7. Benefice pro Stonožku sklidila zasloužený úspěch a chválu

0

 

7. benefice pro Stonožku se konala 28. 3. 2014. Dopoledního vystoupení pro žáky se zúčastnili hosté – paní Běla Jensen, prezidentka hnutí Na vlastních nohou – Stonožka, genmjr. Miroslav Žižka, 1. zástupce NGŠ AČR, paní Bc. Jana Malíková, vrchní ředitelka sekce kancelář ministra vnitra, nadpor. Silvie Václavíková, účastnice 5. a 9. mise AČR v Afghánistánu, Jiří Randus, starosta Zubří, Mgr. Alena Dobšová, místostarostka, Ing. Bc. Jan Camfrla, tajemník MěÚ Zubří, za GuZu paní Ing. Eva Farkasová a paní Alena Kašparová. Ranního i večerního představení se zúčastnil s maminkou  i malý Damiánek Fabián, jemuž byl určen výtěžek letošní benefice. Na jeho rehabilitaci jsme přispěli částkou 18 110 Kč.

Dětem se benefice povedla a sklidily zasloužený potlesk a chválu.

Helena Dufková

 

Stonožka opět pomáhala

Je to již pár let, kdy jsem ukončila své pedagogické působení na zuberské škole. Se zájmem teď sleduji, čím škola žije, a těším se spolu se žáky i vyučujícími z každého jejich úspěchu. Akcí, na kterou se každoročně těším, je benefice pro Stonožku.

Ta letošní, která se uskutečnila v pátek 28. března v Klubu, byla v pořadí již sedmá. Jak úvodem zmínil ředitel školy Mgr. Stanislav Petružela, byla to benefice výjimečná. Výjimečná tím, že výtěžek tentokrát neputoval daleko za hranice pomáhat chudým a válkou zbídačeným dětem, nýbrž zůstal doma v Zubří, aby pomohl malému, zdravotně handicapovanému Damiánkovi Fabiánovi, který byl se svou maminkou přítomen a více než dvouhodinový program sledoval.

Když půvabné moderátorky přivítaly přítomné hosty, paní Bělu Jensen – prezidentku hnutí Na vlastních nohou, zástupce Armády ČR, Ministerstva vnitra ČR,  představitele města Zubří, zástupce Gumáren Zubří a ostatní návštěvníky, mohlo začít velkolepé představení. Na pódiu se vystřídalo přibližně 120 účinkujících žáků školy, ke kterým se přidali roztomilí Bumbrlíci a také někteří bývalí zuberští žáci. Bylo se opravdu na co dívat, co obdivovat. Vtipné divadelní scénky střídala perfektní hudební, taneční a pěvecká vystoupení, nechyběla ani působivá ukázka estetické gymnastiky v provedení zuberských gymnastek či obdivuhodný sportovní výkon chlapců na jednokole a s diabolem. Opět jsme byli svědky všestranného talentu našich dětí, elánu a chuti, s jakou se prezentovali ve svých vystoupeních, ale také jejich ochoty pomáhat potřebným, což prokázali už mnohokrát. Byli jste všichni úžasní. Doprovodnou akcí byl ve vestibulu Klubu tradiční prodej žákovských výrobků a nově také výstava vojenské výstroje a výzbroje.

Paní Běla Jensen v rozhovoru pro TV Beskyd, která připravila a odvysílala reportáž z vystoupení, ocenila práci a aktivity zuberských žáků a učitelů a zdůraznila, že zuberská škola se dlouhodobě řadí mezi špičkové stonožkové školy.

Z představení jsem odcházela nadšená, s krásným pocitem a pýchou na zuberské děti a zuberskou školu. Patří vám všem, kteří jste se podíleli na benefici a kteří se aktivně zapojujete do stonožkových akcí, velký dík a přání dalších úspěchů, štěstí a vytrvalosti. Už teď se těším na 8. benefici pro Stonožku. Věřím, že nezklamete.

Damiánkovi pak přeji, aby léčba, na kterou mu zuberští kamarádi přispěli, byla úspěšná a pomohla ke zlepšení jeho zdraví.

Zdeňka Janošková

Velice mile nás překvapila pozvánka na 7. benefici pro Stonožku. Tím spíše, že se žáci ZŠ Zubří společně s paní učitelkou Helenou Dufkovou a panem ředitelem  Stanislavem Petruželou rozhodli věnovat výtěžek z dobrovolného vstupného a prodeje žákovských výrobků  právě našemu Damiánkovi.

Společně s Damiánkem jsem se zúčastnila dopoledního i odpoledního vystoupení a musím říct, že jsem netušila, kolik nadaných a šikovných dětí tady v Zubří máme. Už od malých předškoláků Bumbrlíků, jejichž vystoupení bylo velice roztomilé, přes menší školáky z prvního stupně až ke školákům z druhého stupně. Děkujeme všem žákům – za krásné pěvecké výkony sólových zpěváků a hudební vystoupení skupin, za zábavné scénky a představení, za sportovní výkony, za taneční vystoupení, za vtipné komentování, za práci všech v zákulisí…

Děkujeme dětem za výrobu a prodej hezkých předmětů. Kdo si koupil, jistě nelituje a má krásný originál, který zdobí jeho domácnost.

Ještě jednou díky za Vaši ochotu, snahu, píli, odhodlání, tvrdý trénink, odvahu vystoupit na pódiu…  Děkujeme moc za pomoc, je to krásné, když  i děti pomáhají dětem.

Děkuji paní učitelce Heleně Dufkové za organizaci celé akce a všem, kteří se podíleli na této benefici.

Děkuji Brannému klubu Airsoft Military z Valašského Meziříčí za ukázky vojenské výstroje a výzbroje. Všichni kluci byli jistě nadšení.

Moc děkujeme Vám všem, kteří jste přispěli ať už do kasičky dobrovolného vstupného, či si zakoupili výrobky žáků.  Vybrala se krásná částka 18 110 Kč.

Když nám přišla pozvánka na tuto akci, byli jsme zrovna v Sanatoriích Klimkovice, kde byl Damiánek na léčebném pobytu pohybové terapie KLIM-THERAPY. Toto speciální rehabilitační cvičení Damiánkovi opravdu pomáhá, zase se více zpevnil a dokonce začal sám chodit s chodítkem. Máme z toho obrovskou radost.

V květnu máme domluvený termín nástupu do rehabilitačního centra Adeli v Piešťanech. Zde se za čtrnáctidenní pobyt platí částka okolo 120 000,- Kč, takže vybrané peníze nám pomohou s úhradou.

Nesmírně si toho ceníme a děkujeme za veškerou Vaši jednorázovou či opakovanou podporu a pomoc.

rodiče Fabiánovi

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář