Zubří poprvé v sezóně porazilo Zlín

0

 

HC Gumárny Zubří – HC Zlín 24:20 (9:10)

 

Zubří – Až v nadstavbové části o 7. až 12. místo extraligoví házenkáři Zubří vyzráli na svého rivala ze Zlína. Po téměř roce poprvé získaly Gumárny skalp nováčka, který opanoval předchozí tři zápasy.

 

O osudu vyrovnaného zápasu se rozhodlo v závěrečné desetiminutovce, kdy domácí dokázali odskočit na rozdíl tří branek, a udělali tak důležitý krok ke klidné záchraně.

„Utkání jsme měli rozhodnout již v první půlhodině, kdy jsme byli jednoznačně lepší. Kdyby kluci zužitkovali šance a drželi se herního plánu, vedli bychom minimálně o pět branek,“ zlobil se na své svěřence kouč Zlína Andrej Titkov, jenž se musel obejít bez brankáře Luňáka, jehož artroskopie kolene vyřadila ze hry na několik týdnů.

Hosté po změně stran dál bojovali, ovšem byli častěji vylučováni a trestáni, čehož domácí využili zejména v závěru. „Téměř polovinu druhé půle jsme odehráli v oslabení, což se pak těžko vyhrává. Co za tím je, ať si nezúčastnění domyslí sami. Jednu pokutu po utkání v Karviné jsem už platil a nemám zbytečné tisíce na kontě. Utkání jsme ztratili, protože jsme ve druhé půli pod různými vlivy propadli. Klukům nemohu nic vyčítat. Škoda jen, že se k trojici Plšek, Kafka a Poloz nepřidal ještě někdo další. Pak bychom mohli i přese všechno uspět,“ připustil rozladěný Andrej Titkov.

Naopak spokojenost panovala v Zubří, které konečně získalo skalp nováčka. „Před zápasem po předchozích neúspěších panovaly v týmu určité obavy. Každopádně nám toto vítězství dodalo určitý klid do dalších zápasů. Byl to první zápas nadstavbové části a ten bývá pro psychiku týmu vždy důležitý,“ potvrdil kouč domácích Jiří Kekrt.

„Nemůžeme být rozežraní a chtít vyhrát v Zubří každý den. Popravdě byl soupeř k poražení, od posledně se moc nezlepšil,“ dodal zlínský kouč, jenž se pokusí o nápravu o víkendu v Přerově. „S duelem s Kopřivnicí to pro nás budou důležité zápasy,“ potvrdil Titkov.

Zubří: Orság, Janků – Šlachta 3/3, Douda, Přikryl 1, Trifunovič 8, Horut, Třeštík, Randýsek, Bechný 1, Václav 3, Mičkal 4, Kašpárek 3, Šustáček 1. Zlín: Mahušek, Šidlík – Kafka 6, Buček, Pavič, Plšek 4, Zetík, Žůrek 1, Poloz 3, Pernica, Lefan, Kočí 2, Aspridis 4, Vítek.

Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 3/3 – 0. Vyloučení: 5:6. Diváci: 700. Sled: 0:1, 3:4, 5:4, 8:6, 8:8, 9:10, 14:15, 19:18, 22:19.

DALŠÍ VÝSLEDKY– sk. o 1. a 6. místo: Jičín – Hranice 18:24 (9:10), Lovosice –Frýdek-Místek 23:21 (12:13). Předehráno: Plzeň – Dukla Praha 26:22. Pořadí: 1. Plzeň 35, 2. Lovosice 33, 3. Hranice 29, 4. Jičín 28, 5. Frýdek-Místek 27, 6. Dukla Praha 26.

Sk. o záchranu: Brno – Sokol HC Přerov 28:29 (12:16), Karviná – Kopřivnice 32:20 (12:8).

 

Zdroj: hczubri.cz

 

Autor fotek: Aneta Fojtášková a Aleš Měrka 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář