Na sobotním Dnu města zahraje také odložená Mňága a Žďorp

0

Celý páteční podvečer a večer nám pršelo na Dni města štěstí. Děkujeme, že i tak jste v hojném počtu vydrželi až do konce a nenechali jste tam účinkující a dobré duše za bary a ve stáncích o samotě. S pátečním deštěm souvisí několik programových změn – předevšem přesunutí koncertu Mňágy a Žďorp na sobotní odpoledne. O nikoho z dalších účinkujících nepřijdete, jen jsme malinko zamíchali s programem, aby si každý přišel na své.

AKTUALIZOVANÝ PROGRAM

Hlavní pódium

14.30 Mňága a Žďorp
16.00 Divadlo Loutkový svět
17.00 Acoustic Irish
18.00 Hradišťan
20.00 Elán KontraBand (SK)

Malé pódium

16.30 Mág RadekR
17.30 Faraon
19.15 Cirkus jinak – Intrikáři – 2. vstup

Petrohrad

15.00 – 18.00 Výstava KOUZLENÍ BÍLOU NITKOU

Doprovodný program

15.00 – 17.30 Hrajeme si na řemesla – interaktivní program pro děti
15.00 – 18.00 Ukázky řemesel – zuberská výšivky, metlářství, košíkařství
15.00 – 18.00 Výstava ROK V ZUBŘÍ
17.00 – 17.30 Mág RadekR – kouzla a magie mezi vámi
17.30 Táborák

Představení účinkujících

Mňága a Žďorp (sobota od 14.30 h)

„Člověk se pořád diví. Nejdřív se diví, jak dlouho to trvá, než vyroste, pak vyroste a zase se se diví, jak rychle to uteklo. Tak přesně takhle se teď divíme my. Martin a já jsme v kapele od začátku, Neky od roku 1991, což už je skoro stejný, Jaroš přišel v roce 1997 a Tibík v lednu 2004. Pouze Marcel dorazil až letos o prázdninách, nevím, kde se flákal. No, je mu 29, to bude asi tím. 🙂 To, čemu se divíme, je fakt, že příští rok naše oblíbená kapela Mňága a Žďorp oslaví 30 let existence.“ Píše Petr Fiala o svém současném projektu na startovači.
Kultovní Mňága má 30 let – to je dvakrát tolik než město Zubří. A to jsou hned dva důvody k oslavě. Pojďte si zazpívat a pobavit se u hitů, které nejen u nás na Valašsku už takřka zlidověly.

06 Mňága a Žďorp

Divadlo Loutkový svět – Strašfuňákovy pohádky (sobota od 16.00 h)

Strašfuňák je skřítek žijící na půdě v kufru, což je už samo o sobě dost zvláštní! Navíc je to ještě neskutečný popleta, kterému se zdají popletené příběhy a pohádky. Ty pak dětem s velkou oblibou vypráví a hraje se svou kamarádkou Funilkou.

national theatre CZ

Mág RadekR (sobota od 16.30)

je mladý Holešovský kouzelník. Jako jediný předváděl svá kouzla v Praze pro hraběnku Sophii z Wessexu, která je členkou britské královské rodiny. Má velké zkušenosti nejen z tuzemska, ale i zahraničí, účastnil se mezinárodních přehlídek kouzelníků, reprezentoval Zlínský kraj na celostátní přehlídce ENERSOL 2016. Účastnil se celosvětově známé TV show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT 2016 s postupem do semifinálového kola.

10 mág radekR

Faraon (17.30 h)

Ivan, Petr a Radoš Dořičákovi 30. dubna 2015, po padesáti letech společného hraní, slavnostně pokřtili debutové CD s názvem Aligátor. Tato unikátní nahrávka začíná smíchem a ten ostatně provází skupinu Faraon po celých 50 let.

