

 

Pátek 18. 9. 2015 – Divadlo loutek Ostrava – Oskar a růžová paní

Čtvrtek 1. 10. 2015 – Divadlo v Rytířské (Praha) – Frankie & Johnny (romance)

listopad 2015 – Slovácké divadlo Uherské Hradiště – Rychlé šípy (komedie)

Divadlo loutek Ostrava – Oskar a růžová paní

Pátek 18. 9. 2015 od 18.00 hodin

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Láskyplná hra o smrti, naději a smyslu života.

Zdálo by se, že dějový půdorys Schmittovy novely nabízí jen slzy: Desetiletý Oskar leží na onkologickém oddělení a zbývají mu poslední dny života. Ale on vnímá svou realitu bez sentimentality, která je vlastní dospělým. Hněvá se na své rodiče, kteří s ním jednají najednou úplně jinak, skoro jako by už nebyl na tomto světě. On je, ještě žije! A má spoustu otázek, na které zatím nedostal odpovědi. Jeho největší přítelkyní je „Růžová paní“ – ošetřovatelka, která přijímá smutnou realitu se stejnou přirozeností jako on a radí mu, aby otázky pokládal přímo Nejvyššímu…

Hrají Robin Ferro (Zubří) a Zdena Przebindová

oskar II

 

Divadlo v Rytířské (Praha) – Frankie & Johnny (romance)

Čtvrtek 1. 10. 2015 od 18.00 hodin

Autor:  Terrence McNally
Krásný a uvěřitelný příběh o začátku jedné lásky…

I když už máte za sebou kousek života a několik zklamání, pořád je naděje! Johnny se právě vrátil z vězení a našel si práci v malé newyorské restauraci, kde pracuje i Frankie. A právě otevřeně prostořeká číšnice ho okouzlí. Jednou večer spolu náhodou skončí v posteli. A je tady obyčejně neobyčejné ráno. Zatímco Frankie vše považuje za drobnou aférku, protože zklamání z mužů zažila už dost, Johnny se zamiloval. V první chvíli se zdá, že jejich vztah nemůže fungovat. Ani jeden nejsou už nijak mladí. Ona má za sebou několik nepovedených lásek. On rozpadlé manželství. Po sérii vtipných slovních přestřelek a klasických nedorozumění svitne jakási naděje. Že by ti dva měli ještě šanci…?

Hrají: Tereza Kostková, Aleš Háma

11411_1 – kopie

 

Slovácké divadlo Uherské Hradiště – Rychlé šípy

listopad 2015 – o termínu se jedná

Rychlé šípy se staly okamžitě po premiéře jednou z nejúspěšnějších komedií Slováckého divadla poslední doby. Není divu, vidět na vlastní oči Mirka Dušína i se svými věrnými přáteli stejně jako zrádné Bratrstvo kočičí pracky se stalo lákadlem nejen na domovské scéně Slováckého divadla, ale i mimo ni. Znalci Foglarových komiksů dozajista ocení půvabně zpracované příběhy pětice vzorných hochů, ale i dalších postav, které jako by z oka vypadly svým tištěným kamarádům.

1721-rychle-sipy – kopie

 

S díky za pochopení

Lenka Přečková

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář