Jak to bude letos na Dětském dni vypadat?

0

Už jsme o tom psali  – Dětský sportovní den letos pojímáme jako velkou přípravu na olympiádu do Ria. Půjde o sport, ale taky o pestrobarevnou zábavu v latinsko-americkém duchu. Prostřednictvím her, soutěží, sportovních exhibicí i našich hostů Vám a Vašim dětem představíme zemi netušených možností – BRAZÍLII! Těšíme se na Vaše děti a jejich výkony a věříme, že si tento výlet na druhý konec světa společně s námi po všech stránkách užijí. Letos dochází k zásadní změně. Jak nám rok od roku roste velké sportovní klání v podobě atletického víceboje „Čokoládová trepka“, rozhodli jsme se jej časově oddělit od zbytku už tak dost nabitého programu, abyste si jej mohli užít v pohodě a v poklidu úplně všichni.

Zatímco budou na Polyfunkčním centru propukat líté boje mezi malými závodníky již od 13 hodin, zbytek programu se bude nenápadně připravovat zcela jinde. Kdo nebude závodit, může se na průvod připravovat u kavárny Tip Café, kde budou pro lepší náladu hrát pánové ze skupiny FARAON. Ta pravá brazilská show pak propukne v 15 hodin překvapivě před Petrohradem, kde bude zahájen velký brazilský průvod s alegorickým vozem a vším, co provází karnevalové hrátky v Riu. V areálu sportovního hřiště pak bude připraveno velké putování po Brazílii.

Obrázek

Kromě spousty her a soutěží pro malé děti Vás čekají sportovní hosté, exhibice, několik překvapivých vystoupení, velká horolezecká stěna – to vše v rytmu samby.  V rámci programu dojde i ke slavnostnímu vyhlášení Čokoládové trepky a budou rozděleny ceny a medaile pro malé sportovce. Předpokládaný konec akce bude kolem 18 hodin večer. Brazilské slunce je samozřejmě objednáno, ale kdyby k nám do Zubří náhodou nedorazilo včas a mělo by být deštivo, jsme připraveni celý program přesunout pod střechu do Haly Zubří.

Orientační program

ČOKOLÁDOVÁ TREPKA 2015
12.00 – 12.40 hod   Registrace účastníků
13.00 hod.            Čokoládová trepka (atletický víceboj pro děti od 1 do 12 let)
13.00 – 14.30 hod  Fotbalové hrátky a autogramiáda s Rendou Bolfem

VIVA BRASIL
14.00 hod.            U Tip Café- hrají Faraoni
15.00 hod.            Brazilský průvod od Petrohradu
15.15 hod.            Slavnostní zahájení
15.30 – 17.30 hod  Sportovní a taneční exhibice

(Bursas Charalambos , Bumbrlíci a další)
Horolezecká stěna – dobýváme Cukrovou homoli v Riu
Vyhlášení výsledků Čokoládové trepky
Putování po Brazílii (soutěže a hry pro děti)
Kreativní aktivity
Karnevalový rej „motýlků“

Čokoládová trepka – informace pro rodiče malých závodníků

Přihlásili jste své děti do Čokoládové trepky 2015 přes web on-line?
Registrace přihlášených dětí proběhne na Polyfunkčním centru mezi 12.00 – 12.45 hod.
Přihlásíte se ve stánku označeném dle jednotlivých kategorií.
U registrace zaplatíte startovné 30 Kč, obdržíte tričko a startovní číslo.
V případě jakékoliv změny (např. rozhodnutí o konání akce v Hale za špatného počasí) budete informování e-mailem.
Disciplíny Čokoládové trepky budou probíhat od 13 do 14.30 hod. Poté se s dětmi můžete přesunout k Petrohradu a zařadit se do karnevalového průvodu.
Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne v průběhu následného programu mezi 16.30 a 17.00 hodinou.
V případě, že se Vámi přihlášené děti nebudou moci zúčastnit, pište na email Josef.randus@mesto-zubri.cz, případně piště SMS na tel: 725 900 767.

Nestihli jste přihlásit své děti do Čokoládové trepky 2015 přes web on-line?
Pište na mail Josef.randus@mesto-zubri.cz, počet startujících dětí je omezen!
V případě, že ještě bude možné zařadit vaše děti do soutěže, děti už nemají nárok na účastnické tričko, ale jinak pro ně platí vše stejně, jako pro děti přihlášené přes web.

Pomozme dětem s nemocí motýlích křídel
Obrázek

V průběhu celého Dětského sportovního dne se společně pokusíme pomoci organizaci DEBRA. Jde o sdružení pacientů a rodinných příslušníků s vrozenou, dědičnou vadou kůže, které se lidově říká „Nemoc motýlích křídel.“ Rádi bychom prostřednictvím naší akce představili aktivity DEBRY a současně se pokusili trochu pomoci. Tímto prosíme i Vás, abyste se do této pomoci zapojili. Učinit tak můžete několika způsoby. Nejjednodušším z nich je zaplacení dobrovolného vstupného či zakoupení motýlích křidélek, které již nyní vyrábějí děti ze ZŠ Zubří. O dalších možnostech podpory a pomoci těmto dětem se dozvíte na místě.

Hosté Dětského sportovního dne
V rámci letošní malé generálky na olympiádu do Ria Vám také letos představíme velké osobnosti českého sportu. Za legendy olympijského sportu k nám přijede oblíbená ikona atletiky, pan Imrich Bugár a sport, bez kterého by Brazílie nebyly tou pravou Brazílií – fotbal, nám v rozličných podobách představí bývalý fotbalový reprezentant i několikanásobný světový rekordman v hlavičkování.

Imrich Bugár
Obrázek

Po Věře Čáslavské, která ozdobila letošní Sportovní galavečer, zavítá do Zubří další legenda Českého sportu, bývalý československý atlet – diskař Imrich Bugár. Jeho bohatou sportovní kariéru zdobí stříbrná medaile z olympiády 1980 v Moskvě a tituly mistra světa i Evropy. Krom toho si získal srdce a sympatie široké veřejnosti v době nedávno minulé svým sympatickým vystupováním v televizní soutěži StarDance.

René Bolf 
Obrázek

Prvním z fotbalových hostů letošního dětského sportovního dne je bronzový medailista z mistrovství Evropy 2004, René Bolf. Za sebou má přes dvacet let vrcholového fotbalu. V rámci klubové kariéry získal s Baníkem i Spartou tituly Mistra ligy. Po skvělých výkonech na Euru 2004 se ozvalo i zahraničí, konkrétně francouzské AJ Auxerre, kde působil do konce roku 2006. V reprezentaci České republiky kopal po boku person, jako jsou Pavel Nedvěd, Honza Koller, Vláďa Šmicer nebo Karel Poborský.
V rámci našeho programu se můžete těšit nejen na autogramiádu tohoto bývalého českého reprezentanta, ale Vaše děti si v průběhu soutěží Čokoládové trepky s ním mohou vyzkoušet své fotbalové dovednosti.

Charalambos Bursas
Obrázek

Muž záhadného řeckého jména žijící trvale v nedalekých Brankách, nevelký vzrůstem, ale velký činy – to je Bursas Charalambos. Tohoto fotbalového ekvilibristu a hlavičkového mága, který je držitelem 21 světových a zhruba 300 českých rekordů, uvidíte v jedinečné show s míčem.
Některé z rekordů Charalambose Bursase:
Světový rekord: Běh dopředu 50m, běh dozadu na 50m – vše s míčem na „hlavě“.

V čase 1 hodiny 4 minut v sedu na židli – 8300 hlaviček – světový rekord.
Žonglování s míčem v sedu na zemi – 10 hodin 23 minut.
Za 1 minutu v dřepu – 184 hlaviček.
Za 1 minutu v lehu – 212 hlaviček.
Za 1 minutu ve stoje – 236 hlaviček.
Kromě toho přichází se soutěží pro Vaše děti. Už nyní učte své malé fotbalisty hlavičkovat a v rámci programu se můžete dočkat jejich velkého úspěchu i ocenění od pravého mistra.

Autor článku: Lenka Přečková

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář