Dětský sportovní den v rytmu samby – orientační program akce

0

Orientační program

ČOKOLÁDOVÁ TREPKA 2015 (atletický víceboj pro přihlášené děti)

13.00 hod.          Čokoládová trepka (atletický víceboj pro děti od 1 do 12 let)

Registrace účastníků 12.00 – 12.40 hod.

13.00 – 14.30     Fotbalové hrátky a autogramiáda s Rendou Bolfem

 

BRAZILSKÉ HRY

Klidové centrum – u kavárny Tip Café

14.00 hod.          U Tip Café – FARAON (hudební pozvánka)

15.00 hod.          Brazilský průvod od Petrohradu

 

Polyfunkční centrum

15.15 hod.          Slavnostní zahájení „Brazilských her“
(5B – Brasil Schow, Bumbrlíci, BORIS – bubenický orchestr, Bugár Imrich, Bursas)

15.30 – 17.30     Brazilské hry – sportovní hry a úkoly pro všechny děti

15.30 – 17.30     Dobývání Cukrové homole v Riu (horolezecká stěna)

15.45 hod.          Bubenická schow – BORIS – Bubenický ORchechestr Ivo Samiece

16.05 hod.          Vyhlášení výsledků Čokoládové trepky – „nejmladší“

16.20 hod.          Exhibice – CAPOEIRA – Brasil schow

16.25 hod.          Show s míčem – BURSAS CHARALAMBOS

Bursasovy soutěže pro kluky i holky:
1) tipovačka – kolik hlaviček udělá Bursas Charalambos v Zubří za 1 minutu?

2) hlavičková soutěž (trénujte hlavičky, vyplatí se to)

16.50 hod.          Vyhlášení výsledků Čokoládové trepky – „prostředňáci“

17.10 hod.          DEBRA – představení „motýlkové“ organizace

17.15 hod.          Vyhlášení výsledků Čokoládové trepky – „velkáči“

17.40 hod.          TANEC MOTÝLÍCH KŘÍDEL  – Duo z Libed Anilam (cvičte doma Macarenu!!!)

 

Mokrý program

Brazilské slunce je samozřejmě objednáno, ale kdyby k nám do Zubří náhodou nedorazilo včas a mělo by být deštivo, jsme připraveni celý program přesunout pod střechu do Haly Zubří. Jedinou změnou oproti programu venku by bylo omezení karnevalového průvodu (bez alegorického vozu). Rodiče přihlášených dětí budou o případném plánu stěhovat se do Haly informováni e-mailem.

Pomozme dětem s nemocí motýlích křídel

V průběhu celého Dětského sportovního dne se společně pokusíme pomoci organizaci DEBRA. Jde o sdružení pacientů a rodinných příslušníků s vrozenou, dědičnou vadou kůže, které se lidově říká „nemoc motýlích křídel.“ Rádi bychom prostřednictvím naší akce představili aktivity DEBRY a současně se pokusili trochu pomoci. Tímto prosíme i vás, abyste se do této pomoci zapojili. Učinit tak můžete několika způsoby. Nejjednodušším z nich je zaplacení dobrovolného vstupného či zakoupení motýlích křidélek, které již nyní vyrábějí děti ze ZŠ Zubří. O dalších možnostech podpory a pomoci těmto dětem se dozvíte na místě.

Hosté Dětského sportovního dne

V rámci letošní malé generálky na olympiádu do Ria vám také letos představíme velké osobnosti českého sportu. Za legendy olympijského sportu k nám přijede oblíbená ikona atletiky, pan Imrich Bugár, a sport, bez kterého by Brazílie nebyla tou pravou Brazílií – fotbal, nám v rozličných podobách představí bývalý fotbalový reprezentant René Bolf i několikanásobný světový rekordman v hlavičkování Bursas Charalambos.

Imrich Bugár

Mistr světa z roku 1983, mistr Evropy z roku 1982, dvojnásobný mistr republiky a držitel stříbrné medaile z olympijských her z roku 1980, Imrich Bugár, podpoří Dětský den v Zubří svou přítomností!! Tento bývalý skvělý atlet, diskař, hrál v mládí dokonce i házenou, viz citace z  článku na stránkách atletika.cz: Jako kluk hrál házenou za svoji školu v Trhovém Mýtě. Bugy, jak mu říkají všichni přátelé, měl v ruce strašnou „pecku“. Dokázal nastřílet za jediný zápas 28 gólů.

Při střelbě „sedmičky“ přerazil brankáři nohu, jeho dělovky mají na svědomí i několik zlomených prstů a tak se už bál střílet. K atletice ho přivedl Juraj Matůš v sedmdesátém roce”. Ano, takový bombarďák mezi nás zavítá a věříme, že se tu bude cítit jako doma.

Imrich Bugár není jen výborným sportovcem, ale i tanečníkem. O tom jsme se mohli přesvědčit před dvěma roky, kdy skončil v taneční soutěži StarDance třetí a stal se miláčkem fanoušků této soutěže! Věříme, že i brazilská samba mu nebude cizí!

Josef Randus

René Bolf – fotbalový obránce

Prvním z fotbalových hostů letošního dětského sportovního dne je bronzový medailista z mistrovství Evropy 2004 René Bolf. Za sebou má přes dvacet let vrcholového fotbalu. V rámci klubové kariéry získal s Baníkem i Spartou tituly Mistra ligy. Po skvělých výkonech na Euru 2004 se ozvalo i zahraničí, konkrétně francouzské AJ Auxerre, kde působil do konce roku 2006. V reprezentaci České republiky kopal po boku osobností, jako jsou Pavel Nedvěd, Honza Koller, Vláďa Šmicer nebo Karel Poborský.

V rámci našeho programu se můžete těšit nejen na autogramiádu tohoto bývalého českého reprezentanta, ale vaše děti si v průběhu soutěží Čokoládové trepky s ním mohou vyzkoušet své fotbalové dovednosti.

Charalambos Bursas

Muž záhadného řeckého jména žijící trvale v nedalekých Brankách, nevelký vzrůstem, ale velký činy – to je Bursas Charalambos. Tohoto fotbalového ekvilibristu a hlavičkového mága, který je držitelem 21 světových a zhruba 300 českých rekordů, uvidíte v jedinečné show s míčem.

Některé z rekordů Charalambose Bursase:
Běh dopředu 50 m, běh dozadu na 50 m – vše s míčem na „hlavě“ – světový rekord.
V čase 1 hodiny 4 minut v sedu na židli – 8300 hlaviček – světový rekord.
Žonglování s míčem v sedu na zemi – 10 hodin 23 minut.
Za 1 minutu v dřepu – 184 hlaviček.
Za 1 minutu v lehu – 212 hlaviček.
Za 1 minutu ve stoje – 236 hlaviček.
Kromě toho přichází se soutěží pro vaše děti. Už nyní učte své malé fotbalisty hlavičkovat a v rámci programu se můžete dočkat jejich velkého úspěchu i ocenění od pravého mistra.

dětský den 2015_plakát-02-01-01 menší

VÍCE INFORAMCÍ:

http://sport.mesto-zubri.cz

 

 

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář