Zuberská skupina ELuBIC vítězem soutěže MORAVIA TALENT

0

ELUBIC

 

Letos se loučí se zuberskou základní školou, jsou tři a mají jedno společné – lásku k muzice. Míša Valchařová, Karolína Martikánová a Václav Opálka – před dvěma lety se u příležitosti Benefice pro Stonožku dali dohromady, zjistili, že jim to spolu ladí a od té doby společně hrají, zpívají a vystupují na veřejnosti jako ELUBIC. Letos se rozhodli prověřit své schopnosti před odbornou porotou a přihlásili se do talentové soutěže pro nadané děti MORAVIA TALENT. A zkouška dopadla na výbornou. Elubic tuto soutěž 30. května 2015 ve Zlíně vyhráli! 20. června tak dostanou příležitost účinkovat na Holešovské regatě po boku takových hvězd, jako jsou např. kapely Chinaski, Mig 21, Tomáš Klus nebo David Koller.

Elubic

Zuberská skupina ELUBIC má za sebou již dvouletou „historii“. Vznikla vlastně úplnou náhodou, s původní představou jednoho, maximálně dvou vystoupení na školní benefici pro Stonožku. V začátcích se jednalo o sedmáký ze Zubří s kytarou a flétničkou.  Elubic, to jsou především pěkně sladěné vokály, jímž vévodí sytý hlas Míši Valchařové a který doplňují Karolína Martikánová (flétna) a Václav Opálka (kytara). S touto trojicí muzikantů jste se již mohli setkat na akcích v Zubří (předkapela koncertu Tomáše Kočka, Den města Zubří, Metlářský jarmark, akce hasičů apod.), ale také např. na Gulášfestu ve Valašském Meziříčí.

Na otázku, jak je to s repertoárem, „Elubáci“ praví: „Od začátku jsme chtěli hrát takový ten pohodový český „folkopop“. Začínali jsme s písněmi od Syrové Cibule… a v té době vznikla ona fáma, že se nějakým způsobem snažíme pokračovat v jejich stopách… To jsme vlastně nikdy nechtěli. Syrová cibule pro nás byla vzorem, ale v žádném případě jsme se je nesnažili napodobovat. Potom jsme začali hrát písničky od Tomáše Kluse a Voxela a zaujali jsme tím i naše spolužáky. Na letošním „koncertním playlistu“ teprve začínáme pracovat. Určitě do něj zařadíme skladby jak mladých, tak i těch osvědčených českých folkařů, nějaký ten popík a možná… Nic neslibujeme, ale možná… Se pokusíme i něco napsat.“

Moravia talent (zdroj: www.moraviatalent.cz)

Cílem Moravia talentu je dát nadaným dětem příležitost předvést ostatním, co umí, ukázat jim nové možnosti, odměnit je za jejich snahu a motivovat k dalšímu rozvoji. Jsou vítání všichni, kteří mají chuť vyzkoušet si vystoupení na veřejnosti v profesionálních podmínkách a vyslechnout si ohodnocení odborné poroty. Garantem odborné poroty pro letošní ročník se stala Základní umělecká škola Morava.

Odměnou budou dětem nejen zajímavé dárky od partnerů soutěže, pro všechny finalisty jsme na tento ročník připravili tematické ceny, finalisté totiž vyhrají vstupenky na Holešovskou Regatu 2015 a navíc, vítězné hudební skupiny a zpěváci se dostanou na program mezi profesionální účinkující na festivalu.

První kolo soutěže proběhlo 9. května 2015 v sálu Masters of Rock Cafe na Čepkově ve Zlíně. Finálový večer se uskutečnil na stejném místě v sobotu 30. května 2015. Talentovou soutěž pořádá obecně prospěšná společnost Aktivně životem o.p.s.

Odkaz na článek: „Moravia Talent zná své finalisty:

http://moraviatalent.cz/aktuality/

Ukázka z koncertu Tomáše Kočka  v Klubu, kde hráli Elubic jako předkapela:

 

 

 

Kdo nebo co je to ELUBIC se dozvíte ZDE

 

Foto: Archiv Zubran.cz

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář