Matěj Kamenec – Lukáš Říha na Valašské Rally

0

11. 4. 2015 proběhla již tradiční Rocksteel Valašská rally s centrem dění ve Valašské Meziříčí. Letošního 34. ročníku se zúčastnil i začínající jezdec Matěj Kamenec se zkušenějším co-pilotem Lukášem Říhou. Tato zuberská posádka na soutěži startovala pod vedením pana Mojmíra Juříčka a jeho týmu MRS Racing. O Matějovi jsme mohli slyšet už z dřívějška a to z předchozích ročníků amatérského závodu ve Stopě valašské zimy nebo z loňského ročníku amatérského seriálu Hobby cupu, který se uskutečňoval v Bochoři nedaleko Přerova.

Sen o „dospělém“ závodění se Matějovi začíná pomalu plnit a zatím s velkými nadějemi na úspěch. Při Valašské rally startoval ve voze Opel ADAM Cup a bodoval tak do XTG Opel ADAM cupu, který byl součástí této soutěže a také novinkou v České republice. I přes nedokonalou organizaci tohoto závodu si Matěj vyjel 4. místo mezi ostatními „ADAMy“ . Absolutně posádka obsadila 43. místo. Mezi ostatními posádkami Opel ADAM byl i zkušený a ostřílený soutěžní jezdec Josef Peták, za kterým byl Matěj na 4. rychlostní zkoušce jen 1,1 sekundy.

„Valašska Rally byla mým soutěžáckým debutem a cílem bylo nasbírat co nejvíce zkušeností do celé sezóny. S Opelem ADAM Cup jsme před soutěží najezdili jen pár kilometrů a tak jsme se s vozem seznamovali až při samotné soutěži. Z auta jsem ovšem nadšený, nikdy jsem neměl možnost řídit plnohodnotné závodní auto. Největší problém jsem měl s rozpoznáváním limitů, která má tento vůz o hodně posunuté oproti autu, na které jsem byl do této chvíle zvyklý. Během celé soutěže podával perfektní výkon můj spolujezdec Lukáš a tak jsem se mohl soustředit pouze na řízení. S výsledkem závodu jsme spokojeni. Chtěl bych poděkovat partnerům za podporu, spolujezdci Lukášovi a především panu Mojmírovi Juříčkovi, bez kterého bych jen těžko realizoval svůj sen.“ Dodal Matěj Kamenec

Dalším závodem, na kterém budeme moci sledovat pokroky tohoto mladého jezdce je Rally Vyškov ve dnech 24. -25. 7. 2015.

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář