Mistrovství ČR v ESG, 14. ročník O pohár starosty města Zubří & ESG CUP I. 2015

0

 

Oddíl moderní gymnastiky Zubří pořádal Mistrovství ČR v estetické skupinové gymnastice juniorek a seniorek 2015
14. ročník „O pohár starosty města Zubří“ – ESG Cup I. 2015

 

V sobotu 28. března 2015 se v zuberské hale uskutečnil první jarní závod v estetické skupinové gymnastice ESG Cup I. – 14. ročník „O pohár starosty města Zubří“, který probíhal dopoledne. Odpoledne pak následovalo Mistrovství ČR 2015 v ESG pro juniorskou a seniorskou kategorii. O postup na Mistrovství světa 2015 na Faerské ostrovy už rozhodl kvalifikační závod 1. února 2015 ve Vyškově.

Na letošní jarní sezónu se ze zuberského oddílu moderní gymnastiky připravovalo 5 závodních družstev – kategorie 8 let a mladší, 8 – 10 let, 10 – 12 let, kategorie show mini a družstvo juniorek.

V dopoledním závodě (ESG Cup I. 2015) se divákům představilo celkem 18 závodních družstev všech dětských kategorií z těchto oddílů: SK MG Mantila Brno, TJ Sokol Praha Žižkov I., GK Sokol Opava, TJ Sokol Velký Týnec, SK MG Zlín a domácí oddíl TJ Gumárny Zubří. Všechna zuberská závodní družstva si zaslouží velkou pochvalu. Všechna získala medailové umístění.

 

Družstvo kategorie SHOW MINI pod vedením trenérky Jitřenky Briedové a Barbory Bergovéve svém premiérovém závodě získalo zlaté medaile ve složení Šárka Kašparová, Veronika Mikulenková, Klára Nožičková, Tereza Vašková, Veronika Krůpová, Nikola Mazánková, Karolína Klimková, Kateřina Matulová, Andrea Minářová.

Družstvo kategorie 8 let a mladší také v premiérovém startu si pod vedením trenérky Renaty Bechné vybojovalo své krásné první medaile za 3. místo – Michaela Radová, Eliška Hrachovcová, Agáta Barošová, Natálie Benová, Štěpánka Cibulcová, Nela Fiedlerová, Eliška Kantorová, Karolína Trojáková, Natálie Švecová.

Družstvo kategorie 8 – 10 let v jarní sezóně cvičí na píseň francouzské zpěvačky Zaz a první závod se tomuto družstvu také povedl. Družstvo pod vedením trenérky Adély Zedníčkové získalo stříbrné medaile – Michaela Šimurdová, Táňa Nečyporuková, Alžběta Mizerová, Markéta Křivová, Tereza Mizerová, Adéla Fiedlerová, Klára Mikulenková, Eva Holubová, Pavlína Žemlová a Alžběta Petřeková.

Družstvo kategorie 10 – 12 let nastupovalo do závodu v tomto složení – Terezie Románková, Hana Fryšová, Bára Kachtíková, Eva Stružková, Kateřina Vrátilová, Anna Pernicová, Eliška Jurajdová a Denisa Vaculínová. Krásnou skladbou si toto družstvo pod vedením trenérky Hany Šírové a Kryštofa Havla vybojovalo 2. místo stříbrné medaile.

V odpoledních hodinách pak celá hala čekala na hlavní závod dne – Mistrovství ČR v estetické skupinové gymnastice 2015 juniorek a seniorek. Čekání se poněkud prodloužilo vinou technických problémů. A i když rozcvičení bylo více méně improvizované, závod už proběhl bez větších technických problémů. Touto cestou bych chtěla poděkovat všem, kteří nezpanikařili a pomohli v pravou chvíli.

Mistrovství ČR se účastnila tato družstva: juniorky – SK MG Mantila Brno, TJ Sokol Velký Týnec, TJ Gumárny Zubří, seniorky – SK MG Mantila Brno, TJ Sokol Velký Týnec, SK Trasko Vyškov.

Pro tyto družstva to byl také první závod sezóny plný zdravé nervozity. V poněkud jiném složení se juniorky s touto sportovní výzvou skvěle popraly. Zubřanky opět předvedly společnou skladbu plnou výrazových prvků, což pro spoustu diváků byl skutečně umělecký zážitek.

Juniorky TJ Gumárny Zubří získaly stejně jako vloni 2. místo a staly se tak vicemistryněmi pro rok 2015. Družstvo pod vedením trenérek Jany Šírové a Hany Šírové –Daniela Martinková, Dominika Chudáčková, Valentina Havlová, Barbora Cábová, Klára Chlápková, Sára Bambuchová, Karolína Davidová.

 

juniorky seniorky
1. místo SK MG Mantila Brno (29,3 bodů) TJ SOKOL Velký Týnec ( 32,3 bodů)
2. místo TJ Gumárny Zubří (29,1 bodů) SK MG Mantila Brno (29,8 bodů)
3. místo TJ SOKOL Velký Týnec (27,9 bodů) SK TRASKO Vyškov (24,45 bodů)

 

Že to byl i přes velké technické problémy (které jsme my nezapříčinili) opět krásný závod mohou posoudit nejen diváci, kteří zaplnili naši halu, ale také závodnice, kterých se v Zubří sešlo více než 200 a trenérky ostatních oddílů. Proto poděkování patří všem z domácího oddílu a také rodičům, kteří pomáhali s přípravou haly, občerstvením a zajištěním hladkého průběhu závodu, paní Ladě Martinkové za moderování závodu, panu Vaculínovi za skvělou práci fotografa. VŠEM PATŘÍ VELKÝ DÍK.

Na závěr bych ráda poděkovala sponzorům našeho závodu – MĚSTU ZUBŘÍ a panu starostovi Lubomíru VaculínoviZLÍNSKÉMU KRAJI a paní Taťáně Valentové Nersesjan (radní Zlínského kraje, která převzala záštitu nad MČR v ESG 2015) a firmám LB Silver Ladislav Brokeš, TREVID David Baroš, HÖLDOR Zdeněk Machýček, PRIBINA TPK Jiří Janošek, Valašské ZOD Jan Jadrníček, COBBLER, MATUSCHKA vlasová kosmetika, LUCIDA Jana Hrstková, HS Computers Valašské Meziříčí, JANČA Valašské Meziříčí a také RODIČE ZÁVODNIC..

 

Víme, že sportovní štěstí není stálé a může přijít i neúspěch. Všem našim gymnastkám a jejich trenérkám bychom chtěli popřát co nejvíce sportovního štěstí na celou jarní závodní sezónu.

Mgr. Gabriela Cábová (předsedkyně oddílu)

AGG junior team/juniorky TJ Gumárny Zubří 2014

 

Fotogalerie ze závodu zde

 

 Autor fotek: Vladimír Zitek

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář