O účast v čokoládové trepce je nevídaný zájem

0

Čokoládová trepka je atletický čtyřboj pro děti do 15 let, který se uskuteční v rámci programu dětského sportovního dne v sobotu 14. 6. 2014 na Polyfunkčním centru v Zubří. Rodiče dětí měli do konce května příležitost zaregistrovat své děti k účasti v tomto čtyřboji. Pořadatelé z Odboru kultury a sportu Města Zubří jsou již nyní mile překvapeni obrovským zájmem z řad veřejnosti. Vzhledem k náročnosti celého programu musí ale přistoupit k omezení počtu startujících dětí na 180. V současné době je zaregistrováno již 142 dětí a na místě již tedy bude velmi omezený počet volných míst.

Obrázek

Důležité informace a pokyny pro rodiče již registrovaných dětí
Děti byly rozděleny na 6 dívčích a 6 chlapeckých kategorií podle věku. Věkové kategorie byly určeny podle počtu přihlášených dětí dle ročníku narození. Kromě toho bylo těchto 12 kategorií rozděleno do 3 skupin.

První tři disciplíny budou probíhat paralelně a jednotlivé skupiny se budou na běžecké dráze, doskočišti a prostoru pro hod zuberskou metlou střídat.  Může se tedy stát, že pokud jste přihlásili více různě starých dětí, můžete mít každé dítě v jiné skupině. ZDE najdete aktuální startovní listiny jednotlivých kategorií dětí.

Všechny rodiče, kteří své děti zaregistrovali do Čokoládové trepky, prosíme:
V den konání akcí (14.6.) se k prezentaci dostavte co nejdříve, v době od 13.30 do 14.30 hod.  Potvrzení Vaší registrace na místě je nutné – dostanete při ní startovní číslo, trička a rozlišovací kroužek dle kategorie.
Pokud se Vaše dítě nebude moci akce zúčastnit, informujte nás o tom na e-mail: Josef.randus@mesto-zubri.cz nebo tel: 725 900 767!
Nevadí-li Vám to, pošlete nám kontaktní údaje na Vás (e-mail, případně i telefon) – umožní nám to s Vámi lépe komunikovat v případě jakékoliv změny (rozhodnutí o místě konání akce dle počasí apod.)
Obrázek

Důležité informace a pokyny pro rodiče, kteří chtějí své děti do Čokoládové trepky ještě přihlásit
Vzhledem k omezenému počtu startujících dětí doporučujeme rodičům, aby své děti registrovali předem a nespoléhali na to, že děti zaregistrují až v den konání akce. Pro registraci nyní stačí poslat e-mail na adresu Josef.randus@mesto-zubri.cz. Do e-mailu uveďte jméno a ročník narození dítěte. Vaše registrace Vám bude následně potvrzena.

Stručná pravidla
Jednoduchá pravidla každé disciplíny budou určena a vysvětlena na místě v den akce a budou přizpůsobena věku účastníků. Běh na 50 m. – rozhodující je dosažený čas; Skok daleký z místa – rozhodující je skočená vzdálenost (poslední stopa); Hod zuberskou metlou – rozhodující je hozená vzdálenost (poslední stopa). Dosažené výkony v prvních 3 disciplínách určí pořadí v každé z nich a součet pořadí se dětem sečte a určí startovní pozici pro závěrečný běžecký distanční závod. Nejlepší borci tak budou mít vytvořenu nejlepší pozici pro závěrečný běh. Výsledek čtyřboje rozhodne pořadí doběhu dítěte v závěrečném běžeckém distančním závodu.

Ceny, odměny
Pro všechny účastníky – diplomy, medaile, společný dort
Pro účastníky registrované do 30. 5. 2014 – účastnická trička
Pro první tři v každé kategorii – medaile a věcné ceny

Dětský sportovní den – nebude to jen o Čokoládové trepce!

Kromě nejprestižnější soutěže (Čokoládové trepky) na Vás v rámci programu Dětského sportovního dne čeká od 14 hodin bohatý sportovně-společenský program, který se celý ponese v duchu antických olympijských her. Jejich ozdobou se stane česká reprezentantka v atletice, krásná, a všestranná sportovkyně Denisa Rosolová, která Vám představí královnu všech sportů – ATLETIKU, v plné parádě. Od úvodního ceremoniálu až po slavnostní vyhlášení výsledků se nebudete ani chvíli nudit. Kromě všudypřítomných sportovních možností, které Vám krásný sportovní areál a program akce nabídnou, uvidíte a uslyšíte FARAONY, Pohádku o vodě, taneční vystoupení Bumbrlíků, exhibici Iaido či unikátní sportovní módní přehlídku. Můžete nechat své ratolesti dočasně pomalovat či potetovat. A pokud nám to čas a prostor jen trochu dovolí, dostane se i na rodiče, prarodiče, maminky s kočárky, zbloudilé pocestné a další návštěvníky, kterých by se program na první pohled nemusel týkat.

Orientační program akce:
13.30 – 14.30  Prezentace účastníků Čokoládové trepky
14.00             Slavnostní zahájení (Bumbrlíci, Denisa Rosolová,…)
14.30 – 17.30  Čokoládová trepka 2014
15.00 – 16.30  Výlet na starověké Olympijské hry – 5 stanovišť pro aktivní děti
16.30             Módní přehlídka „Sport včera a dnes“; Exhibice Iaido
17.30             Pohádka o vodě – Divadlo Div.Och
18.00             Vyhlášení výsledků
18.30             FARAONI – hudba pro malé i velké
Bohatý doprovodný program
Moderuje: Marian Žárský
Za nepříznivého počasí se akce uskuteční ve sportovní Hale Zubří!

Výlet na starověké olympijské hry – několik stanovišť pro aktivní děti
Paralelně s Čokoládovou trepkou mohou děti (účastníci čokoládové trepky i všechny ostatní)  absolvovat „Výlet na starověké olympijské hry“. V oplocených prostorách hřišť uvnitř atletického oválu bude připraveno 5 stanovišť inspirovaných antickými olympijskými hrami. Zde si děti mohou vyzkoušet:

  • skok vysoký
  • hod diskem
  • všeboj
  • soutěž hlasatelů a trubačů
  • běh těžkooděnců

Každé dítě, které si vyzkouší atmosféru antického zápolení, obdrží od pořadatelů drobné dárky na památku!

Za pořadatele se na Vás těší pracovníci odboru kultury a sportu Města Zubří, učitelky z obou zuberských MŠ, lyžaři z TJ Zubří a řady dobrovolníků!!!

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář