Změny v Divadelním předplatném pro rok 2015

0

Vzhledem k nepředpokládaným událostem jsme nuceni přistoupit ke dvěma změnám v programu Divadelního předplatného pro rok 2015. První z nich se týká výměny představení Slováckého divadla z Uherského Hradiště, kdy v pátek 13. 3. 2015 bude namísto frašky „Sám na dva šéfy“ uvedena parafráze operety Mam´zelle Nitouche „Utíkej, Nituško!“. Druhá změna se týká termínu uvedení hry pražského Divadla V Rytířské „Frankie & Johnny“. Tereza Kostková a Aleš Háma se vám představí již ve čtvrtek 1. října 2015 (namísto původně plánovaných termínů – 16. nebo 23. 10. 2015). 

Ačkoliv máme snahu vždy vše řádně naplánovat a dostát svým slibům, ne vždy se to podaří. Plánujeme pro vás předplatné v době, kdy většina divadel nezná časový harmonogram stěžejních herců a podrobnosti týkající se připravovaných premiér. Tak se letos stalo, že Slovácké divadlo postavilo ke své nové hře větší kulisy, než je schopno naše jeviště „pozřít“ a že Terezu Kostkovou angažovala Česká televize do StarDance o dva týdny dříve, než tomu dělala v letech minulých. My jsme díky tomu nuceni přistoupit k avizovaným změnám. Doufáme, že naprostou většinu z vás nezklameme a že vám naopak naším rozhodnutím přineseme radost.

Program divadelního předplatného 2015 po úpravách

(poznámka: již uvedenou hru Divadla Chaos neuvádíme)

Pátek 13. 3. 2015
Slovácké divadlo (Uherské Hradiště)
Utíkej, Nituško! (Mam´zelle Nitouche)

Pátek 17. 4. 2015
Těšínské divadlo (Český Těšín)
Báthoryčka (muzikál)

Pátek 18. 9. 2015
Divadlo loutek Ostrava
Oskar a růžová paní

Čtvrtek 1. 10. 2015
Divadlo v Rytířské (Praha)
Frankie & Johnny (romance)

Pátek 13. nebo 27. 11. 2015
Klicperovo divadlo (Hradec Králové)
Koule (komedie)

Opereta Utíkej, Nituško ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti

Utíkej, Nituško! (Mam´zelle Nitouche)

Komické divadelní zápletky s převleky a dvojím životem postav bývají oblíbeným námětem frašek a situačních komedií. Ale zpěvohra? Pokusil se o to vynikající slovenský dramatik Ľubomír Feldek, když z původní proslulé operety F. Hervého, H. Meilhaca a A. Millauda Mam´zelle Nitouche z roku 1883 vytvořil hudební komedii s názvem Utíkej, Nituško! Jaké to je, když  kostelní varhaník je ve skutečnosti utajeným operetním autorem, matka představená majorem, poručík subretou a klášterní schovanka operetní divou, jste ve Slováckém divadle mohli vidět už v roce 1988, kdy se hudební komedie dočkala úspěšných 45 repríz. V režii Igora Stránského vám tak nestárnoucí komedii představíme v novém hávu po 25 letech. A těšit se opět můžete na skvělé komické i brilantní pěvecké kreace!
(Parafráze operety Mamʾzelle Nitouche na motivy Henrika Meilhaca a Alberta Millauda s hudbou Florimonda Rongera – Hervé.)

Děkujeme za pochopení.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář