Zubří přišlo doma o dva body, ukořistil je Jičín

0

HC Gumárny Zubří – HBC Ronal Jičín  22:24 (9:13)

Zubří – Zuberská série skončila. Domácí extraligoví házenkáři moc toužili navázat na poslední dvě vítězství z palubovek soupeřů, ovšem v domácím prostředí nestačili na úřadujícího šampiona Jičín a zkomplikovali si cestu mezi šestici nejlepších.

 

Stejně jako Zubří i soupeř přijel na Valašsko na vítězné vlně. Přestože mu chybělo něolik opor a těsně před zápasem se jim zranila brankářská jednička Veverka, dokázal podat téměř bezchybný a bojovný výkon. Svůj den měl především 10gólový Jan Vocásek, který se z prostoru spojky nemýlil a dělal zuberské obraně největší problémy. „Právě v produktivitě spojek byl největší rozdíl. Nám se totiž nedařilo prosadit z větší vzdálenosti. Navíc v první půlce jsme měli problémy i v obraně, což soupeř trestal jednoduchými góly ze spojek,“ posteskl si zuberský Aleš Kořínek.

Za klíčovou pro utkání přitom označil přelom 20. minuty, kdy jeho tým dokázal srovnat skóre. Jičín ale nepodlehl tlaku a do přestávky si vybudoval čtyřbrankové vedení. „I přesto nemohu hráčům upřít bojovnost, ale na soupeře to dnes nestačilo,“ posteskl si domácí kouč.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Zuberští se snažili stáhnout své manko a dvakrát se jim podařilo dotáhnout na rozdíl jediné branky. Ovšem neomylný Vocásek držel hosty nad vodou. Navíc v 40. minutě dostal po faulu na něj přímou červenou kartu kapitán Zubří Tomáš Bechný a Jičín následné početní výhody využil k získání rozhodujícího náskoku. Přestože Valaši bojovali, vyrovnat se jim nepodařilo.

„V prvním poločase nás sráželo neproměňování sedmimetrových hodů, což nás stálo dost sil a nedokázali jsme si vypracovat větší náskok. Za body jsme ale rádi,“ dodal trenérJičína Petr Babák.

Zubří: Pšenica, Janků – Šlachta, Douda 2, Trifunovič 2, Třeštík 1, Randýsek 2, Šustáček 1, Bechný 3, Václav, Zahradníček 4, Hub, Dědek 2, Mičkal 5. Trenér: Kořínek.

Nejvíce branek Jičína: Vocásek 10, Lepieš 4, Zeman a Krahulec 3. Rozhodčí: L. a B Frieserové. Sedmimetrové hody: 5/3 – 5/1. Vyloučení: 4:5, ČK: 40. Bechný (Zubří). Diváci: 600. Sled: 1:3, 3:3, 5:8, 8:8, 8:11, 12:13, 14:17, 13:18, 17:18, 20:21, 20:24.

Autor: Jakub Šimurda

Všechny fotky ke stažení ZDE:

Foto: Aleš Měrka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář