2. ročník turnaje ve stolním tenise neregistrovaných má svého vítěze

0

Sobota 15.2. patřila v sokolovně stolním tenistům. Do 2. ročníku Turnaje neregistrovaných se přihlásilo 20 borců, kteří si to mezi sebou rozdali na pěti stolech o neoficiální titul mistra Zubří, jelikož většina ze zúčastněných byla místních. Začalo se zápasy ve čtyřech základních skupinách, ve kterých se hráči utkali každý s každým. Z každé skupiny postoupili do další vyřazovací fáze vždy čtyři nejlepší. K vidění byly jak zápasy vyrovnané, tak i jednoznačné, ve kterých se již začali rýsovat favorité.

Vítězi jednotlivých skupin se stali Laďa Brokeš, Vojta Pernický, Petr Matula a Dušan Palát. Po odehrání všech zápasů ve skupinách následovala krátká pauza, ve které nabrali hráči síly do závěrečných bojů a začalo se od nuly. V osmifinálových a čtvrtfinálových bojích dopadla většina zápasů dle předpokladů a postupovali favorité. Do prvního semifinále postoupili Laďa Brokeš a Vojta Pernický, který skončil v prvním ročníku na druhém místě. I tentokrát se do finále dostal, když zvítězil 3:0 a do finále šel bez ztráty jediného setu! Jeho soupeř vzešel ze semifinále druhého, ve kterém byl úspěšnější Dušan Palát, když přehrál 3:2 Jendu Frňku. V předposledním souboji turnaje, se o třetí místo utkali Laďa Brokeš s Jendou Frňkou. Mírně navrch měl Laďa, který po vítězství 3:0 obsadil konečné třetí místo. A šli jsme do finále, které bylo opravdu vyvrcholením turnaje. Žádný z borců nechtěl svému soupeři nechat zadarmo ani míček. Po velkém boji nakonec zvítězil Vojta Pernický 3:2 a stal se vítězem turnaje!! Gratulujeme!
Závěr turnaje patřil tradičnímu dekorování. Ceny nejlepším věnovali LB silver, Sportovní poháry – PS, město Zubří a kavárna TIP cafe a nejlepším hráčům je předal starosta města Zubří, pan Jiří Randus. O občerstvení a doplňování tekutin se postarali kluci z TIP cafe, poděkování patří i Milanovi Pupíkovi a Jirkovi Krupovi za pomoc při organizaci turnaje, za fotografování Aleši Měrkovi a v neposlední řadě všem zúčastněným borcům, kteří svými výkony přispěli ke zdárnému průběhu turnaje.

Zdroj: http://sport.mesto-zubri.cz/

 

Autor fotek: Aleš Měrka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář