Výsledky referenda v Zubří o otázce ,,JSTE PRO KRYTÝ BAZÉN VE MĚSTĚ ZUBŘÍ”

36

Zubřani ve 3. referendu rozhodli jasně, krytý bazén se v Zubří stavět nebude.

 

Oprávněný počet osob hlasovat v referendu: 4497

 

Počet hlasujících osob v referendu: 2981

 

Pro výstavbu Multifunkčního areálu bylo tedy pro možnost ANO: 1029    hlasů

 

Proti výstavbě Multifunkčního areálu bylo NE:   1904  hlasů

 

Počet voličů, jež se zdrželo hlasování byl: 6 hlasů

 

Neplatných 40 hlasů 

 

 

 

Sdílet.

About Author

36 komentářů

  1. Jakub Mužík dne

    Dobrý večer,
    rád bych k těmto výsledkům řekl jen to, že právě tímto rozhodnutím jsme se opět potopili na dno a v brzké době se nevynoříme, protože dokud budou lidé poslouchat názory pomatených podnikatelů a přemýšlet předrevolučními mozky nikdy z nás město nebude. Možná by bylo dobré myslet i na další generace a obecný rozvoj města v jakémkoliv odvětví, což by jistě multifunkční areál přinesl. V případě starších generací se nad rozhodnutím (Ne) nepozastavuji, ale opravdu mě dojímá, že i myšlení mladých lidí je v našem městě trpce konzervativní a jednoduše ovlivnitelné. Zajímavé je, že pokud dělá město cokoliv pro házenou nikdo neprotestuje, avšak když se má realizovat projekt pro samotné občany, tak nastává problém, hlavně v oblasti finanční, a to co je nejvíce úsměvné je tvrzení, že se to platí “z naší kapsy”. Občanům našeho města vadí, že by jejich peníze z daní mohly sloužit k obecnému rozvoji jejich města, ale nevadí jim, že z jejich daní platí stát sociálně slabé, ale i jakékoliv rekonstrukce v jakémkoliv jiném městě a další státní projekty.
    Na závěr bych chtěl říct, že děkuji všem, kteří tento projekt podpořili a smutně konstatovat, že v Zubří opět ” zdechl pes”!!!.

    • Jan Mužík dne

      Všichni co tady křičí, že se měl MA stavět, nezapomeňte na jednu věc. Proběhly tři referenda a ani v jednom případě nezvítězila volba pro stavbu. A pokud pro Vás krytý bazén znamená rozvoj města tak se běžte zeptat jaký je to rozvoj do Rožnova na radnici nebo do ValMezu na radnici. Krytý bazén je pro město naší velikosti velký luxus, ale když vezmeme v potaz, že dva kryté bazény máme v okolí 10 km, tak je to vlastně úplná hloupost. Navíc projekt venkovního koupaliště byl již dříve zhotoven a klidně by se mohl realizovat, stejně jako dům lékařů a dům pro seniory.

      • Jiří Budinský dne

        V Rožnově a ve Valmezu je i hala, kde se dá hrát házená, tak na co jsme stavili a teď za drahé peníze opravovali tu v Zubří?

        • Vlastislav Janků dne

          Ve Val.Mezu standartní hala ještě není.
          Tu nestihli postavit, jelikož budovali krytý bazén a nějak už jim nezbylo financí.O výstavbě haly s parametry na ligová utkání uvažují až nyní.
          Jak to bylo v Zubří s halou: nebylo zde nic a poté co se začalo trénovat v Rožnově, čehož jsem byl ještě aktivní účastník, tak se zjistilo, že dochází kapacita i této hale a v Zubří se stálo před problémem, buďto omezit tuto vyhlášenou sportovní aktivitu nebo ji rozvíjet. Zvítězil rozvoj tohoto sportu v Zubří a šlo se do stavby kryté sportovní haly, která byla hotová tuším v roce 1995 v nákladu cca.15 mil.V dalších letech se řešila přístavba šaten, nová plocha a různé opravy v cca 5 mil.

          Od té doby uteklo 23 let, bylo zde vychováno několik reprezentantů, kteří nám nyní dělají velkou radost a snad to za to stálo. Nynější rekonstrukce nás vyjde cca na 60 mil, ale město získalo na tento projekt dotaci ve výši cca 26 mil, takže z městské kasy půjde spoluúčast ve výši cca 34 mil což je asi 1,5 x více než nás stály náklady na výstavbu.

          A nyní k bazénu. Chápu, že by bylo krásné mít toto zařízení v Zubří, ale… Když srovnáváme halu a bazén, tak nejsme v situaci, kdy jsme kapacitně “vyháněni” z kteréhokoliv bazénu, snad vyjma tří dnů mezi vánoci a silvestrem, kde praská ve švech úplně všechno a dojezdová vzdálenost na tyto aktivity není víc jak 15 min. Co by za to dali obyvatelé Prahy. Co je však hlavní, tak to je situace, kdy by bylo potřeba tento bazén rekonstruovat, což u bazénu za 20 let užívání je víc jak pravděpodobné. A jen čistou matematikou dle naší haly, by tento náklad činil nějakých cca 100 – 140 mil a toto je ten hlavní problém budoucnosti Zubří. Nemluvím o ročních provozních nákladech.

          Proto si myslím, že dává smysl využít tyto zařízení vedle nás a starat řádně o to, co zde máme již vybudováno a modernizujme Zubří s rozumem. Čímž neříkám, že nemáme stavět Lékařský dům nebo komunitní dům.

          Co však chci říct úplně na závěr je to, že bychom měli být hrdi na to, jakým způsobem zde probíhá výchova mládeže v házené, což je v dnešní době a pomalu si troufám říct v celé naší republice fenomén, který by měl být dle mého jen podporován a nikoli haněn.

          A těm, kteří pro naši Zuberskou házenou pracují a v minulosti pracovali, patří jen a jen velký dík.

          Vlastislav Janků

        • Jan Koláček dne

          Dobrý den, měl jsem možnost téměř deset let starat se o provoz a program v hale v Zubří. Od samého počátku provozování měla v hale prostor nejen házená, jako tradiční zuberský sport, ale zejména žáci Základní školy Zubří s výukou tělocviku, gymnastiky, volejbalu, basketbalu, florbalu … Díky učitelům naší školy. Do haly našli cestu s dlouhodobou soutěží sáloví fotbalisté, zimní přípravu taky užili místní fotbalisté, házenkáři jiných klubů, soustředění tu měly házenkářské reprezentace mužů i žen, pořádali jsme mezinárodní turnaje v boxu (Procházkův memoriál), pro nesportovní aktivity jsme pořídili překrytí palubovky zátěžovými koberci a pořádali hudební koncerty (m.j. kapely Kamelot, Mňága a Žďorp, Fleret, Vlasta Redl se svou kapelou a další), společenské akce (zábavy, akce Fan Clubu – Házenkář roku a mnohé další), Není prostor pro vyjmenování všech aktivit. Zužovat pojem Hala v Zubří jen na házenou je jako když si Valach dá jen půlku Viagry – taky jen popichuje,

  2. Jana Kubečková dne

    Přesně tak!!!! Konečně se všichni odpůrci dočkali, takže se budeme dalších xlet dívat na chátrající koupaliště, které by mělo skvělé využití jak v létě, tak v zimě. Opravdu v našem městě, plných sportovců by toto multifunkční centrum nikdo nevyužil?? Hlavně, že hala, žádné referendum nepotřebovala.

    Škoda, zas jsme o krok pozadu:-(

  3. Stanislav Petřek dne

    Další z lidí, který kouká jen na obrázky, jinak by jste nikdy pro takovou vanu pro 15 lidí, kde neuděláte ani tempo za 200 miliónů korun nemohli nikdy hlasovat. Děkuji všem občanům, že nevěřili hloupým slibům. Starosta a jeho “parta” se jistojistě urazí a prohlásí “Když nebudu mít krytý bazén tak nebude nic” Proto prosím ty rozumné na naší radnici, aby brali vůli zubřanů jako fakt a přišli s původním projektem na rekonstrukcí koupaliště. Komunitní dům a lékařský dům byl stejně součástí 2. fáze. Která by se nyní nestavěla v obou případech výsledku referenda, ani by Zubří nemělo z čeho.

  4. Dobrý den,
    je to opravdu velká škoda, že se multifunkční areál stavět nebude. Chátrající areál bývalého koupaliště je a bude na další dlouhé roky opravdu nepěknou částí města Zubří. Koupaliště nefunguje v Zubří přibližně deset let a minimálně dalších deset let fungovat nebude.
    Je to smutné. Snad se někdy v nadcházejících volebních obdobích najde někdo další, kdo bude mít snahu v Zubří nynější chátrající areál revitalizovat. Byla to opravu pěkná myšlenka od části vedení města vybudovat multifunkční areál se službami, aby obyvatelé Zubří nemuseli dojíždět do sousedních měst a obcí. Musím souhlasit s výrokem pana Jakuba Mužíka v Zubří opět ” zdechl pes”!!!”

  5. ARTUR BAYER dne

    Dobrý večer,
    tak je to tady,hloupost,a stará garnitura vyhrála.
    Bydlím tady asi 30let,a je to stále dědina,kde má prim jen házená.
    Na město zapomeňte.ZUBŘANI!!!!!

  6. Ivana Boráková dne

    Konečně jednoznačný a zřejmý výsledek, který nikdo nemůže zpochybnit! Téměř dvojnásobný počet hlasů pro NE jasně ukázal co lidi v Zubří nechtějí ! Ti, kteří hlasovali pro NE a to 1904 občanů poslechli podle p.Mužíka “názory pomatených podnikatelů a přemýšleli předrevolučními mozky a jsou jednoduše ovlivnitelní ” jsou to asi lidé nesamostatně uvažující a to je silné tvrzení. Něco takového bych si nedovolila napsat o občanech, kteří hlasovali pro ANO. Každý má právo na svůj názor. Děkuji těm, kteří přípravám věnovali svůj čas a těm, kteří finančně přispěli na náklady spojené se referendy ! I.Boráková

    • Milá paní Boráková,
      jednoznačně si nemyslím,že referendum je nezpochybnitelné, jelikož byly občanům podávány lživé informace,že lidem nebudou svítit pouliční světa,nebudou se ošetřovat v zimě komunikace a další bludy,které se povídaly starým lidem,kteří vůbec neví,že se to nemůže stát,protože město ze zákona tyto služby musí pro lidi zajisti a bylo toho více.,Taky jim nebyly podány všechny informace a teď se radujete z něčeho co je vlastně podvod na obyčejné lidi.O hale a jejím provozu a nákladech jste se s nimi zajisté nebavili.A pozitiva multifunkčního areálu jste jim samozřejmě taky nevysvětlili. Vše má totiž vždy dvě strany a vy jste jim předložili jen jednu. A taková je tady demokracie…….

      • Ivana Boráková dne

        Vážený pane, R.M., pokud už reagujete na můj příspěvek a víte na čí příspěvek reagujete, měl byste mít v sobě tolik slušnosti, že uvedete celé svoje jméno, pokud se za svůj názor nestydíte, tak není důvod se schovávat pod písmena (nepíši iniciály svého jména, protože to je kdo ví jaké ?) to zaprvé. A zadruhé nevím o lživých informacích a pokud vy o nich víte a máte je zdokumentované, tak máte možnost podat žalobu na šíření lživých informací (pokud vaše informace není úmyslně lživá). A zatřetí nevím co víte i chodu města, jak se zajímáte o rozpočty, o investice a o průběhy zasedání zastupitelstva, pokud ano, tak jste určitě zjistil, že plno nepravdivých údajů je uvedeno v anonymních letácích, které propagují ANO pro MA, já osobně jich tam najdu spoustu a můžu je dokázat a tyto informace svědčí o charakteru těch, kteří je zveřejnili. A v posledním letáku od starosty je nepravdivých informací plno, ale koho by napadlo, že starosta nebude mluvit pravdu ? Např. v příslušném zakoně se uvádí, že zadávací lhůtu si určuje zadavatel…v tomto případě město Zubří, přičemž starosta píše, že k podpisu smlouvy byl “nucen lhůtami stanovenými zákonem” ?
        Dále vítězná firma dostala letos pokutu ve výši 66 mil.KC za kartelovou dohodu od antimonopolního úřadu, přesněji řečeno od úřadu pro hospodářskou soutěž. Ostatní firmy ve výběrovém řízení nacenily svou nabídku nad limit zhotovení díla vnitřního bazénu ve výši 130 mil.Kc, přesto, že věděly, že se z této soutěže tímto vyloučí. Starosta uvádí, že “společnost HOCHTIEF byla řádně vybrána v rámci zadavacího řízení …” a takových nepravdivých informací bych našla spoustu. A teď mi řekněte, pane R.M., kdo nám lže ???????

    • J.Pavelka dne

      Dobrý den
      slyšel jsem, že jste měli pro případ nepříznivého výsledku v referendu připravenou další variantu zpochybnění referenda a to, že nebyly oddělené místnosti pro referendum o krytém bazénu a pro 1.kolo prezidentské volby což potvrdili na ČT1. Naštěstí to nebylo potřeba.

      • Martin Novák dne

        Dobrý den,

        Je to naprostý nesmysl. Město je organizátor voleb, takže pokud by k pochybení znovu došlo, tak mohl kdokoliv podat podnět ke krajskému soudu (to znamená, že i když to dopadlo takhle, tak to klidně druhá strana mohla napadnout). Nevím co říkala ČT, ale podle mých informací musí až sčítání probíhat zvlášť, jinak samozřejmě musí být dvě komise, urny, plenty atd. …

        • J.Pavelka dne

          Dobrý den
          já si myslím že to není zas takový nesmysl. Pokud jsem si dobře všiml tak město ani jednou nezpochybnilo výsledek referenda ať to dopadlo jakkoliv ale byli jste to vy kdo zpochybnil výsledek když to nebylo jak jste potřebovali. Aspoň jde vidět, že tady nešlo o to, že bylo něco v nepořádku ale o to, že výsledek nebyl podle vašich představ. Úplně na závěr drobná poznámka to vaše video o Luboškovi tak to je úplný vrchol ubožáctví a u mě jste klesli až na samé dno.

  7. Jana Kubecková dne

    Tak aspoň, zůstanou peníze na vaše chodníky, které nejspíš budou z mramoru:-)

  8. Karel Šíra dne

    Město nedělá městem nějaký bazén či co. Městem se můžeme stát, když se budeme rozvíjet jako lidé, vychovávat tady děti, rozvíjet školy, sport, kulturu, bezpečnost, infrastrukturu, podporovat dobrovolnickou činnost. Vykoupat se můžeme jet do Rožnova nebo Valmezu.

    Odkazuji na svůj komentář k předchozímu a NEPLATNÉMU referendu. Nejen že bylo neplatné, ale výsledek byl ŠPATNÝ po všech stánkách. Rozhodnout převahou JEDINÉHO hlasu ať už pro nebo proti, o tak velké akci je nesmysl, a nemá to patřičnou váhu.
    Tento výsledek je jasný, a je to i vzkaz vedení města, že se jaksi musí někdy zabývat tím, co občané opravdu chtějí.

    TOTO JE DEMOKRACIE – a díky za to, že nějaké zbytky tady ještě v ČR máme.

    Teď se můžeme svobodně nadechnout a vymyslet spoustu dalších přínosných věcí, do kterých vrazíme peníze. Hlavně je potřeba hledat shodu v celém Zubří a ne ve skrytu kout pikle, jak tomu bylo doposud.

    VOLIČ ROZHODL PROTOŽE VOLIČ JE ŠÉF.

    Karel Šíra.

  9. Muze se vam to libit,nebo nemusi,ale ukazalo se,ze vetsina obcanu bazen,at uz z jakehokoliv duvodu,nechce.Takze mensina musi respektovat nazor vetsiny,to je demokracie.

  10. Vyhrál rozum nad fantazií!! Vrazit takovou sumu do dvou bazénků/brouzdališť pro pár dospělých neplavců, kteří se v nich tak maximálně projdou sem a tam, zaplavat by si v nich mohly tak akorát malé děti, by bylo vyhazování peněz. Ti, kteří hlasovali proti, nehlasovali nutně proti bazénům, ale proti návrhu v té podobě. Možná by bylo lepší postavit jeden pořádný, který by splňoval svou funkci.

  11. Vlastislav Janků dne

    Vážení spoluobčané,
    musím zde zareagovat již po několikáté na vyložené bludy a odstrašující scénáře, šířící se mezi občany v Zubří.
    2006 se uzavřelo koupaliště v Zubří, které bylo majetkem TJ
    2007 se nachystal pod vedením p.Vaculína projekt na jeho rekonstrukci
    2008 – 2012 se 3x neúspěšně žádalo o dotaci na tuto rekonstrukci, která dle posledního doloženého rozpočtu byla v částce 64 mil.Kč
    2013 – 14 jelikož již nebyla jiná varianta, tak se na zastupitelstvu dohodlo, že se do této rekonstrukce půjde i když to bude jen z našich peněz a to bylo ve volebních programech 90 % stran v Zubří v roce 2014.
    Tento projekt měl stavební povolení a vše bylo nachystáno, takže po komunálních volbách 2014 se mohlo začít.

    Jak je možné, že nyní nikdo neosočí současné vedení, co dělali téměř 4 roky a nechali koupaliště ladem?

    2015 – červen přichází vedení města s nějakou studií, která má být podkladem pro něco,co by se mělo zde v Zubří vybudovat. Jak se tato studie rodila a jaká transparentnost jí doprovázela nechci komentovat.

    JEN CHCI ŘÍCT, ŽE AKCE ZA VÍC JAK 220 MIL. BY MĚLA MÍT PRŮBĚH A VÝBĚR NAVRŽENÝCH STUDIÍ ÚPLNĚ JINÉ PARAMETRY

    Nikdo na zastupitelstvu nehledal pro takovýto projekt většinovou podporu a vše bylo tlačeno “siláckým stylem”

    Co mě však mrzí, že nyní se vyrojily názory, že v Zubří zase nebude nic. Opak bude, alespoň doufám, pravdou.

    Je potřeba se urychleně jako zastupitelé sejít a začít pracovat na variantě rekonstrukce koupaliště. Při zdárném průběhu se domnívám, že by se mohlo příští rok v létě začít stavět.

    Co se týká kuželny, tento objekt byl zahrnut až v druhé etapě, která by měla probíhat až od roku 2020. Tady si myslím, že máme šanci dotáhnout shodu na tom, že by se mohla celá kuželna kompletně zrekonstruovat, v patře vybudovat standartní ubytování a ke kuželně připojit Lékařský dům, se kterým jsem neměl i v tomto projektu žádný problém.

    Co se týká KODUSU (komunitní dům pro seniory), tak se nabízí více možností a lokalit, ale to bych nechal na širší diskusi. Co musím však důrazně za sebe říct, že nejsem v žádném případě proti zbudování takového to typu ubytování a to si troufám říct, že mluvím za většinu opozice.

    Závěrem chci ujistit Vás všechny, že nikomu z nás nešlo o to, aby se zda nic nedělo, ale šlo nám o rozumné investování v našem městě o které nám všem jde v prvé řadě.

    Chci poděkovat všem, kteří si našli čas a dali najevo svůj názor, taky patří velký dík všem lidem, co za námi po celou dobu stáli a maximálně nás v tomto úsilí podporovali.

    A taky chci vzkázat těm, které toto rozhodnutí zklamalo, že jako opoziční zastupitel udělám maximum pro to, aby pochopili, že jsem jednal i v jejich zájmu.

    Hlavně se zde již neosočujme a hlavně si nenadávejme jen proto, že máme na stejnou věc jiný názor.

    S velkou pokorou a poděkováním

    Vlastislav Janků – opoziční zastupitel

    • Martina Mondříková dne

      Děkuji za Tvé vyjádření, rozumná fakta a ne jen nějaké politické nic neříkající “žvanění” a emoční výlevy.
      Díky za to, že jsou v zastupitelstvu lidé takto smýšlející.

  12. Ivan Krůpa dne

    V Rusku se taky veřejné hlasování opakuje, aby se dosáhlo toho správného a jediného správného výsledku.Ruska demokracie zvítězila!!!

  13. Josef Číp dne

    Já jsem jen zvědavý, kdy se začne s revitalizací sídliště. Když teď ten bazén neprošel a budou na něj peníze. Zdá se mi, že je to také plánováno cca 10 let ( Ale nejsem si jist 🙂 ) a pořád nic.

  14. ing. Pavel Šimurda dne

    Nikdy jsem nepochopil, proč se prosazoval jakýsi “celý komplexní areál”.Velmi bych si přál, aby se “ta hrůza” kolem koupaliště, včetně kuželny změnila. Ale to, že se do toho “zamontoval” ten bazén ten celý projekt zpochybňovalo. Nevím, jestli v tom zkamenělém zuberském myšlení platí “na kúpališti musí být nejaké kúpaliště”…ale ten projekt bazénu odradil hodně lidí, kteří pro ostatní části projektu jednoznačně byli..

  15. Jarmila H dne

    V Zubří umí opozice dokonale občánům vymývat mozek až dosahli svého cíle,ale co budou mít další generace ? Zubří není město to je Vidlakov kde nic není a NIKDY NIC NEBUDE,kdysi jsem byla hrdá že jsem Zubřanka,teď se za něj stydím a jsem ráda,že žiju jinde i když tam mám kořeny.

    • ing. Pavel Šimurda dne

      Paní Jarmilo, na rozdíl od Vás jsem se po čtyřiceti letech vrátil do Zubří a mohu Vás ujistit, že od čtvrtku před referendem se do dnešního pondělka nezměnilo v Zubří vůbec nic…Zubří má dokonce i tu vymoženost města, že před osmou hodinou ranní nepřejdete u žádné školní budovy cestu, protože rodiče, stejně jako v Rožnově, kde jsem bydlel, vozí děti autem do školy i několik set metrů…stejně tak jezdí Zubřani autem na nákup jako do valmezu, tak i do Rožnova..a tak si ti , kteří jezdí na bazén, dojedou do blízkých bazénů…v nichž si mohou v okolí vybírat podle libosti a potřeb…nezoufejte…Zubřani jsou nesmrtelní..a ještě máme i svého krásného Zubra

      • Jiří Budinský dne

        To je vlastně pravda. V tom případě by nebyly potřebné obchody, školy, pošta, kino to všechno je v okolí a můžem si tam dojet autem. A když nad tím tak uvažuju, tak na co nám je hala? Je přece v Rožnově, Ve Valmezu….

        • Josef Malina dne

          Pane Budínský, takovou halu nemají ani v Rožnově a ani ve Valmezu 😉 proto bych se nepouštěl do Vašich nesmyslných narážek na halu.

          • Jiří Budinský dne

            Ano, to mi došlo už dávno, že hala, potažmo házená je věc nedoknutelná.

  16. Nezubranka dne

    Ostuda, jsem ráda, že už zde nebydlím. Ostatním jste jen pro smích. Slušel by Vám tam místo te díry Kaufland

    • MACHEK Jaroslav dne

      Já nevím milá Nezubřanko,proč je to ostuda.Já jako “naplavenina!od r.1986 jsem naopak rád,že to tak dopadlo!Proč zadlužovat Zubří na několik generací?Nemáme náměstí,rekonstrukce haly vyjde taky na několik milionů.Na cokrytý bazén,když jsou v okruhu pár km dva.

  17. Eva Gazdová dne

    Zdravím všechny, ano i ne pro krytý bazén. Většina rozhodla, ale teď by mně zajímalo, to bude asi otázka obecně k celému zastupitelstvu.
    Opravu venkovního koupaliště měly v programu skoro všechny strany zuberského zastupitelstva. Plány prý byly hotové a schválené v r. 2014, loni byla domluvena firma na budování něčeho, co většina zavrhla. To by nešlo skloubit tak, aby se s opravou koupaliště začalo už letos, 2018, ? Nebo teď budeme čekat na podzimní komunální volby a jsme z obliga? Děkuji za odpověď Eva Gazdová

  18. Vlastislav Janků dne

    Vážení spoluobčané,

    dnes jsem odpovídal jednomu nejmenovanému pánovi na “facebooku”, co že jsme to jako opozice všechno dělali, aby v Zubří nebylo nic.

    Vážený pane XY, až časem pochopíte,že na 22.zasedání nešlo o to,aby zde bylo něco pro lidi, protože o to jsme se snažili všichni. V této chvíli šlo jen o to, udržet ve hře stavební firmu, která jistě tuto snahu ocení. A to, že odřezáním krytého bazénu, ztrácí celý projekt smysl potvrdili na tomto zasedání i odborníci – stavaři.
    A co nám říkají čísla? Celý projekt je nastaven na 130 mil, to je o 27mil. méně než by stál projekt s krytým bazénem. V celé včerejší diskusi jsme se snažili o takové řešení, aby i to venkovní koupaliště bylo přínosem a né jen povinností vyplývající z daného projektu.Výsledkem celého jednání je malé venkovní koupaliště, podepsaný “bianco šek” stavební firmě, která si bude fakticky diktovat cenu díla a to ani nikdo ze zastupitelů neví, jakým způsobem bude řešena technologie tohoto zařízení, která byla dimenzována na celý areál. Tato cena se bude soutěžit zvlášť a to máme dalších nějakých cca. 8 mil.

    Co říci závěrem k této situaci:
    Na 22.zasedání zastupitelstva města Zubří dne 5.4.2018 jsme byli svědky bezbřehé arogance moci v podání pana starosty Vaculína a jeho “hlasovacího družstva”. Dospěli jsme do stádia, kdy veškerá dohoda s těmito lidmi je vždy popřena nebo úplně smetena ze stolu a vlastně žádná snaha o dohodu, nikdy nebyla naším panem starostou myšlena vážně.
    Po všech těch strašeních ze strany vedení města, že v případě vyslovení se NE krytému bazénu nebude nic, jsme se dověděli, že to tak není. Nyní už se používá strašení finančním postihem, kdyby se nezačalo stavět s již vybranou firmou.
    Jsem smutný z toho, že zde budeme mít postaveno něco, co si většina občanů nepřála a to myslím i ty co hlasovali ANO pro krytý bazén.
    Tento paskvil s malým venkovním bazénem, malou saunou, fitcentrem, které nebylo ani v plánu, ale pro rychlost projektového řešení se tam hodilo a umístilo, kuželnou v patře, nás bude strašit dlouhá léta. To i přesto, že byla snaha opozice se dohodnout na společném postupu řešení venkovního koupaliště a wellness zařízení v takové velikosti, aby to splňovalo standart a komfort 21.století.
    Nyní jen všichni doufejme, že těch 130 milionů, které chce toto vedení v každém případě prostavět, bude jen minimálně navýšeno.

    Vlastislav Janků – zastupitel

Zanechat komentář