Ženy Lesany vybojovaly 1. kolo Českého poháru!

0

V neděli 31. 8. 2014 ženy Lesany zahájily první mistrovský zápas nové sezóny. V něm se utkaly na půdě Nového Jičína v předkole Českého poháru, kde si vysokou výhrou zajistily postup do 1. kola, které se bude hrát na domácí půdě. Tam už je čeká v sobotu 6. 9. 2014 od 15:30 silná Sokol Karviná.

TJ Nový Jičín – TJ Lesana Zubří 16:31 (10:18)

Do Jičína neodjela Lesana zcela v kompletní sestavě. Navíc vůbec nebylo jasné, jak těžký soupeř je čeká, protože tamní ženy se přihlásily do soutěže letos poprvé. „Jsem rád, že holky svůj první zápas po letní přípravě zvládly, nenechaly nic náhodě a dobrým vstupem do zápasu začaly režírovat svou hru. Výkon nebyl úplně ideální, ale je potřeba pochválit celý tým za předvedenou bojovnost a zodpovědný přístup ke hře. V poločase jsme vedli o 8 branek, tak jsme taky mohli zkoušet nějaké herní věci. Za týden nás čeká Karviná a to už bude jiný oříšek, ale cíl v Českém poháru byl postup do 1. kola, abychom si zahráli před domácím publikem a ten jsme splnili. Věřím ale, že pokud odstraníme nedostatky, které jsme měli a holky předvedou opět velkou chuť ke hře, jako v tomhle zápase, tak může se stát cokoli,“ řekl nový trenér Lesany Josef Malina. Novinkou pro všechny fanoušky je to, že Lesana se mimo Českého poháru představí v 2. lize žen! Původně měla startovat v moravskoslezské lize, ale pro nedostatek týmů soutěž asi nevznikne a bude jen 2. liga. Holky se těší a věří, že svými výkony nezklamou a budou se házenou bavit.

Sestava: Janošková, Vlková, Petruželová – Porubová, Klvaňová, Malinová, Švecová, Krůpová, Polášková, Zemnová, Palátová, Holišová. Trenér: Malina.

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář