Máte svou domácnost zabezpečenou?

0

 

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak moc zabezpečená je vaše domácnost či firma? Potřebu chránit svůj majetek má jistě každý z nás. Přijít o cennosti se rovná spoustě nepříjemností, kterým se však v dnešní době dá jednoduše předejít.

Jen za období od loňského do letošního června, došlo podle mapykriminality.cz v okrscích Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí, Vsetín, Nový Jičín, Frenštát a Jablůnka
k celkem 2289 hlášeným incidentům ve formě vloupání do obydlí či chat a chalup. To je něco málo přes 6 vloupání denně pouze v okolí cca 30 kilometrů od Zubří.

Způsobů, jakými lze vloupání předejít je hned několik. Kromě samozřejmostí, jako jsou dveře zabezpečené kvalitním bezpečnostním zámkem a zavřená okna, jde zejména o nejrůznější kamerové a přístupové systémy, alarmy nebo chytrou domácnost.

Samotná přítomnost nainstalovaného kamerového systému může spolehlivě odradit potencionálního zloděje. Mnoho lidí však spoléhá na atrapy kamery, které v případě skutečné škodné události nepomohou a navíc jsou spíše na škodu. Zkušený zloděj totiž už
z dálky spolehlivě pozná, zda se jedná o atrapu. Její umístění na domě je pak pouze signálem, že dům skutečně skrývá něco cenného. Dojde-li však ke krádeži tam, kde je instalováno funkční zařízení, máte spolehlivý důkaz, na jehož základě lze pachatele snadněji dopátrat.

Samostatnou kapitolou jsou alarmy. Jak popisuje majitel rožnovské firmy HVfree s.r.o., Štěpán Mičunek, alarmy mají kromě samotného vyplašení nezvaného hosta, také další benefity: “Dnes už běžně instalujeme alarmy, které umí ovládat topení, žaluzie, různé pohony jako jsou brány a jiné spotřebiče. Samozřejmostí je zaslání sms zprávy o incidentu. Navíc, pokud je alarm napojený na pult centrální ochrany, vyjíždí okamžitě na místo pracovník bezpečnostní služby. Senioři, ale i mladé rodiny zcela jistě ocení tichý poplach, který použijí v případě, kdy se jim něco přihodí, ať už jde o zdravotní problém nebo jiné nebezpečí. Tento poplach jde dnes aktivovat mobilním telefonem, skrytým tlačítkem, případně klíčenkou.”

Všechny výše zmíněné systémy, lze důmyslně propojit do jednoho plně automatického. Zde už přecházíme k tzv. smart domům. “Pro pohodlnější zákazníky a ty, kteří mají rádi hi-tech zázemí nabízíme také plně automatické ovládání domů propojené se smartphony. Vaši přítomnost rozpozná systém v domě ihned po příchodu a dle individuálních nastavení a preferencí je schopen např. nastavovat topení, rozsvítit světla, zapnout kávovar či klimatizaci,” dodává ještě jednatel HVfree s.r.o.

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv zabezpečení vašeho obydlí, pamatujte vždy, že lepší je nějaké, než vůbec žádné. S výběrem vhodného typu zabezpečení pro váš dům, byt nebo firmu, Vám v HVfree s.r.o. bezplatně poradí v každý všední den během pracovní doby

www.hwfree.cz

tel kontakt 571116133, nebo mobil 774433382

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář