Divadelní předplatné 2017 – program

0

Prosgram divadelního předplatného 2017 k nahlédnutí, přečtení i eventuálnímu stažení.

Předplatitelská skupina A

(=letošní PÁTEČNÍ)

cena: 1 300 Kč

neděle 8. 1. 2017 od 18.00 hodin                       
Divadlo Pecka (Staré město)
Normální Debil

pátek 3. 2. 2017 od 18.00 hodin             
Divadlo Kalich (Praha)
Božská Sarah

pátek 26. 5. 2017 od 18.00 hodin
Těšínské divadlo
Charleyova teta

pátek 6. nebo 13. 10. 2017 od 18.00 hodin          
Těšínské divadlo
Sugar – Někdo to rád horké

listopad 2017 od 18.00 hodin 
Městské divadlo Zlín
Splašené nůžky

Předplatitelská skupina B

(=letošní SOBOTNÍ)

cena: 1 100 Kč

neděle 29. 1. 2017 od 18.00 hodin                      
Divadlo Pecka (Staré město)
Normální Debil

pátek 10. 3. 2017 od 18.00 hodin                       
Hroznolhotský ochotnický spolek Hrozen
Dovoloná ólinkluzif

úterý 6. 6. 2017 od 18.00 hodin              
Divadlo Ungelt (Praha)
Deštivé dny

sobota 7. nebo 14. 10. 2017       od 18.00 hodin
Těšínské divadlo (Český Těšín)
Sugar – Někdo to rád horké

sobota 25. 11. 2017 od 18.00 hodin
Divadlo Šumperk
Manon Lescaut

Představujeme Vám jednotlivé hry zařazené do Divadelního předplatného

Divadlo Pecka – Normální Debil

Profesionální divadlo PECKA vzniklo k příležitosti realizace a následného provozování divadelního představení „Normální debil (aneb Příběh puberťáka aneb Mé dětství v socializmu)“. Poněkud kvalitativně zavazující název divadla (PECKA) je obsahově a ideologicky propojen s typickým produktem slováckého regionu – švestkami, potažmo slivovicí. Má zaručovat, že se pod tímto názvem uskuteční kvalitní divadelní představení, které jde k „jádru“ věci a které bude originálně „vonět“ a „chutnat“.
Autor, režie: Robert Bellan (Rychlé šípy, 2+1=6, …)
Hrají: David MacháčekMartin VrtáčekAnna PospíchalováAlžběta Kynclová, Tereza Hrabalová
Deník puberťáka aneb Mé dětství v socialismu. Divadelní hra Normální debil vznikla na motivy stejnojmenné knihy Roberta Bellana. Jedná se o tzv. „retro komedii“, inspirovanou autorovým dětstvím prožitým v socialistickém Československu. Během večera plného humoru, nadsázky i nostalgie se ocitneme spolu s hlavním hrdinou – známým průšvihářem Norbertem Intribusem – například v socialistické domácnosti, ve škole, na fotbalovém hřišti, u splavu, v nemocnici, nebo třeba i na překvapivě hřbitovním sexuálním večírku. Nedílnou součástí inscenace je dobová „Pop music“.

Divadlo Kalich (Praha) – Božská Sarah

Autor: John Murrell
Režie: Alice Nellic
Hrají: Iva Janžurová, Kryštof Hádek/Igor Orozovič
Komorní komediálně laděná hra o několika dnech na sklonku života herečky Sáry Bernhardtové, legendy francouzského divadla, ve společnosti jediného muže – oddaného tajemníka Georgea Pitoua. Groteskní i jímavé rozhovory již nemohoucí a nemocné herečky s tajemníkem, který trpělivě snáší její rozmary i hašteřivost, otevírají nejen poutavý pohled na svět přelomu 19. a 20. století, ale především do osamělé duše velké osobnosti světového divadla…

Těšínské divadlo – Charliova teta

Autor: Jevan Brandon Thomas
Režie: Miloslav Čížek
Komedie, která nezklame, by mohlo být podtitulem této Thomasovy hry. Už více než jedno století rozesmává diváky takřka na celém světě. Muž převlečený za ženu není na divadle zjev ojedinělý, ale Thomas dovedl tuto záměnu takřka k dokonalosti. Anglický humor, bláznivé situace
a překvapivé řešení nenechá diváka chladným. Také inscenace české scény Těšínského divadla je diváky nadšeně přijímána a hraje se s velkým úspěchem.

Divadlo Ungelt – Deštivé dny

Autor: Keith Huff
Režie: Janusz Klimsza
Hrají: Richard Krajčo, David Švehlík
Americké drama je hrou o síle přátelství a zároveň kriminálním příběhem. Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie. V americké a zároveň světové premiéře této hry hrály mladé policisty světové filmové hvězdy Daniel Craig a Hugh Jackman.

Těšínské divadlo – Sugar – Někdo to rád horké

Autor: Peter Stone
Režie: Miloslav Čížek
Muzikál Sugar aneb Někdo to rád horké vznikl na základě úspěchu dnes už legendárního filmu s Marilyn Monroe. U nás byl muzikál uveden poprvé 1. dubna 1986 v Hudebním divadle v Karlíně a od té doby putoval snad po všech scénách našich divadel. Vtipné dialogy, svižné tempo, svůdná zpěvačka Sugar, dámský swingový orchestr, gangsteři a miliardáři a to vše „v balení“ působivé swingové hudby je zárukou vzniku zábavného muzikálu.

Divadlo Šumperk – Manon Lescaut

Autor: Vítězslav Nezval
Úprava, Režie: Václav Klemens
Román francouzského spisovatele Abbé Prévosta (1697–1763) Manon Lescaut se stal předlohou pro nejedno zpracování. A jestli nějaké zpracování v našich zemích Prévostovu Manon zastínilo, tak je to zcela určitě veršované drama Vítězslava Nezvala (1900–1958).
Mladičký rytíř des Grieux má zanedlouho nastoupit do kněžského semináře, Manon Lescaut je na cestě do kláštera, kam ji posílají rodiče. Osud je svede dohromady a stačí jeden jediný pohled, aby se des Grieux do Manon zamiloval. A kráska z Arrasu zase do něj. Oba okamžitě plánují tajný útěk do Paříže, útěk z dosahu rodičovského vlivu. Aby láskyplný příběh měl šťastný konec, nesměla by Manon svým půvabem a krásou okouzlovat další muže. A nesměla by podléhat tomu, že se líbí a že se jí líbí toho využívat…
Do šumperského divadla se Manon Lescaut vrací po 27 letech. Nové nastudování slibuje poutavě rozehraný příběh vášnivé a spalující osudové lásky, krásnou řeč s jiskřivými verši a poetickou podívanou.

Hroznolhotský ochotnický spolek Hrozen – Dovolená ólinkluzif

Autor: Jitka Pavlicová
Hrají: herci spolku Hrozen – 9 osob
Málokdo si dnes uvědomuje, co by pro člověka měla být dovolená …
Odpočinek (rači sme měli byt doma, ten vinohrad bude zarostený než dojedem)
Relaxace (z teho nicnedělání mňa všecko bolí)
Chvíle bezstarostnosti (nejsu si jistá, lesti sem zavřela okna a kdoví, lesti dajů mladí tým slépkám)

Městské divadlo Zlín – Splašené nůžky

Autor: Paul Pörtner
Režie: Jakub Nvota
Komedie s detektivní zápletkou, v níž detektivem jsou i diváci. 
Komedie s názvem Splašené nůžky udivuje diváky již mnohá desetiletí. Na konci sedmdesátých let se ale této látky chopili američtí herci a producenti Bruce Jordan a Marylin Abramsová a vytvořili z ní komedii s detektivní zápletkou plnou herecké improvizace. Od roku 1980, kdy uvedli hru Splašené nůžky v Bostonu, byla přeložena do 11 světových jazyků a vidělo ji přes 9 miliónů diváků na více než 36 místech světa.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář