VYHAZOVAČI – divadelní estráda plná písní, gegů, improvizace a nekontrolovaného smíchu

0

V Praze jsou prý celé skupinky žen ve věku 30 – 50 let, které si na začátku sezóny zamluví a koupí vstupenky na všechny představení VYHAZOVAČŮ a pak pravidelně do Divadla Radka Brzobohatého chodí a domů se vracejí vždy se zcela novým a ojedinělým zážitkem. VYHAZOVAČI v podání Ondřeje Brzobohatého, Ernesto Čekana, Vojtěcha Hájka a Petra Vágnera se ve středu 12. února přijeli předvést i do Zubří. A bylo vidět, že na pozadí disco klubu Cinders rozehrávají estrádu plnou písní, gegů, improvizace i nekontrolovaného smíchu.

Zuberští diváci se tak stali svědky hry, která se ve všech ohledech vymykala všemu, co dosud v rámci několika let divadelního předplatného bylo v Zubří k vidění. Tito čtyři pánové po dobu asi 2 hodin na prostoru pár metrů čtverečních postupně ztvárnili všechno a všechny, co se nějakým způsobem dotýká „života“ disco klubu Cinders – od příprav, cesty, návštěvy hospody či kadeřnictví přes dějství přímo v klubu až po tristní situace v ranních hodinách po skončení diskotéky. Tvrdí vyhazovači, náctiletí „hošani“, načančané dívenky, rapeři, dva „týpci“ až z Moravy, jeden kněz a další postavy namíchané v pestrobarevnou směsici lidských charakterů, to vše se dá zvládnout ve 4 lidech a ještě to ozdobit skvěle zazpívanými vokály na podkresu autorské muziky Ondřeje Brzobohatého. Ačkoliv nacvičené gegy a situace obecenstvo bavili také, třešinkou na dortu byla jistá dávka improvizace a vzájemné herecké škodolibosti, jež například Petra Vágnera „odbourala“ natolik, že nebyl schopen několik minut vůbec hrát.

A tak jsme v Zubří viděli „kulturu“, která je více nežli klasickým krásným uměním vizualizací dnešní doby a zábavy, ke které jaksi samozřejmě patří i všechna ta sprostá slova či laciné vtípky, ale i hořkost a pachuť každodenního bytí.

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář