Druhý ročník Mikulášského turnaje ve stolním tenise

0

První prosincová sobota patřila v sokolovně opět stolnímu tenisu. Podruhé se zde setkaly mladé naděje tohoto sportu ze Zubří a blízkého okolí u příležitosti Mikulášského turnaje. Oproti prvnímu ročníku byl ten letošní poznamenán malým zájmem. Zatímco vloni se utkalo o tituly téměř dvacet borců, letos jich dorazilo pouze šest. Některé v předvečer turnaje přepadly zdravotní problémy, někteří nejspíš zůstali schovaní z předešlého dne ve svých úkrytech před čerty. Aby si ti, kteří nakonec přišli, dali pořádně do těla, hráli každý s každým dvakrát.

A bylo se na co dívat. Již při prvních úderech bylo vidět, že kluci nedrželi pingpongové rakety v rukách poprvé a s přehledem ovládali míček nad zeleným stolem. Jedno bylo jisté – všichni budou po zásluze odměněni. Tři kategorie nakonec měly své vítěze. Mezi nejmladšími triumfoval Max Matula, zubřan žijící ve Valmezu, kategorii mladších ovládl Staňa Večeřa z Poličné, jenž se stal zároveň absolutním vítězem turnaje, a vítězství mezi staršími zůstalo v Zubří díky Petrovi Škrobákovi. Druhá místa obsadili Adam Majtan a Ondra Frňka, bronz patří Tomovi Zemanovi.
Na kompletní výsledky se můžete podívat zde.

I když nepřišlo více účastníků, turnaj se i díky tomu, odehrál v rodinné a pohodové atmosféře, za kterou bychom chtěli poděkovat: všem zúčastněným hráčům a jejich rodinnému doprovodu, místostarostovi města Zubří, panu Stanislavu Petruželovi, který přišel povzbudit mladé hráče, kavárně TIP cafe, jmenovitě Aleši Měrkovi, který se postaral o občerstvení a zapůjčil Go Pro kameru, díky niž se budete moci podívat na záběry z turnaje, členům odboru kultury a sportu města Zubří, který turnaj uspořádalo a také Jirkovi Krupovi, trenérovi oddílu zuberského
stolního tenisu, který by chtěl pozvat všechny zájemce o tento sport, aby si přišli s ostatními zahrát, každé úterý od 19.30 hod a ve čtvrtek od 14.30 hodin do sokolovny.

Na video sestřih z GOPRO kamery se můžete těšit v nejbližších dnech!

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář