Kradl, na co přišel. Skončil ve vazbě

0

Zloděje, který dokázal za čtrnáct dní spáchat v Rožnově pod Radhoštěm a Zubří hned pět trestných činů, zadrželi policisté. Muž putoval do vazby, nyní hrozí pět let za mřížemi.

Na pětadvacetiletého muže ze Zubří měli policisté spadeno delší dobu. Lapka se totiž opravdu činil.

V polovině dubna ukradl v Rožnově pod Radhoštěm ze stojanu horské jízdní kolo za dva tisíce korun. V ten samý den natřikrát navštívil v Zubří cizí garáž. „Dostal se do ní přes železná vrata a postupně z ní vyvezl motocykl Jawa 250, automobil Mercedes-Benz a motorku Jawa Mustang. Škoda z krádeže přesáhla tři sta tisíc korun, poškozením vznikla majiteli újma ve výši šedesáti tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Za tři dny muž opět vyrazil na lup. Chvíli před půlnocí vlezl špatně zajištěným oknem do sportovního zařízení. Prohledal prostor recepce a šaten a ukradl dva mobilní telefony, svazky klíčů a sedm tisíc korun v hotovosti. Poškozením způsobil téměř desetitisícovou škodu. Nad ránem ještě stihl rozbít okno rychlého občerstvení a vzít si dvě stě sedmdesát korun.

Ke konci dubna jej nenechala chladným trafika v Zubří. „Přes okno se do ní vloupal chvíli po desáté v noci. Pobral cigarety různých značek za více než dvacet tisíc korun, vhod přišly i sim karty, poštovní známky a peníze,“ řekl Vladislav Malcharczik s tím, že škoda přesáhla dvacet pět tisíc korun.

Zloděj se kriminalistům doznal. Soud muže, který v minulosti již páchal především trestnou činnost majetkového charakteru,  poslal do vazby. Kriminalistům ale práce nekončí. Nadále pokračují v získávání informací o nezákonném působení muže.

zdroj: TVBeskyd

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář