DĚTSKÝ SPORTOVNÍ DEN – Již nyní registrujte své děti (1-15 let) do atletického čtyřboje!!!

0

V sobotu 14. 6. 2014 se polyfunkční centrum volnočasových aktivit v Zubří promění ve velké sportovní kolbiště. Druhý ročník dětského sportovního dne letos pořadatelé věnují královně sportu – atletice. Role patronky celé akce se zhostí česká reprezentantka a mistryně Evropy, Denisa Rosolová. Spolu s ní se návštěvníci akce dotknou antických ideálů a přičichnou k prapůvodu sportovních klání v duchu starověkých olympijských her. Hlavní součástí programu bude atletický čtyřboj pro děti ve věku do 15 let – ČOKOLÁDOVÁ TREPKA 2014. Na celé rodiny čeká bohatý doprovodný program, který odstartuje ve 14 hodin slavnostním ceremoniálem.  A pokud všechno dobře půjde, není možné, aby se znovu nezjevil i onen pověstný zuberský sportovní duch.

Dětský sportovní den v kostce – co vás čeká a nemine?

  • Čokoládová trepka 2014 – zuberský atletický čtyřboj pro děti do 15 let
  • Exkurze na starověké olympijské hry – několik stanovišť pro aktivní děti
  • Denisa Rosolová – patronka Čokoládové trepky
  • Tanec Bumbrlíků
  • Módní přehlídka „Sport včera a dnes“
  • Výstavka dětských prací na téma: „Atletika – královna sportu“
  • Bohatý doprovodný program pro malé i velké – tetování, malování na obličej, kreativní dílny,..
  • Moderátor – Marian Žárský

Denisa Rosolová – patronka ČOKOLÁDOVÉ TREPKY

K naší velké radosti přijala pozvání na Dětský sportovní den do Zubří atletka Denisa Rosolová. Denisa je nejen vynikající sportovkyně, ale také krásná žena, která svou přítomností podtrhne antické ideály krásy těla i ducha. Podívejte se na její stručnou sportovní vizitku.

Třebaže se věnuje i víceboji a skoku dalekému, její hlavní disciplínou je v současné době sprint (především 200 m a 400 m) a od roku 2012 běh na 400 metrů překážek. V roce 2011 se stala v Paříži halovou mistryní Evropy v běhu na 400 metrů a o rok později vicemistryní Evropy v běhu na 400 metrů překážek. Je několikanásobnou mistryní České republiky „pod otevřeným nebem“ i v hale. Řadě úspěchů, kterých Denisa dosáhla jako juniorka, dominuje zisk titulu Mistryně světa ve skoku dalekém, kterého dosáhla v roce 2004 v Itálii.

Je nad slunce jasné, že všestrannější českou atletku jsme dětem nemohli představit. Denisa si s nimi zasportuje, ukáže jim jednotlivé disciplíny zařazené do Čokoládové trepky (zuberského čtyřboje) a zájemcům se i ráda na památku podepíše.

Propozice Čokoládové trepky 2014 (zuberský atletický čtyřboj)

Přihlaste své děti včas on-line – má to spoustu výhod!

Disciplíny čtyřboje

  • běh – 50 m
  • skok daleký z místa
  • hod zuberskou metlou
  • distanční závod (cca. 150 m. s rozestupy dle umístění v prvních 3 disciplínách)

Stručná pravidla

Jednoduchá pravidla každé disciplíny budou určena a vysvětlena na místě v den akce a budou přizpůsobena věku účastníků. Běh na 50 m. – rozhodující je dosažený čas; Skok daleký z místa – rozhodující je skočená vzdálenost (poslední stopa); Hod zuberskou metlou – rozhodující je hozená vzdálenost (poslední stopa). Dosažené výkony v prvních 3 disciplínách určí pořadí v každé z nich a součet pořadí se dětem sečte a určí startovní pozici pro závěrečný běžecký distanční závod. Nejlepší borci tak budou mít vytvořenu nejlepší pozici pro závěrečný běh. Výsledek čtyřboje rozhodne pořadí doběhu dítěte v závěrečném běžeckém distančním závodu.

Kdo se může zúčastnit?

Každé dítě ve věku do 15 let, které bude řádně a včas registrováno. Děti registrované přes webové rozhraní nejpozději do 30. května 2014 navíc budou mít jistotu, že od pořadatele získají dárek v podobě trička s logem závodu (ve správné velikosti).

Registrace dětí

  • web do 30. 5. 2014 – http://cokoladova-trepka-2014.vyplnto.cz/, v den konání akce nutné potvrzení registrace na místě. Registrace není závazná – přihlášené dítě je možné omluvit.
  • na místě v den konání akce – 13.30 – 14.30 hod. (bez záruky, že dítě obdrží jako dárek tričko)

Kategorie – dle ročníku narození

Závodní kategorie budou určeny dle počtu přihlášených dětí. Rozhodujícími kritérii budou věk a pohlaví dítěte.

Ceny, odměny

Pro všechny účastníky – diplomy, medaile (čokoládové), drobné věcné ceny

Pro účastníky registrované do 30. 5. 2014 – účastnická trička

Pro první tři v každé kategorii – kovové medaile a věcné ceny

Více informací: www.sport.mesto-zubri.cz

Dětský den - bumbrlíci OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dětský den v zubří - atletika

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář