2. ročník tenisového turnaje v Zubří zná svého vítěze

0

Pod mrakem, teplota maximálně na dvacítce, dobrá nálada, čtyřiadvacet borců, gradující výkony – tak nějak vypadal další ročník tenisového turnaje ve dvouhře O pohár starosty města Zubří. V sobotu ráno se sešli tenisoví nadšenci ze Zubří a blízkého okolí, aby prověřili svůj um, porovnali ho s ostatními a vyzkoušeli si, jak jsou na tom herně, fyzicky i psychicky. Každý šel do turnaje s nějakým cílem – někteří se přišli jen zúčastnit, pobavit se s ostatními a odreagovat se, další si dali za cíl postoupit ze skupiny a uspět v následujících vyřazovacích bojích a největší favorité prostě přišli turnaj vyhrát. To mohl ale jen jeden, jediný.

Vítězství obhajoval Tomáš Macháček, který v loňském finále porazil Pavla Pernicu. Nyní proti sobě nastoupili již ve čtvrtfinále a Pavel oplatil Tomášovi prohru z minulého roku až v tiebreaku. Před tímto soubojem proběhla řada zápasů ve skupinách. Čtyřiadvacet tenistů, více, bohužel, nemohlo být do turnaje z důvodu kapacity kurtů přijato, bylo rozděleno na nasazené a nenasazené na základě výsledků z minulého roku a u nově hrajících na základě subjektivního pocitu pořadatelů. Až na dvě výjimky nasazení své postavení potvrdili a postoupili do vyřazovacích bojů. Mezi šestnáct nejlepších postupovali borci z prvních a druhým míst a čtyři nejlepší z míst třetích. Na kompletní výsledky ve skupinách se můžete podívat zde.

V osmifinále byly ještě zřejmé rozdíly mezi jednotlivci, ale od čtvrtfinále jsme byli svědky nelítostných bitev. První čtvrtfinále mezi Pavlem Pernicou a Tomášem Macháčkem jsme již vzpomínali, další vítězství až po tiebreaku vydřel favorit turnaje Jirka Fiedler nad Jarkem Jurajdou, který byl od vítězství jen krůček. I další souboj byl vyrovnaný a ukořistil ho pro sebe Robert Jurajda po vítězství nad Honzou Mužíkem poměrem 6:4. Jen poslední souboj byl méně vyrovnaný a Petr Matula v něm porazil Radka Vaška 6:1. I semifinále přineslo kvalitní a vyrovnaný tenis. V prvním už prohrával Pavel Pernica s Petrem Matulou 2:5, ale ještě se mu podařilo nepříznivý stav otočit, v tiebreaku zvítězit a po roce se dostat znovu do finále. Ve druhém souboji potvrdil opět roli favorita Jirka Fiedler a zdolal i druhého z bratrů Jurajdů, Roberta, poměrem 6:3. A šli jsme do finále. Nutno podotknout, že Jirka i Pavel toho měli za celý den už dost a v průběhu zápasu se dostavily i křeče v nohou. I když bojoval, nakonec Pavel Pernica na vítězství na titul nedosáhl a již podruhé zůstal těsně pod vrcholem. Vítězem se stal zaslouženě po vítězství 6:2 Jirka Fiedler, který prošel turnajem bez porážky a ukázal, že tenis umí hrát hodně dobře!! Po slavnostním vyhlášení, které následovalo hned po finále, se více jak polovina účastníků přesunula do kavárny TIP cafe, kde ještě hodnotili celý turnaj. Pavouk play off zde.

Co dodat? Počasí vyšlo na jedničku, tenisové výkony byly na dobré úrovni, krátkou reportáž přijela dokonce nahrát i TV Beskyd, o občerstvení se celý den staral tým z TIP cafe a vše snad proběhlo v duchu fair play. Věříme, že se podaří udržet i nadále přízeň hráčů a pokud se k nim přidají i další příznivci tenisu, už teď se můžeme těšit na další ročník. Ještě před ním ale proběhne turnaj ve čtyřhrách Zubří OPEN 2014 a uskutečnit by se měl v sobotu 6. září.

Závěrem dovolte poděkování sponzorům a partnerům turnaje, kteří přispěli svým dílem ke kvalitě turnaje. O občerstvení zajistila kavárna TIP cafe, pořadateli a organizátory byli pracovníci odboru kultury a sportu Města ZubříMichal Silný (vyplétání tenisových raket) dodal tenisové míčky a další ceny poskytli LB Silver,Sportovní poháry – PS a Dana Krůpová  – masérské služby  Martin Pšenica – Servis a oprava výpočetní techniky .

Výběr z fotogalerie – zobrazit celou fotogalerii

 

 

Autor fotek: Aleš Měrka a Tomáš Indrák

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář