Vzpomínka na koncert – Ludwig van Beethoven – Hudba a duše génia

0

Demeterová

Již minulou neděli (16. 2. 2014) do Zubří zavítala mimořádná osobnost nejen české klasické hudby, houslistka Gabriela Demeterová. Společně s klavíristou Luďkem Šabakou a hercem Otakarem Brouskem ml. představili nestárnoucí dílo, ale i duši Ludwiga v. Beethovena. Dnes si můžete přečíst krátký článek Venduly Smočkové …

Mnohým z nás zpříjemnila hudba a duše génia únorový nedělní podvečer. Jeho skladby jsme mohli vyslechnout v podání houslistky Gabriely Demeterové a klavíristy Luďka Šabaky. Vše bylo doprovázeno příjemným slovem Otakara Brouska ml.

Z hudby a duše génia jsme mohli vyslechnout několik úryvků sonát například „Jarní“ nebo „Slavičí“, převážně v úpravě pro housle a klavír, ale také část první a třetí věty známé „Měsíční sonáty“ pouze v klavírní úpravě. Pan Brousek nás provedl umělcovým životem a my jsme tímto mohli více vnímat ztvárněné Beethovenovy city převážně k ženám, při poslechu jeho skladeb.

Diváci svým potleskem vřele oceňovali provedení krásného koncertu, doplněného o řadu zajímavostí ze života mistra. Tímto bych chtěla poděkovat všem, kteří tento krásný koncert připravili a dali nám možnost krásného a klidného zážitku v pochmurné únorové neděli.

Autor: Vendula Smočková

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář