Zubří veze ,,Rumcajsovy” body z Jičína

1

HBC Ronal Jičín – HC Gumárny Zubří

25:30 (12:15)

Zubří, Jičín – Nejlepším možným způsobem vstoupili do druhé poloviny základní části házenkáři Gumáren Zubří. V sobotním utkání 12. kola Valaši zcela potvrdili své vedoucí postavení v tabulce a vyhráli na palubovce nepříjemného Jičína o pět branek. V dalším kole Zubřané nadcházející sobotu od 18 hodin přivítají odvěkého moravského rivala z Karviné.

Jičín –  HC Gumárny Zubří 25:30 (12:15)

V Jičíně se házenkářům Gumáren dlouhodobě nedaří a příliš bodů odtud nikdy nevozí. Na tohle však Zubřané tentokrát „nehráli“ a šli si za svým cílem – tedy dát zapomenout na vysokou porážku v Praze a hlavně se udržet na čele extraligové tabulky. Kromě začátku utkání, kdy ještě vedl Jičín (3:1 a pak ještě 6:4), se to Zubřanům dařilo. Po čtvrthodině hry už ale bylo vyrovnáno, pak šlo poprvé do vedení Zubří (19. – 6:7) a už se hrálo podle zuberských not. Tříbrankové poločasové vedení hosté po změně stran nejen dokázalo udržet, ale dokonce jej ještě navýšili až na maximálních sedm branek. V závěru domácí už jen opticky upravili manko na konečných pět branek. Zubří tak jasně potvrdilo své vedoucí postavení v tabulky extraligy a do druhé poloviny základní části nakročilo pravou nohou. „Jeli jsme do Jičína s vědomím, že to nebude jednoduché utkání. Jičín hraje svou házenou, která je pro každého nepříjemná. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo a myslím si, že to odráží výkonnostní rozdíl obou celků na hřišti,“ pochvaloval si plný počet bodů trenér vítězného celku Jiří Kekrt. Naopak domácí celek porážkou přišel o možnost dostat se do osmičky, která si zahraje play off a momentálně je devátý. „Nedokázali jsme se vyvarovat chyb v obraně, byli jsme nedůrazní, dostávali jsme jednoduché góly. Dalším faktorem byla nízká úspěšnost našich brankářů Samostatnou kapitolou jsou technické chyby, kterých jsme udělali výrazně víc, a to udělalo rozdíl ve skóre,“ shrnul výstižně utkání trenér Jičína Aleš Babák.

Zubří: Orság, Janků – Reček 8, Zahradníček 5, Douda 4, Bechný 4, Šíra 3, Kašpárek 3, Šustáček 1, Hrstka 1, Václav 1, Horut, Šlachta, Dědek. Nejvíce branek Jičína: Zeman 6/3, Skopal 5, Král 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 3/3 – 0/0. Vyloučení: 5:5. Diváci: 610.

Autor: Marek Havran

Na zápas se můžete podívat ZDE:

Sdílet.

About Author

1 komentář

  1. Olda Sedláček dne

    Tentokrát si obrana zaslouží plné zadostiučinění.Mám dojem,že si vzali hoši poučení ze zápasu se Zlínem,ale hlavně s Duklou.Zajímavý byl podle mne “pochodový” útok našich,který na obranu Jičína platil.Za potlesk stojí několik zdařilých přihrávek do trháků.Bylo se na co dívat a jsou to velmi cenné body.Věřme že se nejméně tak podaří zápas s Karvinou.

Zanechat komentář