15 Faraon - foto archiv skupiny

Acoustic Irish (sobota od 17.00 h)

Ostravská kapela hrající irskou keltskou muziku s nádechem beskydských hor. Velice rádi se nechávají ovlivňovat hudbou i z jiných koutů světa. V roce 2010 získali ocenění v podobě umělecky vykovaného zajíce za nejlepší World Folk music Severní Moravy.

11 Acoustic Irish

Hradišťan (sobota od 18.00 h)

Vřelost, lidskost, tradice – hudba s hluboce zakořeněnými kořeny, jež se nebojí pustit země a snoubit se s jinými hudebními žánry, takový je Hradišťan. Poprvé v Zubří přivádíme ven mezi vás Jiřího Pavlicu a jeho Hradišťan a doufáme, že si je užijete stejně nebo ještě více než na vždy zcela vyprodaných koncertech v Klubu Zubří.
Hradišťan & Jiří Pavlica je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tradice. Od roku 1978 je uměleckým vedoucím Hradišťanu tvůrčí osobnost – houslista a hudební skladatel Jiří Pavlica.

13 Hradišťan

Cirkus jinak – Intrikáři (sobota od 19.15 h)

Dovolte, abychom vám představili jedinečné žonglérské a artistické duo Intrikáři v podání Vinczenza a Alexandra. Svými čísly ohromí jak dětské, tak dospělé publikum. Vzduchem budou létat kuželky, míčky, klobouky a ve výšce bude rotovat také záhadné diabolo. Ve finále dojde i na ostré mačety.

12 intrikáři

Elán KontraBand (sobota od 20.00 h)

Na samý závěr programu na hlavní scéně jsme pro vás vybrali kapelu ze Slovenska. A věříme, že si hity legendárních slovenských Elánů náramně užijete.
Skupina Elán revival (KontraBand) je složena z renomovaných českých a slovenských muzikantů. Bubeník hrál s Marikou Gombitovou, v Indigo Petera Nagyho, s Vašom Patejdlem, Jožo Rážem, Darou Rolins… kytarista vystupoval ve skupině Modus, s Marikou Gombitovou, Vašom Patejdlem, Daliborem Jandou…, baskytarista a zpěvák vystupoval např. ve skupině Indigo Petera Nagyho.., klávesáčka studovala na konzervatoři obor kompozice a dirigování a na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. V jejich podání uslyšíte hity jako: Sestrička z Kramárov, Nie sme zlí, Neviem byť sám, Teraz alebo nikdy, Láska moja, Ak nie si moja, Tanečnice z Lúčnice, Zanedbaný sex, Kaskadér…

14b elán kontraband

Výstava KOUZLENÍ BÍLOU NITKOU

Od 1. ZÁŘÍ do 5. LISTOPADU 2017 ve Výstavní galerii Petrohrad – Nad Fojtstvím 67
Vernisáž v rámci programu Dní města Zubří: pátek 1. 9. 2017 od 16.30 hodin
V rámci dnů města Zubří bude ve Výstavní galerii Petrohrad slavnostně otevřena výstava s poetickým názvem „Kouzlení bílou nitkou“.
Zuberská výšivka, kterou ženy pomocí jehly a bílé nitky stvořily na plátně obdivuhodná díla, se představí po boku krajek paličkovaných, kde naopak paličky v dlaních krajkářek hbitě kmitaly, aby se v křehké síti nití zrodila podobně jemná krása.
Přijměte naše pozvání a nechte se okouzlit výsledky desítek a desítek hodin práce paličkářek i zuberských vyšívaček.
Výstava je přístupná veřejnosti od 1. 9. do 5. 11. 2017 každé út, čt, pá, so, ne od 14.00 do 17.00 hodin.
VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ.

17 kouzlení bílou nitkou - paličky

 

HRAJEME SI NA ŘEMESLA

V sobotu bude pro děti připraven jako tradičně doprovodný program, v rámci kterého si budou moct hrát a zkoušet drobné úkoly, a jak sám název napovídá, letos se bude vše točit kolem různých řemesel.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář