Zubří dovezlo zlínské body z Luhačovic

0

HC Zlín – HC Gumárny Zubří

27:36 (11:16)

Luhačovice – Uplynulému ročníku kraloval na Valašsku nováček, ovšem v tomto ročníku jsou suverény házenkáři Zubří. I ve druhém vzájemném klání totiž porazili Zlín a kolo před koncem základní části získali jistotu medailové pozice. „Cílem je udržet do play off výhodnější druhou pozici. Věřím, že v přímém souboji s Duklou to za týden doma zvládneme,“ je optimistou kouč Gumáren Jiří Kekrt.

hazena-zubri-zlin-080315-19_galerie-980

Jeho svěřenci naprosto s přehledem ovládli sobotní derby, ve kterém po celý čas dominovali. Základem úspěchu byla obrana s úspěšnými brankáři, tedy dovednost, se kterou měli Zubřané v uplynulých duelech problémy. „Bylo to lepší, hlavně od gólmanů. Po útočné stránce nebylo špatné, ovšem na můj vkus jsme zahodili moc šancí,“ poznamenal Kekrt, jemuž je jedno, koho ve čtvrtfinále vyzvou. „Soutěž je letos hodně vyrovnaná, není z čeho vybírat. Třeba v poháru jsme si věřili na Hranice a nakonec jsme s nimi o gól prohráli. Já si pro čtvrtfinále hlavně nepřál Plzeň,“ pousmál se kouč Zubří.

Zlínská strana doufala, že i na neutrální luhačovické půdě favorita více potrápí. „Na tu spoustu technických chyb, neproměněných šancí a náš nedůraz výsledek odpovídá poměru sil na palubovce. Zubří je někde jinde. My se snažíme praktikovat rychlou házenou, ale děláme pořád strašně moc chyb,“ zopakoval trenér Zlína Jiří Mičola, který tak v závěru poslal do hry celou lavičku. „To už bylo jasné, že na bod nedosáhneme. Nyní se budeme chtít co nejlépe připravit na odvetu v Litovli, abychom odrazili nápor soupeře v útoku na naši pozici v tabulce,“ potvrdil Mičola.

Zlín: Hrdina, Mahušek – Kafka 4, Buček, Šáš 1, Plšek 2, Žůrek, Gabriž, Poloz 6/1, Doležel 2, Pernica, Dujčák 6/1, Indrák 2, Zbránek 4/1. Zubří: Orság, Pšenica – Šlachta 2, Douda 2, Hanus 1, Bechný 1, Šustáček 2, Hrstka 1, Václav 4, Řezníček 5, Reček 9, Dědek 1, Šíra 5, Kašpárek 3. Rozhodčí: Bebčička, Horák. Sedmimetrové hody: 6/3 – 2/0. Vyloučení: 3:2. Diváci: 150.

 

DALŠÍ VÝSLEDKY – 21. kolo: Dukla Praha – Karviná 36:31 (20:12), Jičín – Plzeň 23:24 (11:10), Přerov – Hranice 26:37 (10:18), KP Brno – Litovel 30:26 (17:17). Předehráno: Fr.-Místek – Lovosice 28:27.

autor: Martin Břenek

Autor fotek. Stanislav Skýpala

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář