HCORE3.COM BIKEPARK ZUBŘÍ

0

Název: Hcore3.com bikepark Zubří

GPS: 49.470958, 18.081951
Bikepark master: Tom Kondělka
Vstupné: 50 Kč
Linky:
www.hcore3.com
3D prohlídka
Facebook

Historie hcore3.com Bikeparku Zubří se datuje k roku 2007 kdy byly současně, díky ignoranci ze strany městských úřadů v Rožnově pod Radhoštěm a Valašském Meziříčí, uzavřeny vynikající skateparky v obou městech a já hledal alternativu jak se věnovat tomu co miluju a to je ježdění na kole.

Povedlo se mi sjednat si schůzku s tehdejším zuberským starostou panem Vaculínem, kde jsme projednávali alternativy, tou první byl projekt vynikajícího krytého skateparku na kterém jsem se podílel, bohužel neprošel radou města o jeden hlas, tou druhou bylo poskytnutí pozemku, na kterém bychom vybudovali překážky svépomocí. K tomu bylo potřeba se organizovat, variantu občanského sdružení jsem zavrhl a díky ochotě ze strany místní TJ se podařilo založit oddíl, čímž jsme měli právní formu pro další postup a mohli začít stavět. Město nám pomohlo několika tatrami hlíny, zapůjčením bagru na jeden den a vše ostatní bylo na nás. Shodou okolností se ten rok prováděla rekonstrukce tamní sokolovny a my mohli použít desky a materiál, který jsme si museli sami zpracovat a odvést. Máme spoustu veselých příhod s tunou dřeva na stoletém dvoukoláku a prudkým kopcem do Bikeparku. Dřevo sice mělo to nejlepší za sebou, ale udělalo kus práce a některé trámy a desky drží v parku do dnes. Sice kluci chtěli hliněné odrazy, ale už tenkrát jsem tušil že by to byl problém a hledal cestu jak udělat odpaly mobilní, první dva neskutečné rádiusy, jsme získali darem od firmy posad a díky paní Mencové, za což patří velké díky.

Prvotní nadšení bylo neskutečné, denně v parku makalo okolo patnáctky lidí a společnými silami jsme vybudovali špičkový park za necelé dva měsíce, kdy vzápětí následoval první hcore contest. Karma přála, den před závody jsem potkal na pivu spolužáka ze střední, který zapůjčil aparaturu co měl na czechtekku za to že si bude moct zahrát (to že „zahrát si“ znamená párty do 11 ráno jsem tehdy netušil J) a šlo se na věc. Závody se povedly neskutečně a nastartovaly trend, kterého se držím do teď,  co je víc než si s nejlepšími parťáky zajezdit ve vlastním parku a večer si dát koncerty svých oblíbených kapel, ale zpět k parku.

Další vývoj byl poměrně pomalý, vzhledem k omezeným financím a dělaly se spíš jen dílčí úpravy a práce s hlínou. Velký skok nastal v roce 2011 kdy se nám podařilo společně s bikeparkem Betoňák získat dotaci od nadace O2, jelikož jsem byl čerstvě po plastice ACL měl jsem s rehabilitací jasno.
Laťku jsme si nastavili proklatě vysoko a přes rozpočet, kdy jsem ve finále doplácel střechu foampitu ze svého. Za půl roku jsme stihli téměř nemožné: pumptrack, originální resi box jako první v ČR, funbox, stepup step down, signature nortshore do klopenky, foampit a spoustu dalšího.
Další dva roky jsme se věnovali nové řadě dirtů a odvodnění které momentálně dolaďujeme.

Cíl pro rok 2014 je jasný posunout park zase o něco dál, hlavně si užít to co jsme vybudovali a udělat hcore contest ještě lepší než byl ten letošní, což nebude lehký úkol a už teď pro akci hledáme partnery.

Co říct závěrem, sice mne to stálo spoustu práce, času, nervů a peněz ale nelitoval sem nikdy ani sekundu jediného. Neznám lepší pocit než stát v létě na rozjezdu ve vlastním parku s partou a užívat si ten moment čisté mysli než šlápneš do pedálu a rozjedeš se proti rampě. Rád bych poděkoval všem, kteří do toho semnou šli, dali ruku k dílu a nebylo vás málo; Merida, Hrášek, Kanec, Ajeťák, Pindy, Havry, Marťa, Krámy, Kopec a spousta dalších vy víte o kom mluvím! Zároveň Městu Zubří a TJ Zubří za to, že nám vyšli vstříc.

Pokud se chystáte na něco podobného tak pevné nervy, nic není hned a je třeba vydržet. Pokud by jste chtěli nejakou radu dejte mi vědět na tomka(at)hcore3.com a hlavně doražte zajezdit!

Sdílet.

Zanechat komentář