Akrobati v Poličné

0

Dne 25. 7. 2015 pořádal Modelářský klub Zubří ve spolupráci s Valašským leteckým klubem mezinárodní soutěž obřích akrobatických modelů IMAC a RCAS 2015 na letišti v Poličné.

Soutěže se zúčastnilo 16 modelářů z Česka, Slovenska a Rakouska. Představila se modely s rozpětím cca 3 m, hmotností do 20 kg poháněné benzinovými motory cca 180 cm3. Zvláštností byl motor poháněný elektromotorem.

Za velmi hraničních podmínek, vítr 15-18 m/s, se odlétaly ve třech kategoriích, a to RCAS, UNLIMITED a INTERMEDIATE povinné a tajné sestavy. Nejatraktivnější soutěž FREESTYLE, tj. létání obratů na hudbu, byla na doporučení trenéra ČR z bezpečnostních důvodů zrušena (vítr přesahoval 18 m/s).

Nejmladším účastníkem soutěže byl desetiletý Jozef Lukáč ze Slovenska. Věkový rozdíl mezi nejstarším a nejmladším závodníkem byl 55 let. Vítězství v jednotlivých kategoriích vybojovali Tomáš Bukovanský z Karviné, Milan Břečka z Moravských Budějovic a Martin Brandmüller z Rakouska. Soutěž proběhla bez problémů, havárií a protestů k plné spokojenosti jak soutěžících, tak diváků.

Jarda Janošek, předseda MK Zubří

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář