SPOL – Společně pro Zubří

0

Společně pro Zubří

Jsme sdružení občanů Zubří, které bylo založeno na jaře letošního roku. Rozhodli jsme se jít jinou cestou než ostatní a neschovávat se za již existující politické strany. Vznikli jsme jen díky petičním podpisům Vás, občanů města Zubří.

Důvod, proč je tady Společně pro Zubří, je prostý – politika u nás uvízla na mrtvém bodě. Místo snahy jednat, nalézt kompromis či pracovat pro občany, se jednotliví zastupitelé, jejichž obměna v průběhu let byla minimální, navzájem osočují a vyčítají si křivdy dávno minulé. Vše vygradovalo v kauze multifunkčního areálu, jejíž pachuť v nás všech nadále přetrvává.

Rozhodli jsme se proto vystoupit a pokusit se politiku v Zubří změnit. To, na čem si zakládáme, je transparentnost. Proto bychom chtěli v Zubří prosadit veřejný rozklikávací rozpočet, ve kterém občané zjistí kolik a za co město vydává peníze. Dále bychom rádi zavedli online videozáznamy ze zastupitelstva města. Abychom zabránili dalším excesům, chtěli bychom zvýšit vliv občanů na chod města, a to jak prostřednictvím veřejných diskusí u větších investic města, tak participativním rozpočtem.

Co se týče služeb pro seniory, chceme v Zubří zřídit Senior Taxi a rovněž tzv. Seniorskou radu, která by fungovala jako poradní orgán pro zástupce města, ať už se týče společenských akcí nebo kvality života seniorů obecně. Více o našem programu nebo kandidátech naleznete na www.spolecneprozubri.cz.

Jsme nová strana, která chce otevřít radnici občanům a vrátit místní politice slušnost. Pokud se Vám naše vize líbí, volte stranu číslo 1. Přejeme Vám u voleb šťastnou ruku a děkujeme za případnou podporu.

Společně pro Zubří

Více informací naleznete na našich webových stránkách

WWW.SPOLECNEPROZUBRI.CZ

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář