Druhý Sportovní galavečer okouzlil i Věru Čáslavskou

0

 Reportáž TV Beskyd


 

galavečer sportovec roku  v Zubří 2015 0142

 

Tak jako vyjadřují olympijské kruhy spojení myšlenek, názorů, jednotu ducha i těla, stejně tak tato ušlechtilá myšlenka spojila dohromady náš realizační tým. S odvahou a chutí jsme se pustili do přípravy 2. Sportovního galavečera v Zubří, který jak se zdá v mnohém předčil ročník první. Koncept galavečera se ustálil na základní myšlence zasazení celého děje do dob Antického Řecka a Říma, díky čemuž jsme se vrátili ke kořenům a k samotnému zrodu olympijské myšlenky.

Byla na světě základní premisa a nezbývalo než se pustit do dlouhých příprav. Neskromně řeknu, že se nám letos podařil geniální kousek, a to obsazení do jedné z hlavních rolí skvělého baviče, energického šoumena a především vlídného a milého člověka Jakuba Koháka. Ten letošní galavečer ozdobil svou přítomností na plátně při „božských vstupech“, kdy vyhlašoval první místa jako bájný řecký Bůh Dionýsos a pomáhal tak svému dědu Marianu Žárskému, který na jevišti zastal roli moderátora v přestrojení za řeckého Boha času Krona. Tato dvojice utvořila před plným sálem Klubu Zubří roztomilé spojení moudrosti, rozpustilosti a samozřejmě božské důstojnosti.

Už samotný úvod nenechal obecenstvo na pochybách, že program galavečera je vyšperkovaný do posledního detailu. Na scéně se objevil mládenec oděný do řeckého roucha a úderem na gong zahájil celý galavečer. Po tomto úvodu se ve ztemnělém sále rozezněla úvodní hudba a spustila zahajovací projekce, na jejímž konci do sálu vešla družina z bájného Olympu nesoucí na nosítkách Boha Krona. Ten ukončil celé slavnostní antré zapálením olympijského ohně.

galavečer sportovec roku  v Zubří 2015 0134

Poté už nezbývalo nic jiného, než se ponořit do celého večerního programu a užívat si vše, co bylo pro obecenstvo připraveno. Od úvodního vystoupení SPV přes taneční čísla skupiny B-Art a mladých Zuberských gymnastek přes hudební vstupy bezkonkurenčních faraonů, kteří v maskách bavili nabitý Zuberský sál, až po nezapomenutelné vystoupení paní Věry Čáslavské.

Myšlenka, že tato světoznámá sportovkyně a žena vystoupí na Zuberském galavečeru, se nám z počátku zdála troufalá. O to větším překvapením pro nás bylo, že paní Věra naše pozvání přijala a doslova tak změnila historii Zubří. Už při vstupu paní Čáslavské do sálu sklidila zasloužený potlesk, který se pak ještě několikrát během večera opakoval, samozřejmě došlo také na ovace ve stoje. Potěšením na duši nám pak bylo vyjádření paní Čáslavské k celkovému průběhu večera, kdy vyjádřila svou spokojenost s celým průběhem akce a její slova: „Pražáci se od vás mají co učit“ byly opravdu tou nejlepší odměnou pro všechny zúčastněné.

Paní Věra také projevila svou odvahu, kdy jí nezaskočil ani Zuberský fantom – Duch sportu, který dokonce v záchvatu euforie ztrácel části svého kostýmu a téměř tak před publikem odhalil své spodní prádlo, ani překvapivý nástup zběsilého horolezce Libora Uhra, který se vydrápal z propadliště na scéně s pomocí svých cepínů a stanul tak na pomyslném bájném Olympu vedle legendy světového sportu Věry Čáslavské. Paní Čáslavská odpustila horolezci i zapomenutý vavřínový věnec, zapomenutí scénáře a doslova mu podala pomocnou ruku, aby stabilizovala jeho vratkou chůzi s mačkami. Celý tento povedený improvizovaný výstup oba aktéři zakončili selfie fotografií z vrcholu bájného Olympu.

galavečer sportovec roku  v Zubří 2015 0152

Mimo tyto zářivé hvězdy světové třídy se na scéně střídaly hvězdy Zuberské. Na jeviště přicházeli nominovaní sportovci, trenéři, děti z mateřské školy, jednotliví předávající v čele s panem starostou, místostarostou, Jiřím Raškou mladším nebo například loňským vítězem v kategorii trenér – Miroslavem Šírou. Tito zástupci předávali ceny těm nejlepším, kteří byli stejně jako minulý rok zvoleni občany Zubří a to dokonce ještě větším počtem hlasů než loni. Nominaci ve vítězství například proměnila trenérka Simona Palátová, cenu starosty za reprezentaci Zubří na OH v roce 1976 v Innsbrucku si odnesl zřejmě jediný Zuberský olympionik Zdeněk Pavlíček a cenu pro absolutního vítěze získala Veronika Kohutová, díky svým vynikajícím výkonům v oblasti bojových sportů.

Veronika je například trojnásobnou vítězkou mistrovství České republiky, nebo mistryní Evropy v kategorii kick-light a také dvojnásobnou zlatou medailistkou z mistrovství světa. Díky těmto výkonům si právem zasloužila stát se absolutní vítězkou druhého ročníku ankety o nejlepšího sportovce města Zubří.

První místo v kategorii Mimořádný sportovní výkon obsadilo družstvo nejmladších MŠ Zubří, které zvítězilo v Rožnovské olympiádě. Cenu za 1. místo v kategorii Jednotlivci – mládež obsadila Taťána Jurčíčková, která má za sebou úspěchy, jako například vítězství na mistrovství světa juniorů nebo trojnásobné vítězství na mistrovství České republiky. V kategorii Jednotlivci – dospělí, zvítězila již zmiňovaná Veronika Kohutová a nakonec v kategorii – Kolektiv, zvítězili Zuberští házenkáři, konkrétně mladší dorost HC Zubří, který má za sebou úspěchy jako například 3. místo na United world games v Klagenfurtu, nebo 1. místo v lize mladšího dorostu za rok 2014.

galavečer sportovec roku  v Zubří 2015 0157

Tak jak bylo řečeno na začátku, síla olympijské myšlenky je stále přítomná jak v jednotlivých výkonech sportovců, tak v kolektivním vnímání sounáležitosti a pospolitosti. Doufáme, že se nám podařilo sestavit všech pět kruhů do jednoho celku. Že radost, hrdost nebo euforie z vítězství zaplavila nejen samotné oceněné a nás pořadatele, ale také všechny zúčastněné, bez kterých by Zuberský sportovní galavečer neměl tu správnou váhu.

Ještě jednou děkujeme všem těm, kteří se na galavečeru podíleli jak přípravami, tak sponzorsky, děkujeme významným osobnostem, které pro nás bylo ctí přivítat v Zubří, a děkujeme Vám, kteří jste byli svědky další nezapomenutelné akce. Je pro nás velikou výzvou uspořádat pro vás příští rok minimálně stejně tak povedenou akci jako letos. A kdo ví, zda příští ročník nebude ještě lepší než ten letošní.

 

Celý záznam galavečera

Výsledky ankety Sportovec roku 2014

Kategorie kolektiv:

1. Mladší dorost HC Zubří
2. Juniorky gymnastika
3. Starší žačky TJ Lesana Zubří

Kategorie Mimořádný výkon roku:

Družstvo nejmladších MŠ Zubří

Kategorie trenér:
1. Simona Palatová
2. Petr Hrachovec
3.Josef Malina

Amatér roku:

Pavel Pernica
Petr Štůsek

Jednotlivci mládež:

1.Taťána Jurčíčková
2.Štěpán Zeman
3. Tomáš Štverák

Cena starosty

Zdeněk Pavlíček

Jednotlivci dospělí:

1.Veronika Kohutová
2. Tomáš Těhan
3. Jakub Hrstka

Absolutní vítěz:

Veronika Kohutová

 

Autor: Tomáš Indrák

 

Fotky bez vodoznaku ,,zubran.cz” ke stažení ZDE

 Autor fotek: Martin Střálka a Aleš Měrka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář