Sportovní výkony soupeřů byly sympatické

0

Vítězi 1. ročníku badmintonového turnaje Hala CUP 2014 se stali Pavel Divín a Robert Růčka, kteří prošli turnajem bez jediné porážky. Oba mají se Zubřím hodně společného a my jsme se jich zeptali na pocity z turnaje:

ObrázekJelikož nejste ze Zubří, můžete se krátce představit zuberským fanouškům? 
Pavel Divín: Pocházím ze Zubří, ale žiju v Rožnově a su 35 roku starý
Robert Růčka: Bydlím na Prostřední Bečvě, je mi 38 let a mými koníčky jsou badminton, sportovní rybolov, včelaření, literatura.

Na Vaší hře bylo vidět a výsledek tomu odpovídal, že jste badminton nehráli poprvé. Jak dlouho se věnujete tomuto sportu? 
P.D.: S Robertem spolu čtyřhru hrajem velmi málo. Závodně nikdy, badminton jsem začal hrát jako doplněk k tenisu v roce 2009.
R.R.: Badmintonu se věnuji 3,5 roku. Závodně jsem nikdy nehrál. Občas se zúčastníme některého amatérského turnaje.

Věnujete se i dalším sportům?
P.D.: Od 5 let tenisu a taky samozřejmě kolo
R.R.: Aktivně ne.

ObrázekJak jste se o turnaji v Zubří dozvěděli? Jezdíte i na jiné turnaje v okolí?
P.D.: Plakát jsem viděl vedle hospody u Perniců, když jsem byl se psem na procházce. Ano, momentálně jezdíme na turnaj v Olomouci, dříve Rožnov, Valmez, Přerov.
R.R.: O turnaji jsem se dozvěděl od Pavla. V okolí se moc amatérských turnajů nepořádá a když ano, tak jsou většinou špatně propagované. Jezdíváme na amatérský turnaj do Olomouce.

Jak se Vám turnaj líbil a co říkáte na konkurenci?
P.D.: Organizace turnaje byla na jedničku. Snad se bude turnaj konat i v dalších letech. Z časových důvodů nepřijely ostatní dvojice, s kterými se potkáváme na turnajích. Hlavně z Vigantic a z Valmezu. Turnaj bych ještě rozšířil o singly.
R.R.: Turnaj se mi líbil. Pořadatelsky byl zvládnutý velice dobře. Sportovní výkony soupeřů byly velice sympatické a obzvláště první čtyři páry byly výkonnostně vyrovnané.

A na závěr klasická otázka – přijedete do Zubří příští rok obhajovat prvenství?
P.D.: Samozřejmě.
R.R.: Pokud mi to zdraví a momentální situace dovolí, určitě se rád zúčastním i příští rok.

Díky za rozhovor
P.R.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář