Mikulášskou nadílku od Litovle jsme dostali o týden později

1

Tatran Litovel – HC Gumárny Zubří

31:23 (17:11)

 

 

V sobotu platilo „můj dům, můj hrad“. Litovel připravila překvapení kola, smetla Zubří!

V patnáctém kole v sobotních zápasech vždy vybojovaly vítězství domácí celky. Lovci zvítězili nad Jičínem, Brno těsně porazilo mistrovskou Plzeň. Šok kola ale divákům připravili Litovelští, kteří převálcovali Zubří.

Tatran Litovel – HC Gumárny Zubří 31:23 (17:11)

Házenkáři Gumáren Zubří nezvládli utkání proti extraligovému nováčkovi z Litovle a podlehli mu výrazným osmibrankovým rozdílem. Domácí házenkáři Zubří zaskočili, ujali se vedení hned v první minutě a po osmi minutách hry vedli 6:2! Asi do 22. minuty se udržovali pětibrankový odstup, svůj náskok pak ale ještě navýšili a zuberští házenkáři na to nedokázali zareagovat. Do šaten si nesli hosté šestibrankové manko a ve druhém poločase jejich trápení pokračovalo. Litovel se držela své šance na fantastický výsledek a její kanonýři pálili jako o život. Ve 42. minutě vedli domácí už o jedenáct branek (23:12), o pět minut později dokonce o třináct (27:14)! Až v poslední pětiminutovce zápasu se Valachům podařilo vysokou ztrátu alespoň kosmeticky upravit a z Litovle vezou překvapivou porážku 23:31.

Branky: Konšel 8/3, Juříček 8, Schmalz 6, Barabáš 4, Mičola 2, Dolák 1, Šmíd 1, Havlíček 1 – Šlachta 6/5, Hrstka 3/2, Kašpárek 3, Přikryl 3, Šustáček 3, Šíra 2, Dědek 1, Reček 1, Horut 1.

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 3/3 – 8/7. Vyloučení: 6 – 3. Diváci: 450.

 

Hodnocení trenérů:

Jiří Kekrt, trenér HC Gumárny Zubří:

„V dnešním utkání jsme jednoznačně selhali na všech frontách. V prvním poločase jsme svého soupeře značně podcenili v útoku a tím jsme se dostali do velké křeče, přitom to mělo být obráceně. Víc k tomu nemám co říct.“

Lubomír Krejčíř, trenér Tatran Litovel:

„Z první domácí výhry jsme opravdu nadšení. Vítězství bylo velmi cenné z toho důvodu, že jsme dlouho nezískali dva body. Pro kluky, kteří chodí každý den do práce a ještě k tomu musí zvládat tréninky, to byla ta nejlepší odměna. První poločas se nám velmi povedl z hlediska útočné hry, také výborně zachytal Baránek. V druhém poločase to bylo o tom, jestli udržíme herní disciplínu a taktické pokyny. To se nám po dobu 25 minut podařilo a těch posledních pět minut jsme čekali jen na to, jestli svůj náskok udržíme. Náskok jsme si nakonec udrželi a teď už jenom slavíme.“

 

Zdroj: onlajny.cz

 

Autor fotek: Fanklub Zubří

Sdílet.

About Author

1 komentář

  1. Oldřich Sedláček dne

    Kdybych se na to nedíval,nevěřil bych.O hře jsem se zmínil už v poločase a je mi za naše hráče stydno.

Zanechat komentář