Zubří přivítalo historický vlak

0

V neděli 12. července 2015 našim městem několikrát projížděl parní vlak plný lázeňských hostů. Lidé měli možnost se spolu s ostatními vydat tímto historickým vlakem na lázeňský výlet do Dřevěného městečka nebo jen spolu se starostou města a muzikanty vlak a dobově oblečené hosty přivítat. Slavnostní uvítání se uskutečnilo v neděli po deváté hodině ráno.

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm pořádalo v neděli 12. července 2015  v areálu Dřevěného  městečka program s názvem Lázeňský výlet. Návštěvníci se tak mohli vrátit do časů, kdy byl Rožnov vyhlášeným lázeňským místem. Při této příležitosti byl z Valašského Meziříčí do Rožnova vypraven historický parní vlak. V tomto parním vlaku jeli lázeňští hosté v dobových kostýmech. Mezi hosty se ve vlaku svezli místostarostové z Rožnova, ředitel Valašského Muzea v přírodě a další.
Dobovou atmosféru celé akce jsme se pokusili navodit také v Zubří. Ke slavnostnímu uvítání parního vlaku zahráli stylově oblečení muzikanti – Ladislav Kokeš na housle a Milan Cyrus na heligonku. Historický vlak s lokomotivou „Matěj“ a jeho hosty jako vystřiženými z období přelomu 19.  a 20. století slivovicí a koláčky slavnostně uvítal starosta Zubří Lubomír Vaculín s chotí za pomoci členů souboru Beskyd a zmiňovaných muzikantů, kterým touto cestou děkujeme.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář