Lesana informuje

0

Letošní házenkářská sezóna se blíží ke svému závěru. I naše ženy TJ Lesana Zubří již odehrály svůj poslední zápas 2. ligy žen – východ. Při své premiérové sezóně ve II. lize si děvčata nevedly vůbec špatně. Umístily se na čtvrté pozici z celkem šesti družstev. Soutěž se hrála čtyřkolově tzn. celkem 20 utkání, ve kterých jsme 9x zvítězily a 11x prohrály. Mimo vítězný celek Poruby “B”, který celou soutěž vyhrál bez ztráty bodu, jsme dokázaly porazit každého soupeře, což je velmi pozitivní bilance. V družstvu Velké Bystřice hraje mnoho hráček s prvoligovými zkušenostmi a jejich projev je velmi vyzrálý a chytrý. V družstvu Hodonína, které se umístilo na třetí pozici těsně před námi, nastupovaly dle možností hráčky z jejich prvoligového družstva. Teamy Karviné a Žeravic jsme nechaly v tabulce za sebou. Mohly jsme získat i nějaký bod navíc, ale některé naše hráčky nastupovaly také formou hostování v 1. lize starších dorostenek v dresu Zory Olomouc a díky termínovým kolizím jednotlivých zápasů jsme nemohly nastoupit v nejsilnější sestavě.

Podařilo se nám získat také jedno individuální ocenění, když naše hráčka Alžběta Krůpová (věkem první rok starší dorostenka) obsadila v tabulce střelkyň 3. místo s celkovým počtem 138 vstřelených branek.

V následující sezóně se budeme muset obejít bez několika hráček, které patřily k základním článkům sestavy a do hry tak budou vedoucí družstva Kateřina Polášková a Karolína Krůpová muset zapracovat nové mladé hráčky.

Otázkou je, jakou formu bude mít soutěž příští sezónu. Postupující Poruba “B” končí svoji činnost a sloučí se s družstvem Bohumína. Největší problém dnešní doby je, že mnoho ženských družstev na střední a severní Moravě není.  A v důsledku tohoto faktu se také uvažuje, že soutěž bude spojena s MSL (divizí).

Na závěr bychom za celý tým žen TJ LESANA Zubří chtěli poděkovat všem trenérům, kteří se nás starali po celou sezónu a trénovali nás k lepším výsledkům.  Jmenovitě Vlastislav Janků, Simona Palátová, Dana Krůpová a Iveta Mikulenková.  A v neposlední řadě všem našim fanouškům, kteří nás podporují na každém z našich zápasů. Věřte, že bez Vás by to nešlo!!!

Konečná tabulka 2. ligy žen východ.

 

Z V R P skóre B
1 Poruba B 20 20 0 0 642 : 465 40
2 Házená Velká Bystřice 20 13 0 7 610 : 500 26
3 Hodonín B 20 10 0 10 562 : 551 20
4 L.Zubří 20 9 0 11 584 : 573 18
5 Karviná 20 7 0 13 505 : 562 14
6 SK Žeravice 20 1 0 19 450 : 702 2

 

Více informací o zuberské ženské házené naleznete na webu: https://tj-lesana-zubri-zeny.webnode.cz/, nebo na FB profilu @lesanazubrizeny, nebo Instagramu https://www.instagram.com/lesanazeny/

Radim Krůpa, TJ Lesana Zubří

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář